Zamena km sata vw golf 4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bukvic
    CBC Član
    • 04.04.2010
    • 61
    • sjenica

Zamena km sata vw golf 4

Pozdrav postovani drugari i kolege. Kao sam naslov tem zamena km sata ili komandne table kako ga vise naziva. Ja sam nedavno kupio golfa 4 1.6 sr AKL 99. god. Moram da zamenim taj sat u problemu je. Koliko znam u njemu je imobilajzer i postoju dva osnovna proizvodjaca MOTOMETAR i VDO. Majstori koji imaju iskustva kolko toliko, kazu da mora bit ista tabla po proizvodjacu i po broju da bi se mogla zameniti. Kod mene je motometar i po istom broju nemogu da je nadjem nigde ni posle mesec dana pretrage. Nezvanicno sam doznao da moze bilo koja tabla, ali da se motornom racunaru napravi imo off. Imali ovde neko da zna sta se tacno moze uradit u ovakvoj situaciji, ako imate nekog kome bih se trebao obratit nemoj da vam bude tesko da napisete.

Ja kao nekakav majstor razumem recenicu mora ista ili mora isti deo. Ali sta kad nema.
  • hirurg83
    CBC Senator XXL
    • 26.02.2014
    • 398
    • Banjaluka
    • VW Jetta

Možeš odvesti na dijagnostiku j ljudi ti ugašen immo. Nemaš onda problema. Tabla mora biti od benzinca

Poslao putem postara

Comment

• majstorbob80
      CBC Veteran
      • 13.05.2008
      • 184
      • beograd
      • 735E32, 525E39 Mlook

Ne mora imo off. Programira se tabla prema motornom samo mora prvo pin kod da se iscita.
      Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

• bukvic
        CBC Član
        • 04.04.2010
        • 61
        • sjenica

E vidi te sad, majstori koji imaju dijagnosticki alat kojim mogu iscitati i prebaciti eeprom, kazu da tabla mora bit ista ako je Motometar moram nabavit Motometar nikako nemoze VDO. To od benzinca se podrazumeva. Danas sam zvao ove u Pozegu Revochip chiptuning, aj rekoh kad se bavu remapom mozda mogu napravit i imo off. I kazu da moze kod njih imo off al da mi je to skupa varijanta i da mi je bolje da potrazim tablu. Poslao sam im podatke da potrazu mozda je i oni imaju. Ali se nejavljaju ceo dan. Na oglasima zovem, kazu posalji podatke sms-om posaljem uglavnom se nejavljaju posle toga ili javu da nemaju.

Comment

• majstorbob80
          CBC Veteran
          • 13.05.2008
          • 184
          • beograd
          • 735E32, 525E39 Mlook

Posalji broj table, da pokusam da ti pomognem. Ali u svakom slucaju ti treba alat da se procita pin kod da bi upario tablu sa kljucem i motornim racunarom. VAG comander moze da ti iscita pin a sa vcds-om mozes da je prilagodis.

Comment

• bukvic
            CBC Član
            • 04.04.2010
            • 61
            • sjenica

Sto se tice table, tabla je MOTOMETAR 1J0 919 880 D.

Comment

• majstorbob80
              CBC Veteran
              • 13.05.2008
              • 184
              • beograd
              • 735E32, 525E39 Mlook

Ima je ovde. Imas li koga da je upari, da ti je posaljem. Jako jednostavan posao uz pravi alat.

Comment

• bukvic
                CBC Član
                • 04.04.2010
                • 61
                • sjenica

E ovako kolege. Moj golf je benzinac, tabla je gravirana do 260 i obrtometar do 7. Ima bord komp, podatke prikazuje na levom displeju gde je inace sat. Problem je u tome sta ja necu tablu bez bord kompa, glupo bi i bilo kad vec ima ukidati ga. Drugi problem je sto je golf 99 god. i sve do 2000 prava je retkost da golf ima bord komp. Naso sam tablu MOTOMETAR iz golfa 2001 god. koja ima bord na sredini table i kada se montira sve uredno prikazuje, ali auto upali i gasi se zato sto ga blokira imobilajzer. Resenje bi bilo premontirat procesor i cip, sto za elktronicare nije problem. Ali ploce na tablama iz 99 i 01 nisu iste pa nije isti cip ni procesor. Jedino resenje je da se napravi imo off na motornom racunaru, pa ce moci tabla koju god da montiram. Vise nece bit bitno ni dali je VDO ni da li je MOTOMETAR.

Comment

• bukvic
                  CBC Član
                  • 04.04.2010
                  • 61
                  • sjenica

E nije resenje ni imo off na motornom, nemoze ni tako. I resenje je da nema resenja. Mora ista tabla po kodu i . Nemogu da nadjem istu tablu i nepostoji resenje da se ugradi druga. Verujte mi bolje da zakuje motor i da se radi generalka, nego da se menja tabla. Samo se setam od majstora do majstora samo bacam novac u nista. Uporan sam i neodustajem jos, ideja vise nemam. Cim doznam ili uradi pisacu, valjda ce ovo nekad nekome ustediti novac i zivce.

Comment

• bukvic
                    CBC Član
                    • 04.04.2010
                    • 61
                    • sjenica

Došli smo do rešenja, kad sam uspeo da dođem do pravog majstora. Branko iz Novog Pazara je danas zamenio tablu i sve radi kako treba. Da se zahfalim Branku Kubici i Clico.

Poruka jasna ako imate problem sa tablom tražite pravog majstora sve ostalo je gubljenje vremena i novca.

Comment

Working...
                    X