Pojma nemam. Meni je izgledalo malo...hm, tanko, tim pre sto imam i kablove za paljenje auta nekog nenormalnog precnika jer sam par puta pokusao da upalim na neke tanje kablove i nisam uspeo. Medjutim izgleda da ipak nije toliko tanko jer ipak upali auto - ne na snimku, to da li je tacno zaista pojma nemam, vec sam probao i uspeo bez problema.
Booster za aku bateriju
Collapse
X
-
Pa hajde da obrnemo to malo naglavacke - stipaljke koje se kace na kleme, kace se na okrugle kleme "zubima", tako da kad pogledate tu kontaktnu povrsinu izmedju kruzne kleme i zuba stipaljki, prilicno je mala - manja nego povrsina kruzne buksne koja ulazi u bateriju i naleze celom povrsinom. Tako da nije nemoguce. Mislim, nije nemoguce zato sto ocigledno radi
Comment
-
-
Uređaj ne može da zameni accu, jer je malog kapaciteta. Predviđen je za kratkotrajno opterećenje prilikom starta motora. Zbog malog kapaciteta baterije, prilikom upotrebe za start automobilskog motora sa starterom velike snage - brzo se prazni. Presek žica, dimenzionisan je za struju, koju kratkotrajno može da da.
Uporedite startnu struju vašeg accu i struju, koju može da "isporuči" ovaj booster:
200 Amp- 400 Peak Amp Jump Starting ability
Koliko god izgledala mala površina zubaca kojimanaležu na kleme, ukupno mora, da bude približno preseku kabla. Inače, neće funkcionisati kako treba, jer je povećan otpor i smanjena struja, koja kroz njega protiče!
Comment
-
-
eto.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
10 puta teziYou know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Comment
-
-
A amisima ne treba ovo ni da im platis da uzmu. Mislim...You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Comment
-
-
Comment
-
-
pa to pricamo svo vreme
nista amisi,nista kameno doba.
ugradi se jos jedan manji startni akumulator( na primer 20Ah,, ), puni se svo vreme,a ulazi u paraleleni spoj sa glavnim akumulatorom samo kad startujes-verglas auto.
i nema onda otvaranja haube,kacenje stipaljki,naknadno dopunjavanje itd..
bude samo cista automatika i kultura. fire and forget.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Originally posted by zoranbg View Postpa to pricamo svo vreme
nista amisi,nista kameno doba.
ugradi se jos jedan manji startni akumulator( na primer 20Ah,, ), puni se svo vreme,a ulazi u paraleleni spoj sa glavnim akumulatorom samo kad startujes-verglas auto.
i nema onda otvaranja haube,kacenje stipaljki,naknadno dopunjavanje itd..
bude samo cista automatika i kultura. fire and forget.
O gimnastici oko ugradnje mašinerije koja će puniti mali akumulator odspajati ga kad treba a spajati ga kad treba i sve to povezati u ništa mesta da ne govorim.
Jedino ako si mislio da kad upali auto onda uzme ključić donese akumulatorčić iz tople garaže i prikopča ga sa se puni, a kad završi vožnju onda ga odspoji da se ne prazni sa velikim koji usput nije loš ali on stvarno iam gadžeta za tri akumulatora.
I sve to da se uštedi 10.000 dinara za prve dve godien a posle i manje jer će trebati novi akumulator pošto nije predvidjen da se puni i prazni..
Ovi što su izmislili boostere su totales šabani i prevaranti.
Reč je o spravi pomoću koje se pali auto u nekoliko navrata bez dopunjavanja. Sprava je mala, elegantna uz to izgleda i radi tako da je tema ok. Cena sprave i opravdanost imanja iste a u skladu sa trećim kosmičkim zakonom nije predmet rasprave u ovoj temi.
Za to se može otvoriti druga tema gde se nabrajaju te sprave sa osvrtom na cenu i ostalo šta ide uz to.
Comment
-
Comment