Hm....ne bas preko naplatnih rampi, posto se putarina u Nemackoj ne naplacuje, a u Austriji postoji vinjeta koju kupis na ulazu. Eventualno kroz austriju mogu to da rade na naplati prolaska kroz tunele, ali toga nema na svim putevima. Sta sam ja cuo, to je da postave neke kao kapije, slicne onima za elektronsko pracenje naplate putarine za teretna vozila...i na odredjenim rastojanjima te snime na prvom prolasku, i na drugom....pa onda obaveste policiju, koja te stigne i uruci kaznu, ili ti stigne na kucnu adresu posle nekoliko meseci sa sve slikom (ako si iz EU)
Zakon u EU nedozvoljava slikanje bez obavestenja da ces eventualno biti slikan. Sbe sto treba da se prati je da se obrati paznja na tablu sa kamerom. Samo podatci dobijeni iz tih deonica su pravosnazni, sve ostalo sto stigne u kantu za smece.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Znaci da sa nasim tablama moze da se divlja do mile volje???
Mene su blicali 10-ak puta u Nemackoj i Austriji, i nista mi nije stiglo...niti su mi na granici nesto urucili Isto i sa drguom, koji vozi na BG table...
BOOST, a sta je sa mobilnim kamerama ? Ovde ih postavljaju po gradovima cesto...naravno bez obavestenja. Moguce da sve te presude mogu da se obore, ako su u suprotnosti sa zakonom, ali ovde to niko ne radi...posto su advokatske usluge nenormalno skupe.
Comment