tablice sa 4 broja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

A sto se cekova tice - retko ko da ima ovlascenje da napise cek bez limita
    mozda se ne razumemo o vrsti ceka, skoro svako ima ovlascenje da sam odredi sumu na svom ceku (personal cheque), i nema nikakvog limita na ceku odredjenog od strane nacionalne banke, zakona ili tako nesto.
    ako vec ima neki limit to je limit same poslovne banke i individualno je odredjen prema bonitetu klijenta.

svako je sam odgovoran za ono sto trosi, i sto napise na ceku...to nije posao nacionalne banke.

da ne bude zabune, kod nas uopste i ne postoji takav uobicajeni (na zapadu) cek, nijedna banka ne izdaje knjizicu.

za one koji to mozda nisu nikada videli, gradjanin od banke dobija knjizicu sa recimo 100 cekova.
    svaki od njih je bez limita, vlasnik moze da popuni koju god sumu hoce na donosioca.
    nema neke NBS ili tako nekoga ko forsira besmislena ogranicenja tipa 3.000 (5.000 ili koliko vec) dinara po jednom ceku.

ako neko hoce da kupi nesto sto kosta 40.000 dinara pise jedan jedini cek.
    ne treba mu 10 komada, i 10 birokratskih procedura i 10 potpisa, 10 besmislenih radnji umesto jedne.

ako se cilja da neko ne potrosi tudje (bancine pare) to se resava sasvim drugim metodama, a nasa praksa je pokazala da limitiranje cekova ne sprecava trosenje preko raspolozivog stanja na racunu.

u tom smislu, nas bankarski sistem je jos u pelenama i daaaleko od normalnog stanja efikasnog funkcionisanja.
    valjda i za tu oblast treba da se pritisne sa zapada da se unormale procedure kada vec ne umemo sami da reformisemo sistem

jeste pomalo off, nasa administracija je cudnovato izdrzljiva sa negovanjem starih navika
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Jedino na filmovima se pisu cekovi na milion dolara onako bez problema
      sta da ti kazem, filmovi su odraz realnosti.
      suma nije bitna za postojanje ceka
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Imao sam ih relativno skoro i platio ih 500din ,ali samo jedan dan !
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Vladd
          CBC Senator XXL
          • 09.07.2006
          • 581
          • NBG

Originally posted by ChubbChubbs
          Originally posted by Vladd
          Mislis nije bilo "pre" da se kupi, za pare..tada su ih "vazni" dobijali, i "oni" sa "vezama", uticajni, ne primecujes "promenu", osim "pazara za pare"(mnogo besmisleniji nego "na zapadu", ili USA, gde mozes i slova i brojke da dobijes, i da promenis malo vise "imidz" i estetiku), da je "mentalitet".. da ne kazem... neka bude "slican".
          "brate", mnoooogo "kenjas"
          I to je sve, sto imas meni da kazes, posto sam ti valjda, "unistio" smisao zivota.

Comment

• ĆOMI
            CBC Senator XXL
            • 31.08.2006
            • 1705
            • Braće Jerković,Vozd
            • Stilo JTD 16V

Originally posted by ChubbChubbs
            Originally posted by Vladd
            Mislis nije bilo "pre" da se kupi, za pare..tada su ih "vazni" dobijali, i "oni" sa "vezama", uticajni, ne primecujes "promenu", osim "pazara za pare"(mnogo besmisleniji nego "na zapadu", ili USA, gde mozes i slova i brojke da dobijes, i da promenis malo vise "imidz" i estetiku), da je "mentalitet".. da ne kazem... neka bude "slican".
            "brate", mnoooogo "kenjas"
            "Brate",ovo ti uopste nije trebalo...
            OPEL CLUB SERBIA

Comment

• 24v
              CBC Senator XXL
              • 11.12.2004
              • 479
              • Beograd, Karaburma

Mene zanima jedna druga stvar?

Cuo sam da na zahtev kod nas moze da se izda mala tablica kao u CH ona mala??? Jel istina? Jer sam na jednom golfu vr6 video tu malu. Ali nije pravljena vec su jok brojevi isto reljefni kao kod svih tablica.

Znaci original samo umanjen?
              I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

Mislim da nije moguce i da je to neko sam nparavio. Moj komsija je skoro dobio kaznu zato sto je vozio sa prednjom malom tablicom (sam napravio)

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

@ 24v

Ne moze, lepo pise u zakonu kojih su dimenzija tablice i van toga ne sme.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• boris58
                    CBC Veteran
                    • 19.02.2007
                    • 196
                    • Cacak

al se ovo rasplamsalo ...

-u srbiji je oblik tablica zakonom propisam i moze biti samo jedan
                    izdavac istih tj. drzava.
                    dakle zabranjeni su svaki oblici kucnih radinosti sa tablicama, stavljanje novih grbova preko zastave na tablici i tako to.

- cenovnici za izdavanje tablica se razlikuju od sup-a do sup-a
                    - mozes i da ides na opciju uzimanja tablice sa 6 brojeva sa biranjem cifara
                    - uglavnom mozes da biras tablice sa 4,5,6 cifara i to redno ili sa biranjem kobinacije (ziveo loto)
                    - normalno redna 4-cifrena je malo jeftinija od 4-cifrene gde biras broj
                    placas samo prvi put i to sve dok ne izgubis jednu ili prodas/zamenis vozilo.
                    - nazalost nasi propisi ne poznaju mogucnost vezivanja tablice za osobu (uzas)
                    - posto je u beogradu vec uveliko u upotrebi serija tablica preko 900 k, ocekuje se relativno skoro startovanje serije 100k
                    - ta tema o registrovanju vozila na komad u svicarskoj je izgleda cista fantazija za nase podrucje.
                    - tesko da ce nasa birokratija naci za shodno da promeni sistem registrovanja vozila po sistemu trajnih tablia vezanih za vlasnika ili vozilo jer bi se time drasticno smanjila kolicina dokumentacije koja treba da se obradi a shodno tome i broj potrebnih radnika a i kolicina bovca vezana za naplatu taksi pri svakom izdavanju tablice .....
                    npr u belgiji u pojedinim prodavnicama imas aparate za izradu tablica, pa mozes da popotrebi izradis rezervnu, zamenu za izgubljenu ili cisto da da je stavis na vlastito paking mesto ..

sto se tice offtopica i online naloga berzantima ...
                    - svaki nalog (pogotovo financijski) mora biti overen potpisom nalogodavca.
                    - fizicki nalozi se potpisuju vlastorucno, a elektronski - elektronskim potpisom
                    - u srbiji prosle godine, nakon duzeg niza godina cekanja na predlog zakona, rasprava .................. (potrajalo je ovo) je konacno usvojen zakon o elektonskom potpisu cime smo konacno dovedeni na pravi kolosek sa ostatkom sveta po pitanju elektronskog poslovanja i sistemu elektronske verifikacije.
                    - zakon je stupio na snagu
                    - nazalost jos uvek, posle svega 10-tak meseci cekanja jos uvek nema prakticne upotrebe el potpisa jer ovo cudo od harbide (nasa birokratija) jos uvek nije stigla da sredi podzakonske propise kojim bi propisala sistem funkcionisanja el. potpisa, kao sto nisu kreirani ni odgovarajuce institucije ni standardi za kreiranje el. potpisa
                    kad ce, ne zna se

Comment

• Darko
                      CBC Senator XXL
                      • 29.03.2005
                      • 528
                      • Beograd

Kako nije prenosiva tablica sa 4 broja? Jedan clan ovog foruma(DTM) ima 4 broja i koliko znam ovaj auto nije prvi na kojem su te tablice.

Comment

• boris58
                        CBC Veteran
                        • 19.02.2007
                        • 196
                        • Cacak

ok,
                        nek dtm objasni kako je to izveo

Comment

• ĆOMI
                          CBC Senator XXL
                          • 31.08.2006
                          • 1705
                          • Braće Jerković,Vozd
                          • Stilo JTD 16V

Kod mene u komsiluku ima jedna devojka koja je imala cetvorocifrene tablice na Pezou 206.Pre par meseci je kupila 307 i ima te iste cetvorocifrene tablice na novom autu.
                          Tako da je skroz izvodljivo da iste teblice prenosis sa auta na auto.
                          OPEL CLUB SERBIA

Comment

• Laki GSi
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2006
                            • 2426
                            • Beograd-Vozdovac

To uopste nije nenormalnana pojava, to jednostavno jednom platis i mozes je prenositi sa auta na auto,a onaj sto kupi auto treba da uzme druge tablice!
                            Nikakva filozofija.
                            Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

Working...
                            X