Nissan Sunny Florida 1.7 diesel LX 1987. god. IZVOZ U EU

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bratori88
    CBC Početnik
    • 09.09.2016
    • 2
    • Beograd
    • Fiat Stilo 1.9 JTD

Nissan Sunny Florida 1.7 diesel LX 1987. god. IZVOZ U EU

Pozdrav svima, guglao sam na ovu temu medjutim jako malo informacija ima, pa bi ova tema mozda mogla da bude zanimljiva.

Naime, radi se o autu koji je sasvim slucajno dosao kod nas pre 15 godina i ostao, evo, do danas clan nase familije. Ne mogu da ga dam na oglas, nemam srca, jer bih imao osecaj kao da ga izdajem iako on mene NIKADA nije izdao na putu svih ovih godina. Da moze pricati svasta bi mogao da isprica gde je sve prosao i kuda je sve bio, kroz kakve je sve potope prosao i kroz kakav sneg je gazio na putevima svih ovih godina.

Auto je redak, necu reci unikat, ali zaista redak, za svih ovih 15 godina koliko je kod nas, video sam jos 2 ali zaista davno. U poslednjih godinu dana pratio sam oglase povremeno i nasao samo jedan i to negde u inostranstvu. Cena mu je, malo je reci, bar 4 puta veca nego kod nas. Auto je u rangu takoreci odlicnog Golfa ll tih godina, samo sto je Nissan veci auto, sa prostranijom zadnjom klupom i nesto vecim prtljaznikom.

Naravno, ima sitnica koje treba uraditi, ali nista preterano zahtevno. Na kilometar satu je originalnih negde oko 360 000 km.

Da ne duzim vise, ne mogu ga staviti na oglas da ode ovde negde kod nas za neke sitne pare, ali vreme mu je, pa bih ga mozda izvezao negde preko ako je to moguce. U suprotnom, neka ostane i neka istrune kod mene do kraja.

Ako neko nesto zna u vezi izvoza starijih auta u EU, ili ima neki savet, sugestiju, sve je dobrodoslo
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

nesto ne pratim nissan scenu ali cisto sumnjam da za nekog lubenicara sa 400 hiljada na satu moze da se uzme ozbiljnija lova. Ako je nesto retko, ne znaci i da je skupo. Mozda sa 12 hiljada na satu...ali veliko mozda. A to ces najlakse proveriti tako sto ces ga staviti na neki strani sajt za polovne automobile, recimo mobile.de ili autoskaut. Zategnes neku cifru za koju si spreman da zrtvujes svoje emocije i cekas reakciju potencijalnih kupaca. Ako reakcija izostane, smanjujes cifru. Ako se cifra smanji ispod vrednosti emotivnog bola, ne prodajes ga, jelte. A za izvoz ces posle lako, odes kod nekog speditera da ti sredi izvozne papire, platis koliko kosta i cao zdravo.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Bratori88
      CBC Početnik
      • 09.09.2016
      • 2
      • Beograd
      • Fiat Stilo 1.9 JTD

Da, otprilike bih tako i probao. Slazem se da ako je nesto retko da ne znaci da je i skupo. Samo sto sam skoro procitao da je prodat u USA tipa Peugeot 106 cini mi se za 37 000 dolara sa 45 000 km, tako da to sa 12 000 km bas i nije 100% tako. Mada naravno, sve zavisi od slucaja do slucaja. A sto se tice lubenicara, Nissan nije nosio nista teze od 3 putne torbe, garaziran. Nacela ga je rdja pre mozda godinu-dve, ali nista sto se ne moze resiti.

Znaci, trebalo bi da je izvodljivo to sa izvozom, jer nisam cuo da su se non-euro automobili izvozili...Bas nikoga ne znam sa tim iskustvom, ali, eto, videcemo sta ce biti od svega...

U svakom slucaju, hvala na odgovoru

Comment

Working...
      X