Dvoumim se koji auto ... Molim za pomoc...?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cacanin
    CBC Senator XXL
    • 10.10.2005
    • 343
    • Cacak

Hvala

Znam da je CLK skroz za drugu namemu i da je druga klasa , samo me interesuje opsti utisak o autu (kakav je motor , tip-tronik menjac na njemu i ostalo)?

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

samo jedno, Mercedes nije vise isto ono sto oznacava bivsi pojam Mercedes.

probaj prvo, ako nista drugo uzmi iz rent a car-a na jedan dan da li je to ono sto ocekujes.
      Mercedesi su prilicno kvarljivi (prema klasi vozila i ceni kostanja)a odrzavanje i popravci vanredno skupi.

to posebno vazi za polovan Mercedes za koji je istekla garancija.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Pa i za Audi je isto skup servis. Treba da se provoza. Nema boljeg od toga. Ipak je to dobra suma pa da ne bude kupis napamet pa trpis zato sto se zove MB. Ne mislim konkretno da kazem da je MB bolji ili gori vec da mu je sigurno prodajna cena bolja zbog psihologije naroda. A sta je bolje za voznju to treba buduci vlasnik sam da odluci. Mozemo se mi prilagoditi svacemu ali se zato placa da se ne bi smo prilagodjavali losim stvarima.

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Audi A6...

Mercedes je u poslednje vreme (decenija) pocheo da fushari, a istovremeno je Audi poboljshao kvalitet. Nije moja subjektivna ocena, vec objektivno stanje stvari, vishe puta potvrdjeno opet i iznova.

Jasno je: kako bi "oteo parche kolacha" Mercedesu i BMW-u (pricham za nemachko trzhishte) Audi je morao da poboljsha kvalitet, dok su se ovi drugi malo "uspavali na lovorikama". Pre 10-12 godina: serija C i serija 3 su bili pricha za sebe, Audi 80 daleeeeko iza... Onda je sa A4 krenulo nabolje. Isto se odnosi i za seriju 5 tj. E klasu - Audi A6 se kvalitetom "ugurao" izmedju njih i sad je itekako konkurentan u tom segmentu. Kvalitet mu je josh uvek u porastu, bar tako govore relevantni izvori (shtampa, internet, auto-moto serijali...)

Dakle: A6, narochito ako se radi o "polovnjaku", kad vremenom kvalitet pochinje da dolazi do izrazhaja. Pored toga, taj motor je bash po meri za tu karoseriju, tako da ja ne bih imao dileme...

U svakom sluchaju srecna kupovina
          http://www.bmw.tv

Comment

• foRce
            CBC Senator
            • 03.11.2005
            • 213
            • Novi Beograd
            • Honda Accord Sport, Rover 600

Ako zelis najudobniju voznju onda bi to bio E-class,Audi je dosta tvrdji i neudobniji,pogotovu za nase lepe sokake.

Comment

• cantona
              CBC Član
              • 07.08.2005
              • 64
              • Vlasotince-Nis

znaci E 200 ne uzimati?
              ja od metalike slusam gansi,nirvanu,ofspring i pomalo sepulturu.

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

Ovako, sve zavisi koje godiste gledas i koju seriju automobila.

Gledas li novu E klasu (W211) i novi CLK, oba aktuelni modeli ili gledas starije modele ? Koje godiste gledas Audi A6 ?

Ako gledas 2002 godiste, odgovor je savrseno jasan - Mercedes. Zasto ? zato sto su E klasa i CLK izasli 2002, 5 godina nakon A6-tice.....tehnoloski su napredniji za generaciju.

Vozio sam oba modela, i odusevljen sam. Komfor, ergonomija, stil, prostor, voznja....sve je vrhunski kod E klase. Slicna stvar sa CLK (200k nisam vozio, ali sam 240 i 500 . CLK pruza dobar balans izmedju sportskih osobina i udobnosti. Nije tako upravljiv kao BMW 3 kupe, ali ne vozis ga na pistu, pa da primetis valiku razliku. Automatici u tim automobilima su ekstra dobri, mada uz 200 modele ide i 6-stepeni manuelni. Sta bih uzeo od ta dva ? Pa verovatno u ovim godinama CLK, kasnije sigurno E klasu....stvar ukusa.

Ako se radi o starijim modelima Mercedesa, onda je E klasa starija uporediva sa Audijem....i jedno je sigurno - ono sto je potrebno da bi odlucio za jedan od ta dva su tvoje preference. Sedi u oba, provozaj i recice ti se samo. Sto se motora tice, 200 k u mercedesu ti daje bolji sportski feeling, bolji zvuk i aglilnost, Audi ti pruza kultivisanost u radu i veci komfor u voznji.

Neznam koliko si imao priliku da vozis modele te klase, ali iz iskustva ti kazem da je razlika izmedju BMW petice, E klase i A6-tice u razlicitim konceptima. Svi su tehnicki tako slicni, da je to neverovatno. Presudjuje samo tvoja percepcija sta ti se najvise dopada. Sedi u sva 3 i videces da jedino sto pravi razliku je ono sta se tebi kod njih dopada, tehnicke osobine su tako slicne, da ne prave razliku

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

Pa i za Audi je isto skup servis. Treba da se provoza.
                  proba daje najbolji odgovor/
                  sto se cene servisa tice, mislim da ovde kod nas nije bas ista stvar. za Mercedes postoji samo jedan jedini servis i mora da se plati koliko god da trazi, za Audi vec nije takva iskljucivost.

imam 2 poznanika koji su se papreno opekli sa E klasama i cenom popravki a starosti od 2-4 godine, odrzavani iskljucivo od prvoga dana kao novi samo u MB servisu.

znam da je premali uzorak, ali mi to ne uliva poverenje.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Delkan
                    CBC Senator XXL
                    • 14.06.2005
                    • 829
                    • 60 km From BG,West

A cika Jan Triaska iz Backog Petrovca?Mnogi kazu da je to najbolji servis u zemlji.Nisam bio ni jednom,ne mogu da tvrdim.
                    A u Omladinskih brig. sam bio sa jednim sluzbenim 2001 god. i jedna od stvari koja me je odusevila je ta sto su hteli da sipaju tecnost za stakla koja je tada kostala oko 750 din. To je bila cena za jednu flasu koja nije bila ni cela litra(0.8 cini mi se).Jedino ako to nije bio neki koncentrat...

Izvinjavam se za OFFiranje

Comment

• Cacanin
                      CBC Senator XXL
                      • 10.10.2005
                      • 343
                      • Cacak

HVALA......

Originally posted by BRABUS
                      Ovako, sve zavisi koje godiste gledas i koju seriju automobila.

Gledas li novu E klasu (W211) i novi CLK, oba aktuelni modeli ili gledas starije modele ? Koje godiste gledas Audi A6 ?

Ako gledas 2002 godiste, odgovor je savrseno jasan - Mercedes. Zasto ? zato sto su E klasa i CLK izasli 2002, 5 godina nakon A6-tice.....tehnoloski su napredniji za generaciju.

Vozio sam oba modela, i odusevljen sam. Komfor, ergonomija, stil, prostor, voznja....sve je vrhunski kod E klase. Slicna stvar sa CLK (200k nisam vozio, ali sam 240 i 500 . CLK pruza dobar balans izmedju sportskih osobina i udobnosti. Nije tako upravljiv kao BMW 3 kupe, ali ne vozis ga na pistu, pa da primetis valiku razliku. Automatici u tim automobilima su ekstra dobri, mada uz 200 modele ide i 6-stepeni manuelni. Sta bih uzeo od ta dva ? Pa verovatno u ovim godinama CLK, kasnije sigurno E klasu....stvar ukusa.

Ako se radi o starijim modelima Mercedesa, onda je E klasa starija uporediva sa Audijem....i jedno je sigurno - ono sto je potrebno da bi odlucio za jedan od ta dva su tvoje preference. Sedi u oba, provozaj i recice ti se samo. Sto se motora tice, 200 k u mercedesu ti daje bolji sportski feeling, bolji zvuk i aglilnost, Audi ti pruza kultivisanost u radu i veci komfor u voznji.

Neznam koliko si imao priliku da vozis modele te klase, ali iz iskustva ti kazem da je razlika izmedju BMW petice, E klase i A6-tice u razlicitim konceptima. Svi su tehnicki tako slicni, da je to neverovatno. Presudjuje samo tvoja percepcija sta ti se najvise dopada. Sedi u sva 3 i videces da jedino sto pravi razliku je ono sta se tebi kod njih dopada, tehnicke osobine su tako slicne, da ne prave razliku

Hvala " BRABUS" hvala svima , inace razmisljam se A6 ( 2.4 tip-tronic , 2001 - 2003 god. , mercedes E klasa ne znam ni sam koji motor (da je benzinac isto ne najnoviji model 01' - 03' , ili CLK 200 Kompresor 2000-2002 godiste ! Odnosno od 15-18000 Eura !

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

servis u Backom Petrovcu je u okviru Mercedesa BG, ne radi samostalno.

moji poznanici i idu tamo, kazu da je najbolji, a dugo voze mnoge Mercedes godinama.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• BRABUS
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2004
                          • 2399
                          • London

Cacanin....sedi, provozaj i kazace ti se samo. Iskreno se nadam da ce da bude zvezda, a ne krugovi

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

U Čačku su popularniji " krugovi"(kako neko reče) dok u N.Pazaru ide isključivo i samo "zvezda".....BMW, šta reći.....BGD!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                            X