Rastavljanje auta sa euro 2 motorom radi prodaje delova

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mladjarok
    CBC Član
    • 21.11.2015
    • 19
    • Beograd
    • Opel astra f

Rastavljanje auta sa euro 2 motorom radi prodaje delova

Pozdrav,

Da li mogu da dovezem auto sa euro 2 motorom, koji bih rastavio i prodavao delove. Koliko sam shvatio to nije moguće, ali oglasi su puni prodavaca koji imaju delove za na primer Vectru, Mondea... To jest imaju po 5, ili više Vektri tako da imaju svaki deo za tu Vektru ne zavisno od motora, karoserije, godišta... ???
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Oni dovezu na stranim tablama, pa rasturaju...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ukratko, protivzakonito, čine carinski prekršaj...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mladjarok
        CBC Član
        • 21.11.2015
        • 19
        • Beograd
        • Opel astra f

Protivzakonito. A legalno je da radiš za gazdu ko konj za 35, 40 hiljada, ne prijavljen, da ti kasni plata, da se nadredjeni istresaju na tebe, da neće u garanciji da ti poprave proizvod, da tužiš nekoga za nešto i da dobiješ spor posle 5 godina koji ne može da se izvrši, da gladuješ, smrzavaš se, čekaš 2 godine na magnetnu rezonancu, a boli te...
        Koliko znam neko sa prebivalištem u Srbiji ne može da preveze auto preko granice. Da može ne bih postavljao ovo pitanje, ili nisam informisan?

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Pa ne može, nego gasteri koji dolaze u Srbiju dođu kršinom a vrate se autobusom ili avionom, ostave ovde otpad...
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• The Punisher
            CBC Senator XXL
            • 01.03.2006
            • 503
            • Beograd Wozhdovatz
            • Ford Taunus TC1

Originally posted by mladjarok View Post
            Protivzakonito. A legalno je da radiš za gazdu ko konj za 35, 40 hiljada, ne prijavljen, da ti kasni plata, da se nadredjeni istresaju na tebe, da neće u garanciji da ti poprave proizvod, da tužiš nekoga za nešto i da dobiješ spor posle 5 godina koji ne može da se izvrši, da gladuješ, smrzavaš se, čekaš 2 godine na magnetnu rezonancu, a boli te...
            Koliko znam neko sa prebivalištem u Srbiji ne može da preveze auto preko granice. Da može ne bih postavljao ovo pitanje, ili nisam informisan?
            A ti nemoj da radis za gazdu. Zavrsi neki dobar fakultet obrazuj se i dobar posao ce sam doci. Ne kukaj nad sudbinom, imas ruke, imas noge, mozga valjda imas. Zasto svaka asocijacija sa losim zivotom u Srbiji se zavrsava sa muljanjem? Jel to nas mentalni sklop tako programiran?
            https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

Obrt para od otpada je izuzetno spor. Ulozis xxx novaca, rasprodas delove koji se traze i koji vrede sto pre da bi povratio xxx novce i a ostalo, sto ne ide i sto se prodaje dve tri godine ti je zarada. Ima smisla kada vec napravis ime i kad imas 10+ vozila rastavljeno a u delovima 15 hiljada eura. Ako mislis da radis otpad, onda radis automobile do 10 godina starosti, kojih ima puno na nasim putevima. npr bmw e46 320d ali tu dolazis do drugog problema a to je mentalitet bmw vozaca...

sve u svemu, nista nije crno belo.
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• mladjarok
                CBC Član
                • 21.11.2015
                • 19
                • Beograd
                • Opel astra f

Mentalitet BMW vozača (moje mišljenje): uglavnom nemaju para da voze bmw pa će pre da kupuju polovne delove, bitno je da budu vidjeni u bmw-u. Koja riba gleda da li je deo polovan, ili nov. Za ovo sa obtom ne znam, ali zvuči sve logično i što kažeš treba lager da bi imao svaki deo. Ako nešto nemaš, kupac zove dalje i kod koga nadje, verovatno će nastaviti saradnju snjim. Likovi u Beogradu imaju 20-ak Opela na placu i skidaju deo po potrebi. Juče sam kupio amortizer kod njih, skinuše i amortizer i oprugu sa njega za 5 minuta.
                Last edited by mladjarok; 09.12.2015, 23:55.

Comment

• majstorbob80
                  CBC Veteran
                  • 13.05.2008
                  • 184
                  • beograd
                  • 735E32, 525E39 Mlook

Kao vlasnik cak 2 automobila gore pomenutog proizvodjaca iz bavarske pokrajine, moram da se nadovezem, tema ide u off ali jbg. Lepo rece kolega nisu sve stvari crno-bele, isto tako nije mentalitet svih vozaca BMW-a isti. Vozim 735E32 i 525E39, vodim racuna o njima i kad treba da se plati ja platim. Da, i nisu mi zatamnjna stakla posto ne svetli rezerva. Sto se tice otpada mislim da svaki automobil za rasturanje mora imati dokaz o poreklu jer u suprotnom nadlezni organi pisu astronomske kazne.
                  Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

ako je istina sto si napisao ti si onaj 1% koji potvrdjuje pravilo.

Za poreklo je tacno. Sve sto je preslo granicu a da nije zvanicno zavedeno i ocarinjeno je prekrsaj.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• majstorbob80
                      CBC Veteran
                      • 13.05.2008
                      • 184
                      • beograd
                      • 735E32, 525E39 Mlook

Kolega verovatno sam ja taj jedan procenat koji ne potvrdjuje pravilo. Malo sam doduse slagao na E39 me mrzi da izvadim plovak posto je umreo i svetli rezerva ali u njemu uredno ima barem 50l corbe posto ga barem dva puta nedeljno dobro izvozam na cork. I da, bez dokaza o poreklu moze cak i do krivicne odgovornosti da se dogura.
                      Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

Working...
                      X