Kradja stakla retrovizora?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milanjovanovic
    CBC Član
    • 06.10.2015
    • 74
    • Beograd
    • Audi a2

Kradja stakla retrovizora?

Naime zanima me ima li svrhe prijavljivati kradju, radi se o staklu spoljnog retrovizora, kosta negde oko 10 eura, verovatno je to kinez za te pare meni ukrali originalni , verujem da je vise crvenih vrednost. Uzima li policija ovo u obzir s obzirom da je vrednost ispod 5000 din, mislim da se ne bave ovim jer to spada u sitne kradje. Ima li neko da se ipak ovajdio od policije za sitnije kradje koje su mu se dogodile.
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Naravno postoji limit, a to je daleko iznad te vrednosti od 5000. Mislim da je 8000 dinara. Razlicito se kvalifikuju dela i razlicito podležu istrazi, naravno.
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

Moje iskustvo, ne isplati se. Samo ces da izgubis vreme i da se jos vise iznerviras.

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Mislim da ćeš "službenog organa" samo da nasmeješ. Samo nerviranje i gubljenje vremena ... vidim da i drugi tako misle ali ako neko (slučajno) ima pozitivno iskustvo neka se javi (udara li grom u koprive?).
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Crki
          CBC Član
          • 26.07.2008
          • 71
          • Požarevac
          • ford fokus

Mislim da je sve ispod 15 000 dinara privatna tužba,za krađu.A za težu neznam.Rekao bih da ovo spada u lakšu krađu.

Comment

• ragazzoni
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2009
            • 774
            • Obrenovac i okolina
            • Opel Omega 2.0i-16v

I ja mislim da je 15000. Kad sam otišao da prijavim krađu akomulatora, bio star par dana, baš sam ga nasmejao. Reče mi ako ga nađu, zvaće me da prepoznam. Naravno od toga ništa. Posle par dana odem, odnesem i garanciju i račun, rekoh ako ga nađete, dajte mu da čovek ima, da može da reklamira.
            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Nice! (like)
              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• banekg
                CBC Senator XXL
                • 06.09.2010
                • 1274
                • Nis
                • Toyota Carina e 2.0

Na moje insistiranje, izasao inspektor, izvrsio uvidjaj sa prahom i ostalim pomagalima. Nakon mesec dana mi javljaju telefonom da je lopov uhvacen, daju mi njegove podatke i kazu da ga mogu tuziti. To je sve. Vrednost oko 150e.
                Long Live CBC!!!

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

I sad šta?
                  Znam slične slučajeve (veće krađe) gde posle tužbe nije moglo da se naplati (te socijalni slučaj te ovo, te ono ... od 3 ili 6 meseci (ne sećam se koliko, nisam ja ali iz moje bliže okoline) zatvora oštećeni nije imao ništa (od toga)).
                  Mi smo jedna od retkih država gde se kriminal zakonski isplati (potpisujem da je tako u više od 51% slučajeva).

Comment

• cikabosko
                    CBC Veteran
                    • 13.11.2008
                    • 146
                    • Novi Beograd

KRIVIČNI ZAKONIK

("Sl. glasnik RS", br. 85/2005, 88/2005 - ispr., 107/2005 - ispr., 72/2009, 111/2009, 121/2012, 104/2013 i 108/2014)

Sitna krađa, utaja i prevara

Član 210

(1) Ko učini sitnu krađu, utaju ili prevaru,
                    kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.

(2) Krađa, utaja i prevara smatraju se sitnom, ako vrednost ukradene ili utajene stvari, odnosno šteta prouzrokovana prevarom ne prelazi iznos od pet hiljada dinara, a učinilac je išao za tim da pribavi malu imovinsku korist, odnosno da prouzrokuje malu štetu.

(3) Za delo iz stava 1. ovog člana, ako je izvršeno na štetu privatne imovine, gonjenje se preduzima po privatnoj tužbi.
                    .

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

misljenja sam da treba sve prijaviti bez obzira na vrednost stete.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• stevak
                        CBC Senator XXL
                        • 31.05.2009
                        • 1215
                        • Zemun
                        • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by expendable View Post
                        Mi smo jedna od retkih država gde se kriminal zakonski isplati (potpisujem da je tako u više od 51% slučajeva).
                        Stidljivo bih primetio da je i država toga postala svesna pa je i sama krenula tim stopama.
                        ex SAABotražitelj

Comment

• milanjovanovic
                          CBC Član
                          • 06.10.2015
                          • 74
                          • Beograd
                          • Audi a2

Znam da se ne resavaju ni mnogo vece kradje ali rekoh da vidim kakva su iskustva drugih. Inace vidim da jos nekima ne dostaju stakla , negde su bili pokusaji cupanja retrovizora pa kad nisu ni to mogli da izvade onda ukrali staklo. Ovi imali izgleda seriju kradja pa rekoh mozda slucajno nadju bas tu grupu i pozovu me na identifikaciju retrovizora

Comment

• stevak
                            CBC Senator XXL
                            • 31.05.2009
                            • 1215
                            • Zemun
                            • Saab 9000 cs 2.0T

Jednom davno, još u prošlom veku, drugaru ukrali radio iz fiće i on prijavio krađu. Zovu ga posle nekog vremena iz SUP-a da dođe po radio jer su uhvatili lopove koji su operisali u tom delu grada. Odem i ja sa njim u miliciju (tadašnju), a oni nas odvedu u neki magacin gde su držali pronađene stvari i kažu mu da nađe svoj radio u onoj gomili raznih. On ode, nađe jedan, kaže -to je moj, i mi iziđosmo. Napolju mi cereći se pokazuje radio koji je uzeo kao svoj i kaže - dobio sam skuplji radio nego što je moj fića
                            Na tvoju žalost, tebi odgovara samo tvoj retrovizor sve i da te pozovu na prepoznavanje.
                            ex SAABotražitelj

Comment

• milanjovanovic
                              CBC Član
                              • 06.10.2015
                              • 74
                              • Beograd
                              • Audi a2

Ma neka pozovu, h sigurno bi ga prepoznao u toj gomili ponudjenih stvari. Pada mi na pamet da kazem, jer moze neki drugi deo, posto sam ogledalo vec kupio jer sam znao da cete me pozvati nekad..... a do tada sam morao da vozim

Comment

Working...
                              X