Booster za aku bateriju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Booster za aku bateriju

Cesto mi se desi da mi alarm ili kamera izvuku akumulator na autu posle malo duzeg stajanja, i onda krece zajebancija sa kablovima, paljenjem, punjenjem...Rekoh, bilo bi lepo da postoji kakav booster za bateriju, ali da nije klasican automehanicarski sa baterijom, smotom kablova, kucistem, previse je to tesko i kabasto da vucem sa sobom, mora da postoji nesto manje.

I stvarno postoji

Click image for larger version

Name:	IMG_1703.jpg
Views:	1
Size:	115.8 KB
ID:	884931

Mala zajebancija ima vise nego dovoljno snage da okrene i upali poveliki V8 motor sa potpuno praznom baterijom, i to najmanje 4-5 puta - verovatno ima i za duplo vise od toga, ali probao sam 5 puta zaredom i ostalo vise od 75% baterije. Obzirom da je dovoljno samo jednom, sasvim je u redu. Kad ne startuje akumulatore, puni laptop, i generalno sve sto radi na struju, mislim da sam negde video da joj je kapacitet 12Ah, sto je za nesto sto je u osnovi Li-Po baterija itekako dobar kapacitet.

Znaci napunis, bacis u gepek, dopunjavas na 12V, i ne razmilsljas da ces ostati bez struje. A najbolje od svega je sto kosta manje od pola cene pravog boostera.

Micro Start XP 1 - Antigravity Batteries
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Nice. Doduše i cena je prava sitnica ... (višestruko više od alternativnih rešenja, jedino što ovako elegantno nije).
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Prilično lepo i kompaktno rešenje. A još je i multi praktik. Meni lično ni za jedno vozilo ne treba, ali je interesantno zbog mogućnosti punjenja drugih uređaja.
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Pa jedino pravo alternativno resenje, a da je portabilno, je pravi buster koji kosta najmanje duplo vise. Koja je druga alternativa?

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

onaj mali solarni panel koji se ubode u upaljac i stoji na soferki i dopunjava akumulator.
          mada kada je kvalitetan nije ni on jeftin.
          Code:
          http://www.ebay.com/bhp/solar-car-battery-charger
          ovaj solar charger je bolji jer ti je akumulator uvek pun , sa ovim busterom ako ti cesto treba,znaci da ti je akumulator los,a i ako je dobar a cesto ostaje prazan zbog dugog stajanja ,nece ni on dugo.

ako ti je auto u garazi,nista od solar chargera .
          Last edited by zoranbg; 29.01.2015, 11:58.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pa poenta je sta raditi kada ti je auto ispraznjen, mani to da li se i zasto prazni baterija

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Pa i nema baš pravih alternativa (tog tipa).
              Inače, problem se (fabrički) rešava ugradnjom dva akumulatora (ali je komplikovano za nadogradnju) kod većih vozila (više klase).
              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

ama, njemu se isprazni aku zato sto ima 20 kamera, 5 telefona, radio stanicu, sporet i toster a ne zato sto mu je aku na izdisaju, zato mu je ovo dobra opcija. Onaj ko se cima sa starim akumulatorom, ne kupuje ovo jer verovatno kosta vise od kola.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Ama, baš zbog toga (neki) Merdesesi i BMW-i imaju (po) dva akumulatora (samo je jedan starterski, a drugi je za elektroniku/elektriku i oba se dopunjavaju u vožnji).

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Ama, imam ja dva akumulatora, i to na oba auta, ali DZABA kad posle 4-5 dana stajanja OBA odu jer NIKAD nisu kompletno odvojena, ni na jednom autu.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

ama, promeni auto
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Ama apjors
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

Ama, zato ti i treba treći (za preferans).

I šalu na stranu:
                          Rešio si problem ... nesvakidašnji (nisu predvideli ni proizvođači). Ovako ili onako. Ovo je fin gadget ali je samo "za ne daj bože". Mislim bolje je nego nosati akumulator ... (a možda i nije, oni za motocikle mogu da upale benzinca k'o od šale AGM može da se tumba ... ili "gel").
                          Dakle, Li-pol kao najprenosljiviji uređaj (iPhone), akum. bat. za motocikl (kao iPad), akum. za automobil od 30-35 Ah (kao lap top) i ostaje još samo generator struje (2T benzinac) ... (verovatno kao Full tower desktop). Poređenja su poprilično adekvatna (prenosivost sa jedne i moć sa druge strane).

P.S.
                          Ovoliko "struje" ne troši ni Sierra (sa sve frižiderom i šporetom)

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Meni ona video reklama nije jasna. Znam da anlaser V8 motora povuce veliku startnu struju.

Sta mi nije jasno, kako one buksne uspeju da prenesu toliku kolicinu struju u trtenutku a da se ne istope.

Gledao sam kako se tope labave kleme akumulatora zato ovo pisem.

Mozda ova baterija dopuni akumulator pa se onda struja vuce iz akumulatora.

Al na onoj reklami covek je anlasovo motor i onog dzipa preko 20 puta bez akumulatora.

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

i ja sam se to zapitao kad mi je chubbs poslo link. za da juga upalis treba ti kabl debljine palca a ove stipaljkice manje nego kablovi sa buvljaka. u cemu je fora?
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                              X