Savet u vezi uvoza automobila - "problem u jednom slovu"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Savet u vezi uvoza automobila - "problem u jednom slovu"

Molim članove koji poznaju tematiku da mi pojasne ovu situaciju. Firma koja se bavi špedicijom, sedište Sombor, veli da ova faktura ne valja, bolje rečeno samo ova reč nije kako treba, te da zbog ovoga auto neće moći da se ocarini:

Razlog koji je dat - nedostaje slovo.

Hendler iz Nemačke tvrdi da je dokument potpuno validan, a moja svastika (Nemica) koja radi u notarijatu u Hajdelbergu potvrđuje da je ok napisano.

Ovo gore je drugi račun, sledeća slika je prvi, koji smo reklamirali hendleru i tražili da napiše nov.

Može li mi neko pomoći savetom da li da tražim drugog špeditera ili tražim od prodavca u Nemačkoj da ponovi pravi novi račun?

Hvala za svaki koristan savet.
    BP
    ===
    Last edited by Boki Ar; 29.11.2014, 03:30. Reason: Dodat foto
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Da bi se bolje videlo, još jedan foto (navodno) pogrešno napisanog.

Oni imaju ovakav dokument, preko kog upoređuju pravopis ili šta već. Na osnovu istog, kažu da ovo gore ne valja, napominjem samo jedno slovo je problem.

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Slabo divanim madzarski ali mogu da pogledam. Jedno je "drugi" u smislu drugaciji a drugo.je "inace" a celu recenicu bih preveo, ukoliko nije drigacije naznaceno. Geben je dati, angeben je naznaciti a angegeben je dato....
      Mislim da spediter koristi gugl tranlator i tupi djoku nepotrebno pa bih probao problem resiti zamenom istog. Opet, ne znam sta je lakse, ako je zamena pisma biti brza ili manje stresna opcija...

Mozda nije ni spediter kriv, ko zna kakvom sabanu koji se zaposlio preko partije to posle predaje a koji od skole ima dve nedelje raznosenje letaka i gugl tranlator.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

Cek, bre, jelo ono crvenim slovima od stambilja? AKo jeste, kako moze da bude greska ako i tu pise isto
        www.paluba.info

Comment

• Milenko
          CBC Član
          • 11.11.2008
          • 75
          • Beograd
          • Reno Megan 3 1,5 dci

Ovo je u bukvalnom prevodu " drukčije " ili "drugačije" . Obe reči imaju isto znečenje tako da u oba slučaja jedno te isto .
          A šta raditi sa ovim špediterima ili carinom neznam .
          Inače to je izjava izvonika da roba , ukoliko nije drukčije navedeno , .......
          , ukoliko nije drugačije navedeno ...

Radi se o tome da je to dokument na nemačkom koji špediter i carnik ne znaju a u tom slučaju mora da se prevede od sudskog tumača možda .

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Poštovani Chubs je objasnio, ali nije preveo celu rečenicu. Ne bih je prevodio ni ja, jer se mora sagledati u kontekstu "radnje". Inače, nema greške:
            ander(e)s, ander(s) znači drugo; anders znači inače; drukčije (drugačije)...
            U slobodnom prevodu (Franjovom) ova rečenica glasi: Izvoznik robe, naznačen u ovom trgovačkom papiru, izjavljuje, da roba, ako nije drugačije dato, da je poreklom iz Italije-EU.
            Prema tome, nije razlog nedostajuće slovo, već nešto drugo!
            Sve u svemu, stinking na muljažu i "somborsku" vezu!

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

Originally posted by kuzmar View Post
              Cek, bre, jelo ono crvenim slovima od stambilja? AKo jeste, kako moze da bude greska ako i tu pise isto
              To sam se i sám čudio... a hendler, Nemac je poludeo, misliće da ga mi za*bavamo. Odgovori su kako sam i očekivao. Tražim drugu firmu za šped.

Gospodo, Hvala Vam lepa !

Comment

• WEST 014
                CBC Senator XXL
                • 17.08.2010
                • 862
                • Valjevo
                • Audi A4

Spedicija ce uloziti dokumenta i ako su pisana nogama jer zele sto pre da zavrse postupak i naplate usluge. Carina odlucuje da li je faktura validna ili ne..

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Ne bih se složio i dobro će paziti, šta prevoze! Pre nekoliko dana, upravo u Somboru su uhapšeni neki "uvoznici", zbog carinskih prekršaja.
                  Bilo bi jasnije, da je prikazana faktura i o kojem vozilu se radi. Pošto je uvoznik fizička osoba, mora da ima propisanu dokumentaciju. Ona žvrljotina na mestu potpisa kupca, nikako nije u redu i liči na slične u vezi falsifikata na dokumentaciji krijumčarenih vozila u temi o oduzetim vozilima.
                  Za uvoz, mora da postoji izjava o poreklu robe, u ovom slučaju vozila, koja mora da bude izrična, a ne kao u ovom slučaju: "ako nije drugačije naznačeno...".

Comment

• Boki Ar
                    CBC Senator XXL
                    • 11.11.2004
                    • 2827
                    • Aranđelovac
                    • Vektra

Našao sam kvalitetnog špeditera, po preporuci. Ljudi su veoma profesionalni i brzo su mi proverili sve. Rečeno mi je doslovce:
                    Imate najuredniju dokumentciju koju sam skoro video, nemate nikakvu brigu...
                    Iz razumljivih razloga ne mogu ovde da kačim kompletnu dokumentaciju. Ljudima od poverenja mogu da prosledim na e-mail, nema greške.

Hvala Vam svima još jednom.

Da dodam... U Somboru je sva dokumentacija proverena i jedina zamerka na ceo "set" je ovo jedno slovo. Nadam se da sam uspeo da pojasnim.
                    Last edited by Boki Ar; 29.11.2014, 18:33. Reason: Dodatak

Comment

Working...
                    X