Astra G 1.7 DTI - slike :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Astra G 1.7 DTI - slike :)

Dakle, jedan blizhi rodjak planira kupovinu navedenog auta. Pokushava da "prelomi": auto je u xtra stanju (eksterijer), ima klimu, 2002. godishte... Moje je mishljenje irelevantno jer nemam lichna iskustva sa tim autom. Medjutim, mishljenja vlasnika Astre G, a pre svega sa motorom 1.7 DTI, bila od velike pomoci, kao i onih koji poznaju ovaj auto.

Dakle, vasha mishljenja o motoru, odrzhavanju, slabim tachkama (svaki automobil ih ima ), na shta treba obratiti pazhnju pri kupovini, koliko je pouzdan itd itd Chuo sam da protokomer kod DTI zna da zeza, kao i alternator? Koliko ima istine u tome?

Samo realno, pls. U pitanju je dosta kesha tako da je pravi prijateljski savet preko potreban.

I bez brige: chovek je vec odluchio da ce u Opel klan, tako da je samo pitanje ova Astra, ili neka druga...

Ajd' sad, navalite...

10X
    http://www.bmw.tv
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Ja nebhih isao na 1.7dti slab je to motor za tu tezinu,preko 1300kg pre bih isao na 2.0 dti ili na 2.2 dti,za protokomer menjaj filter vazduha 2x godisnje i udalji ga malo od iberlaufa,trajace sigurno preko 100 000km ako ne i vise,alterntator je bez problema mada malo zeza regler kad upalis hladan auto trepere sva svetla na instalaciji oko minut,to mi se desava od kupovine auta ali bez ikakvih posledica,trap je extra,lezanje takodje,znaci 2.0 ili 2.2 nikako 1.7,samim tim sto ovi veci motori i vise prelaze

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Dakle, Astra je sada kod shvece, kupljena je jutros!

Sada mi trebaju par informacija u vezi odrzhavanja. Treba da se odradi prvi "mali" servis. Pre svega:

- koje ulje ide u DTI (1,7)
      - gde u BG se mozhe kupiti (da je 100% original)?
      - na koliko se menja ulje (na koliko vi menjate, na stranu preporuke proizvodjacha)?
      - koji antifriz treba da uzme?
      - koji brend filtera (svih) preporuchujete?

Hvala unapred!

PS. Ostavicu uskoro par slika, chim trknem da vidim o chemu se radi

@ Wiz: Slazhem se za snagu motora, ali je ponuda bila povoljna, a shveci i zetu ne treba nishta jache (po njihovom mishljenju). Po njenoj prichi od jutros auto je u xtra stanju, preshao 92 k km...

10x

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Ako nije tajna, koja je suma novca u pitanju?
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Ulje 5W30 i 10W40 opel najbolje moze i Shell,Delphi i Havoline,kupovati samo kod Opel dilera,ja menjam od 7000-12000km,imas negde skenirano iz fabricke knjige koja se gradacija ulja koristi u tim motorima,ja sam postovao u rublici sa uljima

Antifriz Opel ili neki alu protekted ja sma malo koristio i korsantin

Filter ulja i goriva preporucujem Opel narocito goriva,ostalo delphi,mann,inace filter vazduha je kod svih opela tih godista isti pa biraj

Comment

• Darko_NS
            CBC Senator XXL
            • 02.12.2004
            • 557
            • Srpska Atina

Originally posted by TETAK
            to i mene jako interesuje
            moja procena da je sve preko 7000 (sa svim dazbinama) puno..

1.7dti jel to cudo ima 60kw

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Tetak :
              Darko_NS :
              to i mene jako interesuje
              moja procena da je sve preko 7000 (sa svim dazbinama) puno..
              Uhhh, Darko, to jeste realna cena ali za Astre 1999-2001. godishta, tako je bar po oglasima... Ova je skoro 2003. (novembar 2002.), tako da je cena dosta preko toga.

Drugi razlog je shto je Astra naruchena i iz uvoza, dakle nije imala (ne)prilike da trpi ovdashnje puteve, gorivo, servise itd itd
              Auto je bukvalno juche izashao iz garancije

Bash jutros pricham sa shvecom: auto je po njenoj prichi u xtra stanju, bukvalno nov, elektro-paket, klima, 4 airbaga, kod kljuch (x3), alu-felne, board computer, servisna knjizhica, Pioneer CD...a u gepeku set letnjih guma

Cena...8500e, sa urachunatom carinom, pdv-om i registracijom. Po sistemu "kljuch u ruke" Puno novca, tachno, po meni (mozhda) mnogo (verovatno jer mi na pamet padaju neki drugi modeli) ali po njihovom tvrdjenju vredi toliko. Ja je josh nisam video pa ne mogu da pricham nishta... Elem, oni se ne kaju... Astra G im je zhelja vec nekoliko godina, tako da...

BTW. Set letnjih Michelin-ovih guma (novih!) koji je doshao u gepeku auta vredi nekih cca 350e, tako da je cena placena za sam auto utoliko nizha.

@Wiz:

Hvala na odgovorima, ti si jedini koji je konkretno odgovorio, samo josh jedna stvar me interesuje: gde se u BG mogu kupiti Opelovo ulje, antifriz i filteri koje si preporuchio?

10x

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Mislim da ima 66kw i da je pre oko 8000eura!!!!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

Kod mene ovde ima na prodaju Astra g karavan 2.0dti, ful oprema, cini mi se cdx, 2002god, na ime kupca 7500eura. Inace uvezena iz Italije... Spolja i unutra je u fabrickom stanju, kakva je ovako u voznji ne znam, ako nekoga bude interesovalo neka baci pm, pa cu se raspitati...
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Ima 75ks ako je 1.7dti 1.7 cdti ima 100ks

Inace cena je ok vidjao sam na mobile.de cak i cene od 8000 za 2001 godiste i to tamo,tako da je to prilicno ok cena cak mozda i malo niza,inace je moja kostala 8000e jos bila malo cuknuta pre malo vise od 3god tako da je ta cena zaista ok ona od 7500e (za "Srdjanovu)je malo niza cini se pravom kradjom

Za Delphi filtere Euro auto

Za ostalo bilo koji ovlasceni servis opela (ja bih jedino izbegao Komnenovica)

Vidi spisak dilera na Opel sajtu i to je to

Comment

• Darko_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2004
                      • 557
                      • Srpska Atina

Cena...8500e, sa urachunatom carinom, pdv-om i registracijom. Po sistemu "kljuch u ruke" Puno novca, tachno, po meni (mozhda) mnogo (verovatno jer mi na pamet padaju neki drugi modeli) ali po njihovom tvrdjenju vredi toliko. Ja je josh nisam video pa ne mogu da pricham nishta...
                      slazem se .. ipak astra G vise nije aktuelan opelov model + ima motor starije generacije, pa samim tim (bar po meni) ta cena je previsoka... i mogu se naci modeli drugih proizvodjaca koji za manje para pruzaju vise..
                      evo na primer moj kum tek sto je uzeo stilo jtd 2004 god sa 40000km, bukvalno nov. cena 9100e (sve uracnunato)

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Astra G 1.7 DTI - slike

Tablice stigle juche... CD Pioneer vec prodat Trazhi se verzija koja chita MP3

Pozz =]

Comment

• Vlada_nbgd
                          CBC Senator XXL
                          • 11.09.2005
                          • 1066
                          • Novi Beograd/Topcider
                          • ford focus sport pack

Auto je stvarno lep nema sta,mada je mogo da bude opran za slikanje
                          Salim se,to mi je jedna od najlepsih boja za astru!

Za Darka_NS:

Kazes stilo jtd 04' za 9100eur,meni to zvuci super,samo mo nije jasno kao ta cena(sa dazbinama)kad sad gledam i vidim da takav nov auto u delti kosta najmanje 20000eur.Evo i link za deltin cenovnik: http://www.deltaauto.co.yu/fiat-stilo-home.html#
                          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• overspeed
                            CBC Senator XXL
                            • 24.05.2005
                            • 2779
                            • Kosovska Mitrovica

Slazhem se za pranje...

Mada, sa zimskim setom guma ne izgleda ni priblizhno lepo kao sa letnjim koje su montirane na Opelovim alu-felnama

A i "manevarski prostor" za slikanje mi je bio skuchen, auto sam na brzaka slikao u dvorishtu kod shvece. Josh nisu bile stigle tablice kad sam bio tamo pa nisam mogao da je izvozam napolje na kraci test

Bice dana...

Comment

• Darko_NS
                              CBC Senator XXL
                              • 02.12.2004
                              • 557
                              • Srpska Atina

Kazes stilo jtd 04' za 9100eur,meni to zvuci super,samo mo nije jasno kao ta cena(sa dazbinama)kad sad gledam i vidim da takav nov auto u delti kosta najmanje 20000eu
                              iskreno ni meni nije jasno, ali ipak je tako, oni se izgleda prodaju u italiji za sitne novce, evo i ovaj beli u mom avataru je kraj 2002, 52000km i platio sam ga ukupno 7800e...
                              a znam i ja sam se zaprepastio kad sam video da je u delti 20000e...

da ne idem dalje u off.. svaka cast jos jednom na kupovini, koliko znam astra se pokazala kao izdrzljiv auto za nase puteve, ne bi bilo lose da procitas onu temu u opel klubu vezanu za ulje i amortizere

Comment

Working...
                              X