1.6 HDI i kilovati

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

1.6 HDI i kilovati

Moja dilema je sledeća, pošto gledam neki karavan ili monovolumen zbog porodice u najuži izbor je ušao neki auto sa gore pomenutim 1.6 motorom.
    Ono što me buni je što se u svim evidencijama i na svim mogućim sajtovima spominju samo verzije od 90ks i 109ks a vidim da u Austriji ima mnogo automobila koji imaju 74kw ili 101ks. Prvo sam pomislio da je neko pobrkao benzinca 1.6 i dizela ali nije.
    Moje pitanje je da li mogu da imam problem ako uvezem auto kome u austrijskoj saobraćajnoj piše da ima 101ks a on ustvari ima 109 ili 90?
    Videh sličnu temu na ford club Serbia gde se spominje isto motor od 74kw i gde majstor insistira na tome da taj motor ne postoji. Ako ne postoji zašto u Austriji svaki drugi 1.6 dizel ima 74kw?
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

mislim da bi ti glavni problem bio što taj motor nije za toliku karoseriju, gledaj ti 2.0.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• DS9
      CBC Senator
      • 27.10.2011
      • 280
      • Beograd

Na srpskom nezavisnom forumu ljubitelja citroena, tj. CFS-u http://www.citroenforumsrbije.com/index.php
      članovi koji prikazuju i opisuju (neki gotovo svakodnevno) svoje C4 Picasso sa 1,6 HDi motorom - uopšte se ne žale da taj motor nije za C4 Picasso karoseriju. Nekome je ta kombinacija karoserije i motora idealna.

Takav Picasso je u poslednjih godinu/dve vrlo čest izbor među našim ljubiteljima (citroena) koji zbog uvećanja porodice menjaju auto. Ako se nađe dobar primerak, porodičnom čoveku neće baš smetati što ga tera 1,6 HDi.

Inače, po PSA nomenklaturi, DV6 motor tj. 1,6 HDI, od kako je počeo da se proizvodi u prošloj deceniji - do 2016. (za kasnije ne znam) ima 19 različitih varijanti tj. tipova, a koje imaju različite kodne oznake (što znači da se razlikuju u detaljima, a neki od njih i npr. u kW/KS).

Kodna oznaka motora ima tri karaktera, a prva dva su kod starijih modela 9Hx, ili kod novijih BHx - pa treći karakter razlikuje varijante. Po pravilu je ta kodna oznaka kod PSA vozila deo VIN-a.

Na primer, tip motora DV6E ima kodnu oznaku 9HN, dok DV6E M ima kodnu oznaku 9HK.
      Slično, tip motora DV6FC ima kodnu oznaku BHZ, dok DV6FE ima oznaku BHV.
      Tačni detalji razlika se mogu videti uglavnom na PSA servisnom sajtu, međutim za to je potreban plaćeni pristup.

Ja ne vidim preveliki razlog zbog čega bi bilo problema sa uvozom, ali jeste činjenica da su neki (ne sa C4 Picasso, nego generalno) imali problem zbog neslaganja podataka (u različitim dokumentima) oko kW.

Ako te Serđo bude interesovao neki od modela C4 Picasso - na CFS-u ima par sasvim iskusnih (i servisera) koji će ti dati mnogo korisnije podatke od ovog što sam ja uopšteno naveo. Mislim, i ako te ne interesuje previše, tamo će ti ljudi koji odlično poznaju razne varijante 1,6 HDi dati korisnije/praktičnije podatke (oko uvoza) od mene.
      Last edited by DS9; 07.04.2021, 23:07.

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Vozih 80 000 km c4 sa starijom verzijom tog motora. Dosta se putovalo po Evropi, vozim 130 u levoj na autobanu, jer su u desnoj kamioni kao voz radnim danima. Kad naiđe neko brži, a naročito u D gde nema ograničenja, dok ja ubrzam da se ubacim negde među dva kamiona, trajalo predugo. Baš me to smorilo kad sam vozio do Holandije,a kupio auto sa 70 000 i stavio novu turbinu, i lepo je išao do tih brzina. Pikaso je mnogo teži auto, a nema ni 10 ks više od tog što sam ja vozio, tako da ako neko kaže da je zadovoljan, ja to poštujem. Pre C4 smo imali stilo 1,9 jtd, žena je uvek kukala za njim i pričala kako je C4 ženski auto. Mislim da Serđu ne bi bilo dovoljno tih 100 ks u tolikoj karoseriji, pogledajte negde ubrzanja i međuubrzanja, čo'ek je naviko na talijanske konje .
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Ne znam više ni ja šta hoću. Ja bi najradije neki 2.0 na plin ali gospođi skupa registracija, kad krene da hebe dizlo biće još skuplje

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

male su tu razlike u registraciji, do 2000 ccm, vise dize konjaza.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
            X