Par pitanja u vezi Alfe 156

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bigfoot
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 224
    • Lower Hutt, New Zealand

Par pitanja u vezi Alfe 156

Kao prvo da se pohvalim da sam napokon umesto prevoznog srestva (tj. Floride) kupio auto i to Alfa SportWaggon 156 1.9JTD, 2001g, 99000km. Mnogi ce reci sto si nas pre gnjavio sa raznim Astrama, Focusima... ali kada sam video, seo i provozao ovo auto vise nije bilo dileme.

E sada imam par pitanja za poznavaoce ovih automobila:
    1. Radna temperatura mu je na podeoku (70C) izmedju 50C i 90C jel to OK?
    2. Prilikom transporta auta u Srbiju vozaci su mu iscupali kasetofon. Svi konektori su mu tu osim onog za antenu!!! To me skroz zbunjuje kako moze u autu koji je imao kasetofon i zvucnike nema antene. Cuo sam da Alfe imaju antenu u soferci ili nesto tome slicno, ali kod otvora za kasetofon nema prikljucka za antenu. Help plise!!!!
    3. Trebao bih uraditi redovan servis (filteri, ulje, kaisevi...). Na forumu sam nasao da su vase preporuke bile da se ide kod Ninic Vid ili Servis Dejan Dajic - Desha, eventualno AMAG jer je malo skuplji od ova dva. Da li je jos uvek tako? Da se razumemo ne trazim servis koji je sto jeftiniji ali ni ne lezim na parama da me neko **** za istu uslugu. Da li neko zna koja je priblizna cena ovakvog servisa.
    “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Preporuka :
    Chlanarina u ARCS daje popust na servis u izvesnim radionicama..

Prokrstari malo po Alfa forumu, naci ces sta trazis.

Sto se tice auta, racunajuci na sta si pikirao nisi nikako pogresio sa izborom.

Chestitam na novom autu
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

Re: Par pitanja u vezi Alfe 156

Cestitam, pravi izbor, nisi pogresio :applause

Vise nisam jedini Alfista sa dizelom pod haubom

Originally posted by bigfoot

E sada imam par pitanja za poznavaoce ovih automobila:
      1. Radna temperatura mu je na podeoku (70C) izmedju 50C i 90C jel to OK?
      Ja imam 156 2.4 JTD i takva mi je radna temperatura, sasvim je OK. Kada su vece vrucine pri gradskoj voznji se dize na iznad 90 stepeni....tada se i ukljucuje ventilator. Kad ga forsiras po gradu hoce isto da ode iznad 90. Ne brini nista

2. Prilikom transporta auta u Srbiju vozaci su mu iscupali kasetofon. Svi konektori su mu tu osim onog za antenu!!! To me skroz zbunjuje kako moze u autu koji je imao kasetofon i zvucnike nema antene. Cuo sam da Alfe imaju antenu u soferci ili nesto tome slicno, ali kod otvora za kasetofon nema prikljucka za antenu. Help plise!!!!

Prikljucak za antenu ima, klasican, kao i kod svakog auta.....mora da se negde zaglavio u centralnoj konzoi sa zadnje strane. Ako ne mozes da ga nadjes, skini celu centralnu konzolu (8 srafova i 2 inbusa) i nacices je garantovano...osim ako je nisu divljacki iscupali, ali ne verujem. Antena je inace valjda na krovu, sa zadnje strane bar je tako kod mene.

3. Trebao bih uraditi redovan servis (filteri, ulje, kaisevi...). Na forumu sam nasao da su vase preporuke bile da se ide kod Ninic Vid ili Servis Dejan Dajic - Desha, eventualno AMAG jer je malo skuplji od ova dva. Da li je jos uvek tako? Da se razumemo ne trazim servis koji je sto jeftiniji ali ni ne lezim na parama da me neko **** za istu uslugu. Da li neko zna koja je priblizna cena ovakvog servisa.

Filteri su oko 5e za ulje, 10e za gorivo, 10e za vazduh, neki evro gore-dole. Ulje uzimaj iskljucivo Selenia Turbo Diesel 10W 40, to je fabricka preporuka - oko 5e litar. Neznam kako je kod tebe, meni staje 5.5l.

Zupcasti kais je oko 25e, spaner 45 evra, zamena nekih 40e takodje. Linijski (PK) kais je 15e. Zamena je ukljucena u cenu zupcastog, posto ionako mora da ga skine. Kocione plocice prednje oko 30e, zadnje 15-20e. Sto se potrosnog materijala tice, cene su u rangu automobila te klase. Nemam iskustva sa Bg servisima, tako da je bolje da pitas na Alfa Romeo sekciji foruma.

Ako te nesto jos interesuje, pitaj

Comment

• Sasha
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 4126
        • Novi Sad

Cestitke na pravom izboru
        Dobio si pristup Alfa forumu.
        Pozdrav i dobrodosao medju Alfiste
        www.arcs.org.rs/forum

Comment

• bigfoot
          CBC Senator
          • 13.04.2005
          • 224

Moram priznati da veoma gode one pohvale, ne zbog toga da je to dobro auto vec da nisam pogresio prilikom kupovine. Jos jednom hvala svima na pohvalama
          A samo auto je posebna prica. Prvo sto ide ludo, kako god da stisnem gas to tako kopa da nije normalno, cak mi se desava da kada se uzmem manijaciti da prokliza u drugoj. Kocnice nesto nevidjeno koliko su dobre. Sve ovo ne baziram samo na mom misljenu vec mog kuma, koji je prosao sito i reseto sto se tice automobila, koji je ostao bez reci kada ga je provozao. Motor je toliko tih za dizela da poneke zavara da je mozda i benzinac.

Originally posted by BRABUS
          Prikljucak za antenu ima, klasican, kao i kod svakog auta.....mora da se negde zaglavio u centralnoj konzoi sa zadnje strane. Ako ne mozes da ga nadjes, skini celu centralnu konzolu (8 srafova i 2 inbusa) i nacices je garantovano...osim ako je nisu divljacki iscupali, ali ne verujem. Antena je inace valjda na krovu, sa zadnje strane bar je tako kod mene.
          E sada da se vratim na antenu i muziku. Ono sto je za mene najveca enigma za antenu je to sto nigde na autu nema fizicke antene niti otvora gde je bila antena, a totalno mi je suludo da neko ugradi muziku u auto bez antene. Isto tako me zanima ako su sam ugradjivao CD u auto, kako ti se gasi CD, cim ugasis auto ili kako izvadis kljuc? Jer kod mene je tako da moram dati kontakt kako bi mi radio CD.

Hvala na savetima i informacijama.
          “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

CD sam sam ugradjivao, ali jedino sto sam uradio je to sto sam izbacio dzek iz prethodnog kasetofona i ubacio u CD, isto i sa kablijem za antenu. Pali se i gasi nezavisno od kontakta.

Fotoaparat u ruke, pa postavi slike u Automobili clanova

BTW. Pretpostavljam da si super zadovoljan potrosnjom.....s obzirom da moj petak trosi jako malo, mogu da zamislim koliko trosi 1.9 JTD

Comment

• bigfoot
              CBC Senator
              • 13.04.2005
              • 224

Hocu slikacu je cim budem imao vise vremena. A sto se tice potrosnje jos uvek ne znam jer je tek imam par dana ali po pokazivacu izgleda da trosi veoma malo jer je sada bas kidamo svi odreda mislim da nije potrosila vise od 8 litara za 100km.

Comment

• maki
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 878
                • Budva, CG

Originally posted by bigfoot
                , kako ti se gasi CD, cim ugasis auto ili kako izvadis kljuc? Jer kod mene je tako da moram dati kontakt kako bi mi radio CD.

Hvala na savetima i informacijama.
                probaj da vratis kljuc za jedan stepen unazad(suprotno od paljenja), tako je kod vecine auta sa tim sistemom
                HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Kod Alfe i Fiata uopste (ubice me Alfisti) kasetofon i CD rade samo na kontaktu i "prvom stepenu".
                  Kada je ljuc izvadjen i u polozaju za vadjenje muzika ne radi.
                  Antena je integrisana u grejacu zadnjeg stakla.
                  http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• bigfoot
                    CBC Senator
                    • 13.04.2005
                    • 224

Originally posted by maki
                    probaj da vratis kljuc za jedan stepen unazad(suprotno od paljenja), tako je kod vecine auta sa tim sistemom
                    Ne radi, tj. nema jedan polozaj unazad

Originally posted by IvanT
                    Kod Alfe i Fiata uopste (ubice me Alfisti) kasetofon i CD rade samo na kontaktu i "prvom stepenu".
                    Antena je integrisana u grejacu zadnjeg stakla.
                    Ako je tako onda je konektor zapao negde u centralnoj konzoli

Comment

• maki
                      CBC Senator XXL
                      • 03.10.2004
                      • 878
                      • Budva, CG

kako nema, na fiatu ima kao jedno dugme pored onog proreza za kljuc koje stisnes i okrenes kljuc unazad,ako nema dugmeta onda gurnes kljuc unutra malo vise i okrenes unazad
                      HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• Nikola
                        CBC Senator XXL
                        • 29.09.2004
                        • 975
                        • Indjija/Vojvodina

Originally posted by IvanT
                        Kod mene nije tako. Verovatno je kod novijih modela tako...
                        .:Cuore Sportivo:.
                        Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nije bas vezano za marku i model auta...
                          svaki auto radio/CD moze da se poveze tako da radi samo preko kontakt brave a moze i da radi stalno.

postoje 2 zice koje sluze za napajanje, obicno zuta i crvena.

jedna je stalni + i sluzi za memorije i slicno a druga moze po zelji bilo na konakt 15 (radi samo preko kjluca) ili na kontakt 30 (radi stalno, i sa ugasenim motorom i bez kljuca) vec prema zelji.

detaljno je opisano u uputstvu za ugradnju, ondosno shemi povezivanja.

na samoj kontakt bravi postoje oba kontakta/signala i 15 i 30 pa je smao stvar (jednostavnog) povezivanja prema zeljenom nacinu rada.

to je sigurno moguce i na Alfi i Fiatu...
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

bas tako brick, upravo je tako povezano kod mene na Alfi.

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

@ bigfoot:

Neka je sa srecom, da te dugo i dobro sluzhi Alfica

BTW. Alfa 156 SW je jedini karavan koji mi se svidja, chist dizajnerski pogodak

Shto se CD-a tiche brick lepo kazhe - kod ugradnje (ili kasnije) mozhesh sam da odluzhish kako ce da radi, na kontakt ili nezavisno. Ja sam izabrao ovo prvo da ne iscimam acu, uvek mozhe da se desi da u zhurbi zaboravish da ga iskljuchish...
                              http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                              X