MercedesA 150

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

MercedesA 150

kakva su vasa iskustva sa upotrebom A klase, kako ste zadovoljni udobnoscu, prostorom u kabini, osecajem u voznji ?

da li vas podseca na Mercedes koji je tradicionalno udoban auto ?
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Mislis na ovu novu A klasu, koja je izasla prosle godine, jel tako ? Vozio sam je relativno kratko, ali dovoljno da uocim drasticnu razliku u odnosu na staru A klasu, koja je po meni jedan od najglupljih auta u poslednje vreme.

Nova A klasa nema toliko izrazenu kombojevsku poziciju sedenja, koja me najvise nervirala kod stare. Kvalitet materijala je na visokom nivou (vozio full verziju), preglednost takodje. Za grad je odlicna, mala, pregledna, za parkiranje milina. Sto se udobnosti tice, to je oduvek bila prednost A klase o odnosu na druge modele te klase. Moje iskustvo je skoz pozitivno....moze da bude i zato sto sam mnogo mrzeo staru A klasu, pa sam premalo ocekivao, ali razlika je drasticna. I da....ubacili su novi automatik u nju, sa 5 stepeni, mnogo je bolji od starog sa 4 brzine. Mada mislim da 150 na nasem trzistu tesko da ide sa automatikom.

Sto se motora tice, nisam ga vozio (mislim da je ova bila 180CDI), ali na papiru sasvim solidno deluje 12.5s do 100 i 175km/h. Potrosnja p ofabrickim podacima 5.4 na otvorenom do 7.9l u gradu. 435l u gepeku je na nivou srednje klase.

Neznam kako mu se krece cena kod nas, ali sto se dalje prodaje tice, to mu je jaca strana, vrednost pada jako sporo.

Brick....da ne menjas tabor ? Ili pitas pre nego sto kupis greb-greb srecku Narodne Lutrije ?

E, da...zaboravih. Ako je razlika u odnosu na B klasu relativno mala, itekako vredi doplatiti. B je EXTRA auto, odusevio me

EDIT by Ivvan: koristi opciju izmeni (edit) kad hoces nesto da dodas

Comment

• maki
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 878
      • Budva, CG

Samo sto B klasa kosta od 24-35000 eur, a te pare za to auto pa neznam sta da ima unutra i od cega da je napravljeno je pervise, bila je ovde jedna na sajmu i kostala 35000 eur,jeste da izgleda dobro ali previse je
      HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141

Brick....da ne menjas tabor ? Ili pitas pre nego sto kupis greb-greb srecku Narodne Lutrije
        ne. na moju srecu.

da, mislim na ovu noviju seriju A klase, konkretno par meseci star A 150 isto full opreme.

vozio sam se pre neki dan i ono sto me je (nagativno) iznenadilo je da je auto skroz neudoban i ne mogu da osetim sta je to sto ga vezuje uz ime Mercedesa.

sediste je relativno malo/uzano ali to nije problem. lepo je oblikovano, moze fino da se sedi. ali su vrata ta koja su nezgodna, tesko se otvaraju, nedovoljno i postoji izrazen prag koji treba maltene da se preskoci....sto mi se nije bas dopalo.

ali, sok je tek u voznji. kao da nema amorizacije, vesanje tvrdo skoro ko kamen, svaki kamicak se oseti kao mali zemljotres a prelazak preko lezeceg policajca sa samo 5 km/h kao da se prelazi kamen od pola metra visine. mnogo, veoma mnogo se osecaju neravnine, i sve je nekako pretvrdo a auto poskakuje kao magarence...
        hm, ja nisam ocekivao da se Mercedes moze potpisati na takav auto, u smislu onoga sto sam naucio i ocelivao licno od udobnosti odnosno navika iz E klase.

slicno lose islustvo sam imao i sa C klasom pre dve godine, isto prilicno tvrd auto mada je unutra jako lepo i fino oblikovano sedenje i sam polozaj tela.

e sad, A 150 je vrlo tih auto, odlicno izradjen i fini materijali unutra...vidi se da je puno smisljano i puno ulozeno u taj deo i tu nemam primedbi.
        mesta takodje ima sasvim ok.

jedino ta tvrdoca, nesto sto me je razocaralo i sto bi me prilicno odbilo od ideje da se stalno vozim / posedujem takav auto svakoga dana.

ovako tvrdo sam se vozio otprilike u Skodi Fabiji ili Fiatu Bravo..

eto, to su moji utisci sa 2 krace voznje bas po gradu.

kako to izgleda na auto putu pri vecim brzinama nemam predstavu. za moj ukus i gradsku uptoebu A 150 nije polozio niti minimum, sto bi rekli Nemci dobio bi od mene ocenu jednu 4- (gde je 5 najgore a 1 najbolje).

mislim da je cak i Jugo po tom pitanju bolji, odnosno da ima kvalitetniju amortizaciju neravnina, odnosno manje prenosi u kabinu i sedista.

mozda kada bih provozao duze i u razlicitijim uslovima bi bilo i nekih promena..ovako hm pa recimo ne bih grebao srecku i ne bih menjao tabor
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• BRABUS
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2004
          • 2399
          • London

Hehe....nisi vozio staru A klasu, jel tako ? Rekoh ti, stara A klasa je uzas boziji, sve to negativno sto si opisao pa na kub

Inace, radjena je u MB-u studija o A klasi, pre nego sto je pretstavljena, imao sam uvid u nju. Ono sto se dotadasnjim vlasnicima A klase najvise svidja to je bas taj ulazak u vozilo, gde se vise penjes, nego sto sedas kao kod obicnog auta. S obzirom da je najveci deo kupaca zenskog pola, a sto se starostne strukture tice, starija populacija.....razumljivo je to sto im se to dopada.

Udobnost....pa ja ga vozio po nemackim putevima, po gradu Nisam bas imao priliku da vidim kako se ponasa pri udaru u rupu ili na lezecem

I meni je licno nerazumljivo zasto je A klasa postigla takav uspeh, s obzirom na visoku cenu i lose osobine....ali je jos jednom dokazano, da kada slusas i implementiras zelje svoje ciljne grupe, pogadjas u centar

Licno mi nebi palo napamet da kupim A klasu, ali sam siguran da bi moja keva imala skroz suprotno misljenje

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141

nisam vozio staru A klasu, kako li si pogodio

ja se u A klasi nisam vozio po nemackim putevima ali jesam na istim putevima kod nas sa raznim autima, i poredjenjepri istim (veoma slicniim) uslovima mi se cini odgovarajucim.
            mozda sam ja samo previse ocekivao od znacke Mercedes i starih navika (iz 123, 124, 126, S klase, Eklase) po pitanju udobnosti, a pogotovu za pare koliko kosta danasnja A klasa.

cak nije ni vozeno preko rupe (rupa), ono obicna ulica ima neravnina, kamencica, sahtova, prelaza slojeva asfalta i slicno uobicajeno sto svakoga dana prevezem desetine puta.

ocito da su u MB sa A klasom pogodili zahteve ciljne grupe, samo sam hteo da priupitam jos nekoga za utiske radi kontrole da li sam izgubio osecaje za voznju i oko voznje i samo mi se cini ili je A klasa izgubila onaj Mercedes komforni feeling i priblizila se ostaloj konfekciji proseka kada je komfor putnika u pitanju.

barem se potpuno slazemo da A klasu ne bi kupili

a kazes da je stara A klasa sve slicno pa jos na kub... QQ & LL

mislim, svestan sam da mora da postoji razlika S ili E klase i A klase ali da je tolika nije mi padalo na pamet a marketing prilicno ubedljivo prica da je A zapravo pravi Mercedes. hm da li zaista jeste
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• BRABUS
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2004
              • 2399
              • London

Hehe....pravo je ono sto ubedis kupca da je pravo Tu su itekako uspeli.

Ali to je logicna posledica sirenja game - gube se izvorne osobine. Ono sto kupci A klase nije udobnost, to je kljuc

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

da da, uspeli su i svaka im cast.

ja sam pogresno u glavi stvorio Mercedes= ubodnost, komfor jer do sada nisam imao drugacije iskustvo ni sa jednom trokrakom zvezdom.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

I to sto ima je previse posto auto sluzi za pijacu, da se odvezu deca u skolu ili za kupovinu. Sto se tice cene ona je naravno u skladu sa znackom i nema nikave veze sa mozgom. Ustvari, mozda i ima, ali samo sa zenskim mozgom. Golf bre, i jos gore od toga. Ne sumjam da ce naci svoje kupce mada ih nesto ne vidjam preterano na ulici. Skup je previse i kraj price. Ima za te pare jos kako da se bira.
                  Mozda je stvarno napravljen za one sto grebu srecku. Kako doslo tako i otislo...
                  Ili jos bolje. Bog dao, MB uzeo! Dobar slogan, a?

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

hm, ovo je bio zenski mozak...mislim izbor.

ok, skupa vozaljka za pijacu (?) valjda.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

Pa ja isto kao ni ti ne bi dao ni prebijenu paru samo za znacku ali ima onih koji daju svakodnevno. Sto je najgore u svemu kako li se osecaju oni koji su kupili prvu seriju pa imali priliku da provozaju (kao Milan) ovu novu. I pored svega se tu niko ne stidi. Dakle narod izgleda stvarno ima kratko pamcenje. A dok je tako....

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

A klasa izgubila onaj Mercedes komforni feeling
                        bolje i to nego da se prevrne i sedista sa federima iz 80tih i ranije

Comment

• maki
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 878
                          • Budva, CG

ta sjedista sa federima su i u 124-kama iz 90-tih, doduse zadnja, i uvijek sam se cudio sta je tu toliko udobno,pa jedan citroen ax je udobniji pozadi nego 124-ka ,a ako je vozac malo veci i mjesta za noge ima slicno
                          HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

Originally posted by dranix
                            Pa ja isto kao ni ti ne bi dao ni prebijenu paru samo za znacku ali ima onih koji daju svakodnevno. Sto je najgore u svemu kako li se osecaju oni koji su kupili prvu seriju pa imali priliku da provozaju (kao Milan) ovu novu. I pored svega se tu niko ne stidi. Dakle narod izgleda stvarno ima kratko pamcenje. A dok je tako....
                            Hehe....keva od jedne moje drugarice ima A klasu, kupila je novu, i pored 5-6 automobila pored A klase koje moze da vozi u kuci (od Golfa 4 do A8), vozi A klasu i obozava je a A klasa bela, bez opreme, 160 CDI 68ks i 4 brzine automatik...uzas od auta....ali ko zna sta se mota po zenskim glavama, ima nesto sto ih privlaci tom autu

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

neka ih, vaznije je da imaju para pa su dobri klijenti
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X