Ludacka voznja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxx79
    CBC Veteran
    • 21.02.2009
    • 106
    • Pancevo

Ludacka voznja

Letos sam isao autom u Grcku na more,i primetio sam jednu stvar...

nasi ljudi,a i makedonci,TOOOLIIKOOO jure automobilima na putovanju do Grcke,da je to prosto neverovatno.......apsolutno nikakva ogranicenja brzine na BILO KOM delu puta u praksi ne postoje.....govorim za Srbiju i Makedoniju,u Grckoj je vec drugacija situacija... secam se da sam Z G R A N U T posmatrao automobile (svejedno da li imaju gomilu male dece u njima ili ne) kako skoro PROLECU pored mog auta,tj kojom brzinom obilaze....a ja sam uglavnom vozio nekom normalnom dozvoljenom brzinom plus 20-30 km na sat vise......znaci magistrala oko 100-110...auto put 130-140...itd........a pored mene svi kao u ubrzanom video snimku....prosto nisam mogao da verujem i kakve sklopocije i relativno slabasni i mali automobili toliko jurcaju i divljaju,sta li je u glavama tih vozaca??!....policije AMA BAS NIGDE nije bilo niti sam ih video i u dolasku i u povratku....obilazenja na punim linijama kao "dobar dan".....riskantna obilazenja i uletanja sasvim uobicajena pojava....itd,itd....

u tako sumanutoj sitaciji na tom TRKALISTU do Grcke,totalno je irelevantno da li dete ima sediste ili ne,da li ste vezani,da li imate airbegove.....ako vas,nedaj Boze,neki LUDAK koji vozi svoju decu i porodicu na more brzinom od 180-220 na sat,udari autom nista vam nece znaciti to sediste,bicete i vi i taj ludak samleveni.......

mislim,****** za volanom je oduvek bilo i uvek ce ih biti.....od 10 vozaca bar jedan-dva ce tako ludovati na putu,brzo voziti,uletati i izletati drugim vozacima,stalno obilazeci druge itd,itd......ali ovo je sada kao neka epidemija.....od 10 vozaca bar 7-8 tako vozi...nebitno da li su stari,mladi,musko zensko,da li imaju auto od 1300 kubika ili od 3000 kubika,itd,itd......mislim,da su to nekakvi momci koji su u nocnom provodu,pa da nekako i razumes (mada je i to nenormalno),ali ovo su uglavnom porodicni ljudi koji u tim automobilima voze svoju malu decu,cesto bebe itd,itd......mislim,prosto neverovatno....

sta mislite zasto su ljudi bas toliko nenormalni?....zasto tako ugrozavaju i svoje i tudje zivote vozeci tolikim brzinama i tako rizicno vozeci?........da li vi mozda i sami spadate u takve trkace kada idete autom u Grcku ili na tako neku duzu destinaciju? (bas bi bilo dobro da se ovde pojavi jedan takav primerak pa da objasni sta mu je u glavi u takvim situacijama)
    Last edited by maxx79; 17.11.2014, 14:13.
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Ako kazes da su ovi ostali nenormalni, a ti vozis 20-30km vise od dozvoljenog, kako bi sebe opisao?

Kako utice tih 20-30km vise, u nekoj kriticnoj situaciji, na ishod?

Ljudi su normalni ali nisu edukovani. Pravila postoje i smisljaju se nova ali ne sa ciljem da neko nesto nauci i da se utice na bezbezdnost u saobracaju, vec da se uzmu pare i pokrpe rupe u nekom budzetu. Pa prema tome...
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• maxx79
      CBC Veteran
      • 21.02.2009
      • 106
      • Pancevo

Originally posted by Chubbs View Post
      Ako kazes da su ovi ostali nenormalni, a ti vozis 20-30km vise od dozvoljenog, kako bi sebe opisao?
      ja sam napisao da vozim UGLAVNOM u granicama dozvoljene brzine,plus ponekada 20-30 km na sat vise......sebe bih opisao da sam u tim relativnom retkim trenucima prekoracio brzinu za tih 20 km na sat,ali to se svakako ENORMNO razlikuje od situacije kada neko po magistralnom putu vozi 180 na sat i stalno pokusava nekoga da obidje,pune linije i ne konstatuje i slicno....

daj molim te,sigurno i sam uvidjas razliku...

Kako utice tih 20-30km vise, u nekoj kriticnoj situaciji, na ishod?
      ja cu sa 120 lakse zakociti i imacu vece sanse bolje da reagujem u nekoj nepredvidjenoj situaciji nego neko ko vozi 180 i vise na sat....i ponavaljam to prekoracenje je bilo samo na deonicama pravog puta,gde malte ne nema zive duse......dok mnogi drugi trkaci se ne obaziru na gustinu saobracaja,uslove puta itd.......odrape gas do daske pa kako Bog da,....

Ljudi su normalni ali nisu edukovani. Pravila postoje i smisljaju se nova ali ne sa ciljem da neko nesto nauci i da se utice na bezbezdnost u saobracaju, vec da se uzmu pare i pokrpe rupe u nekom budzetu. Pa prema tome...
      Normalan je onaj,ali nije edukovan,ko vozi skoro 200 na sat na magistralnom putu?...on nije edukovan da je to prekoracenje brzine?......nije edukovan kada uleti da obilazi neki autobus ili kamion ispred krivine,a pritom ne moze da vidi da li mu neko dolazi u susret??....ili cak i na otvorenom pravom putu vidi da mu dolaze druga vozila u susret,ali on krene da obilazi nadajuci se da ce u zadnjim sekundama da uleti u svoju traku?........da ne nabrajam takve apsurdne situacije....

kako se edukuju takvi likovi?...tako sto dozive strahoviti sudar i mozda unesrece ko zna koliko ljudi?......a drzava,naravno izmislila pune linje samo da bi naplacivala kazne....(?!?!)..........mada,ako budu nesrece sa smrtnim ishodom,n
      Last edited by maxx79; 17.11.2014, 15:08.

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

ja sam bas suprotno zakljucio, da je iz godine u godnu sve manje manijaka na putu. bar ovaj pravac beograd-grcka.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Pošto sam non stop na putu, ja zaključujem da smo po pitanju jurcanja više manje na nivou sada nekih nama zapadnih zemalja. Takođe, uvek će jedan procenat ljudi voziti daleko od zakonom propisanih normi, ali to je jednostavno tako.
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Radan
            CBC Član
            • 21.09.2013
            • 79
            • Grocka
            • Reno Megan 1

Neznam,kad vidim čoveka sa odličnim ,novim,jakim autom pa i da shvatim.Pa mogu da shvatim i klince sa ćaletovim golfom 2 kako se dokazuje pred ribom.Ali nemogu da shvatim porodične ljude,što reče čovek,pozadi mu troje dece a on go muva bez glave ili bez mozga,nezna šta hoće.Krenuo si na odmor,čoveče...
            Bolje jednom dvaput nego nijednom triput

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

"Ja troje dece ne mogu ni do igraonice da odvezem, a da ne dobijem zelju sa samounistenjem, a ne do grcke, pa jos i zena, pa piski mi se, pa gladna sam, ... onda lepo objasnis da nema piskenja do mora, a ti malo pozuris da ti ostane cist auto." - razmisljanje prosecnog vozaca, koji nije ni hteo da ide na more, a nema ni para za to more i vec razmislja kako ce vracati dugove... kakav crni odmor, za njega je to mucenje.
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Radan
                CBC Član
                • 21.09.2013
                • 79
                • Grocka
                • Reno Megan 1

to bi se moglo opisati kao -SRCE OĆE AL **** KLOKOĆE-.Sve mi je jasno ali zašto nema piškenja do mora ?Mislim da bi tom "prosečnom vozaču" kog si ti opisao bilo pametnije da pred polazak lepo sebi ispali metak u slepoočnicu.Time bi spasao život i svoje i tuđe porodice.
                Bolje jednom dvaput nego nijednom triput

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Piškenja do mora nema zato što se nikad ne piški svima istovremeno, nego na razmaku od 3 kilometra u klisuri u koloni gde baš ne možeš da staneš...
                  Nema ni hrane ni vode ni ničeg, ispovraćaju šta su pojeli pre puta, izmore se i spavaju, a jadnik žuri da stigne pre nego što se probude

Znaš onaj vic, klinac u autobusu: joj što sam gladan, joj što sam gladan, joj što sam gladan, joj što sam gladan,...
                  Kad je svima dosadilo da ga slušaju, daju mu da jede.
                  kad će klinac: što sam bio gladan, što sam bio gladan, što sam bio gladan, što sam bio gladan, što sam bio gladan, ...
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Max, ne znam odakle ti takva iskustva. Ja bas poslednjih godina sam primetio suprotno, da se svi vuku po putu i imam slicna iskustva kao Eon i Zoran da je jurcanje na toj deonici prestalo u velikom obimu. Ne racunam izuzetke koje mogu na prste jedne ruke da nabrojim na putu do mora i nazad.
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Moje iskustvo je da takvih manijaka ima daleko više na Ibarskoj magistrali. Samim tim što se do Grčke uglavnom ide autoputevima smanjuje se rizik od preticanja preko pune linije i slično, dok je na Ibarskoj upravo suprotno. Ja sam u prethodnih 5-6 godina išao bar 3 puta svake godine ili do Zlatobora ili do CG na more i uvek ista priča. Ako je ograničenje 60, ja vozim 70-80 u zavisnosti od uslova saobraćaja a pored mene proleću manijaci, pretiču kolone vozila u kojima su istovremeno i kamioni tegljači pa preticanje traje čitavu večnost itd.

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Manijaka sve više i u gradu (80 se vozi, brale, i nikom ništa ... masovno!)
                        I sad će to novi zakon da sredi ... pa i u važećem postoji odredba (nasilnička vožnja ili tako nešto) i koliko je takvih prijavljeno?
                        A koliko vožnji od 56 ili 59? (bar dva slučaja znam i to u vreme kad se tek uvodio zakon, pa da tu su naučili ljude da smanje sa 60, o.k. i to pozdravljam ali ne znam koga su naučili (ili odučili) da vozi 80 u gradu (i više)).

Na ibarskoj bi mogli bar 5 takvih prekršaja dnevno da pišu. A i presretači su mi grdni, u proseku se na AP vozi 160 sa boljim automobilima ... dobro, jesu smanjili prosečnu brzinu na "do 140" i to je nešto (osnovno što im je svrha), ali nedovoljno.
                        Kad su na terenu to su obično manje rizična mesta (ovde, tipično pravci i to pregledni i u gradu i van njega ... ma daj ... očigledna je namera da se nahvata što više (sitnih) prekršaja, pa bolje da nikog ne "navataju" ali da smanje brzinu u celom gradu a ne samo glavnoj ulici).
                        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

U suštini vožnja na autoputu 20km/h iznad ograničenje je neki standard u većini zemalja EU gde sam vozim. Negde je i veći iznos. Normalno na autoputu ne zaustavljaju, ali putevi 1. reda su kontrolisani i tu se vozači striktnije drže ograničenja.
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                          X