Cena sredjivanja Golf 4?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • simke211
    CBC Početnik
    • 02.08.2022
    • 3
    • Beograd
    • Golf 4

Cena sredjivanja Golf 4?

Za Uskrs sam kupio svoj prvi auto Golf 4 2001 godiste 1.6 benzinac, izasao me je 1300e. Bilo je da se ulozi 300e u sam auto da bi bio za voznju, zamena komplet kvacila korpa lamela, zamena kartera i jos neke stvari. Sad bih zeleo da ulozim malo u auto estetski posto malo na oko deuje istroseno i izandjano, glavne stvari su
    1. Leva strana prednjeg branika je iskocila i izgleda jako ruzno, a i pored toga na prednjem braniku ima ostecenja
    2. Prednja desna vrata su izgrebana o zid celom duzinom
    3. Kola su lose farbana od proslog vlasnika, sto se vidi pozadi kod gepeka i gore na krovu najvise gde se guli ali se vidi da nije boja ista na svim mestima i da je bila prefarbana, negde je izbledela itd.

Sad mene zanima konkretno koji bi bio najbolji nacin da resim sve ovo, sto se tice branika da li da ga menjam ceo ili postoji neka blaza varijanta da se ovo zakrpi, sto se vrata tice da li da se farbaju vrata ili postoji neki drugi metod, video sam da postoje neke hemijske za ogrebotine, i sto se tice generalno ovog farbanja kad bih bio u boljoj situaciji da li bi bilo najbolje da farbam cela kola ili samo te delove kod autolakirera ili auto folije da stavljam?

I ono najbitnije - koliko sve to kosta pojedinacno

Hvala unapred za svaki savet, evo slika.

• sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Ovo što je zinuo branik bi morao da pogleda limar, možda je samo žabica ispala a možda je nešto budženo pa nema ni nosač. Ako može nekako da se našteluje postojeći branik to je najjeftinija varijanta ranga 2-3-4000 dinara. Ogrebotina možda može da se ispolira ali ako je lak oštećen (probaj da li pod prstom osećaš neravnine) onda može i da se ošmirgla finom šmirglom pa da se ispolira ali ne verujem da će to ukloniti celu ogrebotinu. Farbanje vrata je koliko ja znam 70-80e. Oštećen lak može da se sanira ponovnim lakiranjem ali ne znam tačnu cenu.
    Moj savet je da eventualno odvezeš da ti našteluju branik, a da ovo ostalo iskuliraš. Eventualno da probaš sam da prelakiraš lakom u spreju taj deo gde se ljušti lak (ima na Youtube dosta tutorijala kako se to radi) pa se malo zabavljaj. Ne možeš mnogo da pogrešiš
    Treća stvar kupi polir pastu i sunđer za poliranje, pozajmi negde mašinu i ispoliraj ceo auto.
    To je po meni najviše što ima smisla ulagati u tako star auto, a da nije mehanika. Mani se ideje da farbaš ceo auto, čak i delove jer to košta a opet za par meseci auto će biti izgreban ili ako je majstor loše odradio posao počeće da se ljušti lak i tako u krug

Comment

• The Punisher
      CBC Senator XXL
      • 01.03.2006
      • 503
      • Beograd Wozhdovatz
      • Ford Taunus TC1

+1

Gubi smisao, jer ako želiš da ulažeš u auto onda bolje juri nešto mlađe, starom autu spucaš 500-1000 evra i on opet vredi isto
      Sve što vredi je da učiš zanate i sam čačkaš na autu jer tako štediš, da plaćaš druge, nema logike

Last edited by The Punisher; 03.08.2022, 13:17.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Samostalnim sređivanjem auta, ako imaš vremena i volje, naučićeš svašta i uštedećeš brdo para. A prostor za neki veliki zajeb nemaš jer je auto toliko star i jeftin, bez uvrede Sve što naučiš samostalnim sređivanjem i popravljanjem, poslužiće ti sledeći put kada budeš kupovao auto da prepoznaš neke mane na koje nisi ni obraćao pažnju do sada.

Comment

• simke211
          CBC Početnik
          • 02.08.2022
          • 3
          • Beograd
          • Golf 4

Hvala vam mnogo za korisne savete. Znaci branik ipak ne mora ceo da se menja, moze samo ovo da se vrati nazad. To mi je jako drago da cujem, jer mi to i najvise smeta kod kola estetski. A vrata mogu li tim sprejom da zamaskiram sam? Ili da ofarbam. Ovo za poliranje celog auta ne znam da li cu, jer ne znam nikog da ima masinu a ne bih je kupovao tako za jednokratno. I jel sam vas dobro skapirao mogao bih da osmirglam ovo na vratima? Hvala vam puno za savete.

Comment

• Shazalakazoo
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2007
            • 545
            • Beograd

Slažem se i ja, branik idi i plati da ti ušteluju, i ako nešto fali mogu da zbudže da lepo leži, vrata probaj sam da ispoliraš pa koliko se sredilo sredilo se, ostalo kuliraj

Comment

Working...
            X