Sad bas koliko je sta dominantno. U principu ne volim glomazne motore ali su oni mozda solidniji sto se tice trajnosti ali je i koncept dosta skuplji. S druge strane nije mi nikako logicno u danasnje vreme voziti relativno normalan auto sa motorom preko 3 litra. I to je cak previse. Upravo je tendencija da se od normalnih automobila naprave pro sportski. Pa svi vec napravise Break modele (cak i Jaguar). To samo pokazuje da su se ljudi ili situacija promenili i da je jako malo onih sa parama stvarno ili zaljubljenika u voznju koji ce voziti motocikl na cetiri tocka vec da se voze svakodnevno a zestoko pa cak i kad je dizel motor u pitanju. To je veliki kompromis koji kao sto vidimo prolazi jako dobro a kako i ne bi kad su automobili zaista dobri. Jednostavno nema toliko onih sto imaju dovoljno para da voze tri po tipu razlicita auta pa im se zato nudi jedan ali vredan. Zato sam negde gore pomenuo 4 (5) vrata. Za mene to znaci samo jedno. Auto univerzalne namene. Sad sto i vecina njih ima sportsko srce i druge odlicne osobine, utoliko bolje. Drugim recima sve su to "produzeni Golfovi" hteli mi to da priznamo ili ne. Licno ne volim to jer se pomalo gubi identitet vozila na taj nacin (sva lice kao jaje jajetu), ali je to dobitna kombinacija i najbolji moguci kompromis. Zamislite samo koliko je Golf onda bio ispred vremena. Da ne kazem koliko me onda nervira kad neko hvali Alfu ili slicno visoko preformantno vozilo koje lici na Golfa a mnogi danas lice. Stoperica pokazuje svoje i tu nema dileme, cenim to, ali fuj dalje od mene sa tim.
Comment