Originally posted by to je to
Nove cene goriva
Collapse
X
-
-
-
Nove cene goriva
13. februar 2006. | 08:25 | Izvor: B92
Beograd -- Na pumpama Naftne industrije Srbije i Petrobart Avia od ponoći se gorivo prodaje po novim cenama, većim za oko pet dinara po litru.
Nova cena litra motornog i bezolovnog benzina od 95 oktana biće 85,21 dinara, dok će se litar dizel goriva D2 prodavati za 72,5 dinara, a evrodizela za 79 dinara. Direktor kompanije Petrobart Avia Aleksandar Mileusnić naveo je za B92 da je novo poskupljenje cene derivata neohodno zbog skoka cene sirove nafte na svetskom tržištu, ali i povećanja akciza..:Cuore Sportivo:.
Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`
Comment
-
-
I opet po starom obrascu, mi svi kazemo kako su djubrad, smradovi, bezobrazni, lopovi, stvarno vise ne moze ovako, i onda nista ne uradimo povodom toga, jer i ne mozemo ni da hocemo, jer medju ovima gore se ne zna ko je gori :x , onda odemo na pumpu i sipamo jer nista drugo ne mozemo i tako ukruuuug
Comment
-
-
Hitta de billigaste bensinpriserna, dieselpriserna och etanolpriserna i Sverige. Hjälp till genom att rapportera in de priser du ser längst vägarna.
Prikaz cena goriva u Svedskoj u ovom trenutku...
Prikazuje da se prodaje kao najjeftinije od 8,95 SEK po litri sto ukazuje na mariginale zarade od pumpe do pumpe.
Dakle od 0,9? po litri za 95 OKT .
U osnovi je benzin u Svedskoj jedan od najoporezovanijih na svetu.
Sta su kod vas zamislili i gde ce stati?Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by BOOSTU osnovi je benzin u Svedskoj jedan od najoporezovanijih na svetu.
Sta su kod vas zamislili i gde ce stati?
A to sto nasa drzava ima zlatnu koku u porezu koji uzima preko benzina, i zabole je sto za prosecnu platu u Srbiji (oko 17 000 din) covek sad moze da mirne dushe sipa celih 200 litra benzina, to je sasvim druga stvar.
Ihaj, ako ovoga meseca ne jedes nista, i ne platis ni jedan racun mozes cela 3 puta da odes do Bg i nazad (iz Nisa). Taj stepen mobilnosti si imao i u 14. veku...
Sto mislite da je benzin jeftin (relativno) u Americi i Rusiji? Dele ga dzabe? Ma, jok, samo su nasli drugu foruda narodu izbiju kintu iz dzepa, a pustili ih da se voze...
"Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
-
sta su zamislili( pa cime da misle) da imaju malo mozga nebi bili tu gde jesmo....Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
ma da sad si ih zaj***(pa sad ces da se vozis duplo vise neko sto si dosada ) tako da tvoja usteda od 150*5 din i nije neka.....Samo neznam dokle cemo mi morati da finansiramo ovu propalu drzavu....Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Zemlja je na trecem mestu u svetu po zhivotnom standardu... Nije bash da je "propala"
Ali ovo ovde...
Comment
-
-
Ovo ovde je obican i ogoljen lopovluk
na cenu od 85dindzi Dinkic i ostali lopovi se ugrade 55 dinara koji udju u AKCIZU odn. porez drzavi(i tako pune budzet) ostatak otpada na cenu prerdjenog benzina i sta mi dalje da pricamo?
Znaju da ljudi moraju da voze kola i znaju da mogu da se izivljavaju a povrh svega ne dozovoljavaju slobodan uvoz naftnih derivata i izbor meni kao krajnjem potrosacu koji(ciji) cu benzin da sipam,nego em samaraju sa cenom em ti roknu beznin sa manje oktana i 20x vecim procentom sumpora.
Kad poskupe cenu onda kazu-pratimo rast cena sirove nafte na sv.trzistu,ali NIKAD nisu spustili cenu kad ista ta sirova nafta padne na sv.trzisu ...lopovi bre lazljivi koji misle da su svi budale koje ce da progutaju sve sto oni serviraju.
Ocekujem 120 dindzi/litar do kraja godine da bude ako ne i preko
Comment
-
-
Samo mozemo da kukamo i da se vozimo
Cene nece pasti zato sto prate sv. trziste, a vezane su za evroTeorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment
-
-
Comment