Oštećen drugi auto prilikom isparkiravanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vasa123
    CBC Član
    • 24.03.2008
    • 54
    • Okolina Beograda

Oštećen drugi auto prilikom isparkiravanja

Pozdrav, ljudi

Kao što naziv teme kaže prilikom isparkiravanja unazad očešao sam drugi auto koji je bio nepravilno parkiran.
    Naime čovek je u suprotnoj traci ostavio auto sa sva četiri migavca na sred puta. Ja sam kriv u žurbi nisam gledao unazad
    i malo sam mu oštetio farbu na vozačevim vratima. U pitanju je par plitkih površinskih ogrebotina (5-10cm)
    Da ispadnem pošten sačekam dobrih petnaestak minuta da se čovek vrati i ostavim mu svoj broj telefona.
    Danas me zovu iz ovlašćenog servisa od njegovog osiguranja i kažu da moraju da ispravljaju neko udubljenje i da farbaju cela vrata.
    Cena 150 e, u pitanju je crna metalik boja.

Na prvi pogled mi je izgledalo da se poliranjem može rešiti problem, kad mi reče 150e šokirao sam se.

Sad, šta mi je činiti?
    Da li platiti njima tu cenu ili da tražim da napravimo zapisnik pa da nosim u moje osiguranje da oni plate (i da napomenem da je drugi auto bio nepravilno parkiran) možda to bude olakšavajuća okolnost. U tom slučaju ću imati povećanje cene registracije koliko sam upoznat.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Naglasak je na to da je stajao, nisi smeo da ga udariš. Zamisli da je stajao tik iza tebe i da nisi uopšte mogao da izadješ. Analogija bi bila da ga u tom slučaju odguraš jer te je zagradio...
    Što se cene tiče ne ulazim u to jer ne znam koliko je stvarno oštećenje.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

da platis nego sta i na rucak da ga vodis i da mu napunis rezervoar !
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• vasa123
        CBC Član
        • 24.03.2008
        • 54
        • Okolina Beograda

Sve je ok, hoću da rešim problem.

Samo me interesuje da li je bolje da platim ili da popunimo onaj zapisnik pa da plati moje osiguranje?

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

...pa kakvo ti je to pitanje, "da li je bolje da platim ja ili osiguranje"? Pa ako volis vise da platis sam umesto neko drugi, ti plati
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

ako je mala steta, napravi se onaj euro zapisnik, kakolisezove i svako svojim putem. Ako je veca steta, zove se policija... kako ljudi dolaze u ovakve situacije da ih cima neko za neke pare. Pa naravno da ce ispolirati ako moze i naplatiti farbanje, rucak, veceru i lepu brenu za 4 osobe.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Al je Brena pojeftinila
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by vasa123 View Post
                da li je bolje da platim ili da popunimo onaj zapisnik pa da plati moje osiguranje?

Napravi računicu pa vidi koliko gubiš na izgubljenom popustu za narednu, a i za sve ostale registracije dok ne dostigneš nivo sadašnjeg popusta.
                I ne zaboravi nove cene osiguranja!
                Last edited by stevak; 24.07.2014, 12:23.
                ex SAABotražitelj

Comment

• zeljkoci
                  CBC Veteran
                  • 12.05.2008
                  • 143
                  • La
                  • Fiat Punto. 1.2

Nemoj da plaćaš. Po meni, uradite evropski zapisnik i pusti da osguranje odradi svoje. To je pravi pravni put. Sve ostalo je šijomu ga Đuro. Mislim da ne možeš premašiti 150€ kroz cenu nove registracije. Pa sve i da izađe 150€, bar će ti to biti na rate.

Comment

• vasa123
                    CBC Član
                    • 24.03.2008
                    • 54
                    • Okolina Beograda

Otišli smo u osiguravajuću kuću, popunili evropski zapisnik i još neke papire, oni su slikali vozila i to je to.
                    Osiguranje će pokriti štetu a meni će sledeće tri godine biti povećana cena koju plaćam za osiguranje. 50% - 30% - 15% po godinama (to je ukupno oko 100 eura). To je to platiću 100 eura na rate.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

kakav lopovluk... strasno !
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• twingo
                        CBC Početnik
                        • 24.10.2013
                        • 6
                        • Beograd
                        • twingo

uzas :banghead:

Comment

• SchoneNK
                          CBC Senator XXL
                          • 17.04.2006
                          • 564
                          • Beograd
                          • Honda Accord CL7

Stvarno lopovluk, kao da nisi ni platio osiguranje od auto odgovornosti.

Nije mi bas jasna okolnost pod kojom si zakacio taj automobil, ali citava prica je na kraju ispala nepostena prema tebi. Iz ove perspektive trebao si ostecenom ponuiti da sacekate policiju. Bas me interesuje da li bi bio zainteresovan.

Kolega je skoro zaustavio auto da izadje suvozac. U tom trenutku udara ga pijani vozac. Na kraju je kolega platio kaznu za nepravilno zaustavljanje, dasu su nafatali posto je pobegao, ali je ispalo da je vozio sa isteklom registracijom. Ostalo je samo da ga tuzi.

Poenta, ako stanes gde nije predvidjeno treba da snosis deo odgovornosti, ovako je ispalo nefer.
                          www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

Working...
                          X