Sta je to xxxxx?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Skyline GT-R
    CBC Senator XXL
    • 13.02.2005
    • 806
    • Chicago - My Kind Of Town

Originally posted by Eon
    ali mislim da se nasi balkanski maniri vrlo brzo menjaju u kulturnim sredinama, sto je dokazano milion puta, kada su nasi odlazili na Zapad da rade...
    Greska.Nasi maniri se VRLO TESKO (ili nikad ne) menjaju GDE GOD da smo.Mi smo jedna KATASTROFA!Ja se izvinjavam na izrazu ali to je upravo izraz koj ja UVEK upotrebljavam kad su nasi u pitanju - STOKA je STOKA.Da ne idem u off i dajem primere.... ima ih MNOOOGOOO!

Comment

• SAAB PoWeR
      CBC Senator XXL
      • 26.04.2005
      • 1394
      • tu iza coska(Milwaukee USA)

ajd razumem parkiro se coveku uz vrata uce sa druge strane
      ali onog sumara coveku pred radnju
      e ono vec nerazumem
      _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• -Miki-
        Moderator
        • 09.11.2005
        • 708
        • Valjevo
        • Honda Accord coupe cg4

Eh BOOST, na tvoju srecu ti zivis u swe pa ti je nepojmljivo da se ljudi nazivaju stoka jer tamo su ovakvi postupci od strane gradjanstva nezamislivi , ali kako bi ti nazvao doticnu "gospodu" koja rade ovakve stvari koje su forumdzije postavili.

@ SAAB PoWeR
        Zena bila u magacinu i kad je izasla ima sta da vidi - niko ne moze da udje ni izadje iz radnje - covek se ladno "parkirao" na moja vrata i otisao a ovo je inace pesacka zona naravno policije i pauka nigde kad treba!!! - treba li komentar ?

Ne BOOST to nije XXXXX - to je STOKA !!! i to u pravom smislu te reci ne zbog vrste kola koja vozi nego zbog nacina kako ih vozi , domaceg vaspitanja i kulture koja nam generalno fali a sto je najgore ista ova "gospoda" su najglasniji - HOCEMO U EVROPU pa ko da nas primi ovakve ?
        Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394
          • tu iza coska(Milwaukee USA)

miki halooooo
          kulture nema kazes
          ne ne ne tu nisi u pravu
          kulture ima svugde u svetu
          samo sto se kod nas ta kultura ne sprovodi kako bi trebala
          ista stvar sa zakonom ima ga i dobar je ALI SE NE SPROVODI PROPISNO
          _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• BOOST
            Founder - Admin od Začetka
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

Jasno je meni , samo, kod nas stoka nemoze dobiti vozacku, greska je negde drugo.... testovi obuhvataju i psihoanalizu i karakter , malo potesko da ih yvrnes ako nisi "prevaspitan", a PC nema dusu, srusi te dok trepnes..
            Razlog zasto stranci polazu u proseku po 8 puta teoriju i 5 puta voznju je jasan. Kad sazreju i pripitome se prolaze

Osoba koja je parkirala taj uto i dalje nije stoka vec chovek od krvi i mesa bas kao ti ili ja. Verujem da se i doticni koristi izrazima slicnog kalibra kao sto je ovde zapocelo, te ni nije za ocekivati da bude pitomiji.
            Kad nam jezik bude toliko thnicki bogat kao sto je po pitanjima izliva negativnih emocija onda cemo smo na konju
            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
            move your mind

Comment

• BOOST
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by Skyline
              Originally posted by Eon
              ali mislim da se nasi balkanski maniri vrlo brzo menjaju u kulturnim sredinama, sto je dokazano milion puta, kada su nasi odlazili na Zapad da rade...
              Greska.Nasi maniri se VRLO TESKO (ili nikad ne) menjaju GDE GOD da smo.Mi smo jedna KATASTROFA!Ja se izvinjavam na izrazu ali to je upravo izraz koj ja UVEK upotrebljavam kad su nasi u pitanju - STOKA je STOKA.Da ne idem u off i dajem primere.... ima ih MNOOOGOOO!
              Ha.. ti bas imas neka kaubojska iskustva, da nema veze gde si ???
              move your mind

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ne postoji narod ili ljudi koji su po definiciji stoka ali postoji stokoliko ponašanje.
                Ni jedan narod nije imun na stokoliko ponašanje, stvar je navike i štapa i šargarepe. Što je veća šargarepa i štap i narod je pitomiji.

Što je veća mogućnost da će te neko zveknuti po novčaniku ili ukinuti neku drugu privilegiju narod se ponaša pitomoje i kultivisanije.

Normalno i obrnuto važi.

Nisu Nemci disciplinovani zato što vole nego su ih naučili
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Alfacrazy
                  CBC Veteran
                  • 21.01.2005
                  • 125
                  • Kragujevac

When Henry Ford saw an Alfa go by he used to lift his hat in salute, so should BMW owners!!!

Comment

• nikolapanic
                    CBC Senator XXL
                    • 16.10.2005
                    • 657
                    • Petrovac

Kada nigde ne bi postojao zakon,uvideli bismo svi mi koliko smo kulturniji od zapadnjaka.Prost primer vam je kad na moru u Grckoj,Turskoj ili Egiptu,vidite Holandjane,Nemce,Austrijance.Komentar nasih ljudi koji se tamo zadese je:VIDI OVU STOKU!!!Znaci,zakon je taj koji tolerise,dozvoljava ili nesto brani.Taj sto se parkirao na ulaz u lokal,kada bi platio kaznu od 30000 dinara za prekrsaj,nikada ne bi vise ni pomislio da to uradi.Nas covek u inostranstvu(gasbajt) sve propise postuje.Kad dolazi ovde na ferije iliti urlap ,pazljivo otpatke baca u kesu koja mu stoji pored sedista.Prodje covek Kelebiju,otvori prozor i ...fijuuuu,ode kesa.Zasto?Pa prosto,moze mu se da to radi i prodje nekaznjeno.
                    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• BOOST
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by nikolapanic
                      Kada nigde ne bi postojao zakon,uvideli bismo svi mi koliko smo kulturniji od zapadnjaka.Prost primer vam je kad na moru u Grckoj,Turskoj ili Egiptu,vidite Holandjane,Nemce,Austrijance.Komentar nasih ljudi koji se tamo zadese je:VIDI OVU STOKU!!!
                      Pa , sad, ovde mesamo godisnje odmore i vreme za relaksaciju, pre bi rekao da se zapadnjak opusti (obicno je pod redovnim dejstvom alkohola u tim situacijama) i nije socijalni slucaj cim je skrpio kintu za provod.
                      Isto tako i nasi koji su na tom mestu nisu nepismenjaci ali pate malo od predrasuda.

Znaci,zakon je taj koji tolerise,dozvoljava ili nesto brani.Taj sto se parkirao na ulaz u lokal,kada bi platio kaznu od 30000 dinara za prekrsaj,nikada ne bi vise ni pomislio da to uradi.
                      Pa , mozda je nekad bio zakon, nisam ga doziveo kao takog, bice da je predistorijski u tom slucaju.
                      Znam da za sigurno i da je besplatno i skroz dozvoljeno parkirati na taj nacin da naprimer svedu nebi palo napamet da zloupotrebljava pravo ukoliko bi to isto nekome smetalo.
                      Rec se zove Medmeniska i nepostoji adekvatan prevod koji tumaci medjuljudske odnose, dakle, fali nam pojam

Nas covek u inostranstvu(gasbajt) sve propise postuje.Kad dolazi ovde na ferije iliti urlap ,pazljivo otpatke baca u kesu koja mu stoji pored sedista.Prodje covek Kelebiju,otvori prozor i ...fijuuuu,ode kesa.Zasto?Pa prosto,moze mu se da to radi i prodje nekaznjeno.
                      Verujem da si u pravu, no nije generalizacija ni ovde, opisujes verujem neke tipove koji nikad nece dospeti do ovog foruma.. no sad pricamo o civilizaciji, postoji svugde ali je u razlicitim vremenskim epohama
                      move your mind

Comment

• nikolapanic
                        CBC Senator XXL
                        • 16.10.2005
                        • 657
                        • Petrovac

Veliku ulogu igra zakon u tome,veruj mi.Sustina je u tome sto se isti,vec vekovima primenjuje u doticnim zemljama pa je posle toliko godina primene,jednostavno ustaljen kao normalno ponasanje a ne kao nuzda.Primer:Covek se malo opustio i zaboravio i u jednom selu u Svajcarskoj izasao prljavim i blatnjavim traktorom na ulicu.Ostavio blato iz njive po putu(iako je u blizini imao gde da opere to blato).Isao neko autom iza njega,video to i prijavio.Posle nekoliko dana,stize coveku da plati kaznu zato sto je izasao sa prljavim tockovima na asfalt,da plati ekipu koja je to dosla da utvrdi kao i ekipu koja je to dosla da ocisti.Covek,svestan da je pogresio,ode i plati preko 1000SFR.Kod nas bi covek prvo j... sve po spisku,nasao toga sto ga je prijavio itd.(A da li bi uopste inspekcija i policija izasli na lice mesta?)I nas covek u ovoj zemlji bi isto tako platio bez ljutnje kaznu,ali za pedest godina ako bi to pocelo od sada da se radi svuda i prema svakom ko zgresi.To sam i pomenu o vec u jednoj temi.Drugi primer gde zakon menja ljude:Koliko ljudi vezuje danas pojas?Poceli su da vezuju zato da ne bi placali kaznu.Sada vezuju pojas a ni ne misle o tome da ce platiti kaznu ukoliko to ne urade.Polako postaju svesni nekih prostih cinjenica.
                        Je.. te sta ti je svest jednog desetogodisnjeg Australijanca:Negde u australijskoj nedodjiji gde u krugu od 100km nema zive duse,sedaju otac i sin u auto i prvo sto urade-VEZU POJAS!!!To je svest a ne strah da ce im neko naplatiti kaznu(a i ko bi u toj pustari?).
                        Mislim da sam malo pojasnio kako zakon utice na svest i "kulturu" ljudi,cisto da ne bi doslo do neke bezvezne polemike i nerazumevanja.
                        Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• BRABUS
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2004
                          • 2399
                          • London

Mislim da se prvenstveno radi o vaspitanju i okolnostima pod kojima su ljudi odrasli i formirali se u licnosti, kao i na to kako je nenormalno okruzenje uticalo na vec formirane licnosti.

Ljudi na zapadu imaju mnogo drugaciji nacin razmisljanja i poimanja stvari.Ljudima je uslo u svest da ako je nesto zakon, onda po definiciji mora da se postuje i da se ne razmislja da li je to dobro ili ne. Druga stvar je to sto je sistem prevencije mnogo jaci od sistema represije....ali je i kazneni sistem efikasan. Ovde mozes da krsis zakon neko vreme i ne budes primecen zbog slabog prisustva organa reda.....ali kad te uhvate, platices tada za sve sto si prekrsio. To je tako cak i u svercovanju u metrou ili vozu, a isti princip je i za saobracaj. U metrou mozes da se svercujes i ne platis kartu od 1.5e, ali ce u 40 voznji garant jednom da naidjes na kontrolu i platices kaznu od 100e za taj jedan put sto si prekrsio i uhvatili te.

A zasto nasi ljudi ne krse zakone kad odu van zemlje ? Jednostavno.....krsenjem zakona itekako strce od drugih...dok kod nas svi krse zakon, pa ako ti krsis, u vecini si

Comment

• kilson
                            Moderator
                            • 09.10.2004
                            • 3216
                            • NoviBGD
                            • AR 75 GT

Originally posted by BOOST
                            Pa , sad, ovde mesamo godisnje odmore i vreme za relaksaciju, pre bi rekao da se zapadnjak opusti (obicno je pod redovnim dejstvom alkohola u tim situacijama) i nije socijalni slucaj cim je skrpio kintu za provod.
                            Isto tako i nasi koji su na tom mestu nisu nepismenjaci ali pate malo od predrasuda.
                            Uh Boost, malo su ovi vishe "100ka" nego li nashi imaju predrasude - veruj. Poenta je shto Srbin sa nadprosechnim primanjem (za Srbiju) letuje "preko", zajedno sa radnichkom klasom (tipa 8 razreda osnovne i nizhe)...

Ono shto je "dobro" u celoj nashoj prichi je taj zastareli patrijarhat te i porodichno obrazovanje koje nas koliko - toliko vodi. Drzhava odavno nema strategiju za opshte obrazovanje i kulturu, chitaj sve se svodi na kich & folk, te takmichenje ko ce vishe debil ispasti na ruzhichastoj televiziji chija boja lagano prelazi i na druge kanale.
                            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Horsepower
                              CBC Senator XXL
                              • 29.12.2005
                              • 2000

Originally posted by BRABUS
                              Mislim da se prvenstveno radi o vaspitanju i okolnostima pod kojima su ljudi odrasli i formirali se u licnosti, kao i na to kako je nenormalno okruzenje uticalo na vec formirane licnosti.

Ljudi na zapadu imaju mnogo drugaciji nacin razmisljanja i poimanja stvari.Ljudima je uslo u svest da ako je nesto zakon, onda po definiciji mora da se postuje i da se ne razmislja da li je to dobro ili ne. Druga stvar je to sto je sistem prevencije mnogo jaci od sistema represije....ali je i kazneni sistem efikasan. Ovde mozes da krsis zakon neko vreme i ne budes primecen zbog slabog prisustva organa reda.....ali kad te uhvate, platices tada za sve sto si prekrsio. To je tako cak i u svercovanju u metrou ili vozu, a isti princip je i za saobracaj. U metrou mozes da se svercujes i ne platis kartu od 1.5e, ali ce u 40 voznji garant jednom da naidjes na kontrolu i platices kaznu od 100e za taj jedan put sto si prekrsio i uhvatili te.

A zasto nasi ljudi ne krse zakone kad odu van zemlje ? Jednostavno.....krsenjem zakona itekako strce od drugih...dok kod nas svi krse zakon, pa ako ti krsis, u vecini si
                              Upravo tako. Kod nas u Srbiji se stvarno vozi lose i nema nikakvih pravila. Secam se letos, cekam ispred pruge da prodje voz i odjednom pored mene stade auto i to jako blizu mene. I jos se nije ni rampa digla on krece i da ja nisam stao doslo bi do sudara.
                              Ovde u USA nema toga. Kad te jednom uhvate i odvale ti kaznu (nema onoga "aj evo ti $20 pa da zaboravimo da se ovo desilo"), pa kad ti osiguranje, koje je i onako skupo, skoci da duplo - dobro ces razmisliti sledecu put jeli vredno napraviti glupost ili ne.
                              Ja sam uvek vozio preko limita, dok nisam dobio speeding ticket ($210). Sad nema sanse da cu voziti vise od 5 mph preko limita bez obzira na razlog.

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

Po mom shvatanju (i iskustvu) sve je samo u tome koliko smo vaspitani, a i svesni u kom % cemo se izvuci bez sankcija za ponasanje suprotno propisima.

Siguran sam da, vecina nas, kada se nadje u drzavi koja "drzi do sebe", itekako odi racuna da li ce preci ulicu na crveno, voziti po ogranicenju brzine, itd

Lako je svima nama da se ponasamo kako zelimo, kada smo svesni da su male sanse da nas strefe neke sankcije.

Evo, npr, Luna je lepo letos pricao da su ga po dolasku u BG, prvih hedelju dana svi gledali kao budalu zbog migavaca, propustanja pesaka, prestrojavanja itd. Pa nakon toga, kada se uklopio, sve je bilo OK.

Ili, pre mesec dana kada sam Brabusu pokazao kako i gde da parkira auto u blizini kafane, covek je lepo rekao da bi za to u Nemackoj odmah bio upucen kod psihijatra.

Itd, itd, tako ce i dalje biti dok drzava ne pocne da primenjuje sve propise i jednako prema svima.

A dotle, koliko ce vode Dunavom proteci,....
                                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                                X