Razmišljam o kupovini malog, prenosnog kompresora da imam u garaži zbog raznih stvari. Interesuje me svašta nešto, na primer vidim da postoje uljni i bezuljni kompresori pa ne znam šta je bolje za neku hobi upotrebu. Da li je dovoljno uzeti 24 litre ili ići na 50? Šta gledati kod polovnog kompresora? Imam i monofaznu i trofaznu struju u garaži pa me interesuje da li da gledam uopšte monofazne i da idem samo na trofazne ili nema veze? Ima li neko ograničenje oko priključivanja raznih pneumataskih alata ili nema? Na primer pištolja za odvrtanje i zavrtanje šrafova. Koje marke gledati?
Potrebe su uglavnom za hobi mehaniku i neko uopšteno majstorisanje ali da može da završi posao a ne da u nekom trenutku shvatim da nije dovoljno to što imam, zato bih išao na neki malo kvalitetniji ali polovan. Kao što sam na primer uzeo polovnu Stihl mašinu za pranje pod pritiskom (2.3 kW) i jako sam zadovoljan a nije me skupo koštala. Taj neki fazon.
Potrebe su uglavnom za hobi mehaniku i neko uopšteno majstorisanje ali da može da završi posao a ne da u nekom trenutku shvatim da nije dovoljno to što imam, zato bih išao na neki malo kvalitetniji ali polovan. Kao što sam na primer uzeo polovnu Stihl mašinu za pranje pod pritiskom (2.3 kW) i jako sam zadovoljan a nije me skupo koštala. Taj neki fazon.
Comment