Ajmo opet pomoc pri izboru auta iliti jos jedna VS. tema

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

Ajmo opet pomoc pri izboru auta iliti jos jedna VS. tema

Boze zdravlja i para, sad na prolece bi trebalo moje devojce da kupi nov, tj uslovno nov auto, kadet kockica je poceo previse da trazi, ispadne da jos malo pa se mesecno u njega ulozi koliko za ratu leasinga novih kola .

E ovako, detalji. Dace se maximalno 4.500 evrosa, godiste treba da bude 95-98) i postoji short lista kandidata, pa svaki saveti, iskustva i misljenja o njima ce dobro doci!

1. Opel Astra F (njen favorit), do sada je o njoj bilo pomena na nekoliko tema, cini mi se, benzinac, pa ako neko ima jos nesto da doda, i za koji bi ste se motor opredelili, 1.4 ili 1.6? Ponuda u oglasima solidna, ima od cega da se bira, cini mi se.

2. Nisan Almera hatchback, o njoj se manje pisalo, ali samo pozitivne stvari, sto osecam da ce i Sri da potvrdi . O njenim motorima ne znam nista, tako da su preporuke dobrodosle. Mnogo manja ponuda u oglasima.

3. Mitsubishi Colt. Fino izgleda, u igri su 1.3/1.5/1.6 motori, citao sam na nekim stranim sajtovima misljenja o njemu kao o polovnom autu, isto dosta pozitivnog. Mada sam na nekom domacem sajtu, mozda i ovde, skoro procitao da ljude od kupovine odbija cena rezervnih delova. Isto kao Almera, to godiste se retko nadje u oglasima, uglavnom 1-2 na mesec dana.

4. I najredja ptica u igri, Mazda 323C Neo, o kojoj jedino znam da mi se svidja (i njoj) iz slucajnog vidjenja po gradu, o njoj ne znam bas nista.

Jos da napomenem da bi se auto u 95% slucajeva koristio za gradsku i prigradsku voznju, znaci ekonomicnost dobrodosla, dobra ubrzanja nisu bas presudna, ali nikako nisu nepozeljna. Ostalih 5% otpada na putovanja van grada.

Hvala na paznji
  • Rubi
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 519
    • Beograd

Za gradsku voznju, a u tom godistu, preporucujem Punto 75. Ovaj model nije bas cesto na ponudi (uglavnom su 55 i 60, koje nebih toliko toplo preporucio). Jedini problem, kao i sa ostalim Fiat-ima, je mekana limarija (nije sklona koroziji, ali je mekana - svaki kontakt sa bilo cime rezultira u blagom ulubljivanju, suvozacka vrata su tu najvise na udaru). Sve ostalo je super - pouzdanost (ako ga prethodni gazda nije raskantao, naravno), cena servisa i delova, potrosnja (nije olimpijski sampion u stedljivosti, ali je OK). Vidim da ste bacili oko na Opel i Japance, pa ne znam koliko vam je Fiat privlacan, ali ipak uzmite i ovo u razmatranje.
    (\__/)
    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Od ponudjenih modela mislim da je Almera najbolje reshenje, ali s'tim da idesh samo na benzinsku varijantu jer je diesel lenj maksimalno...

Prijatelj je imao jednu i veoma je zahvalan automobil iz njegove priche, pored toga uprkos uvrezhenom mishljenju delovi i servis nisu skupi.

- Nije nikakav specijalan komentar, ali samo da malo vishe obratish pazhnju na taj model automobila i to pre svega vezano za pouzdanost/izdrzhljivost.
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Obzirom na "short-listed" kandidate:

1. Mazda 323C - najpouzdanija od navedenih modela, "dugovechnost" joj ide u prilog pri kupovini "polovnjaka"
        2. Nissan Almera - za dlaku iza 323, mada sve zavisi od toga na kakav primerak naletish...
        3. Mitsu Colt - i sam si rekao za rezervne delove... Isuvishe malo prostora.
        4. Opel Astra F - tih godishta su i dalje prisutni problemi sa limarijom, motori su jako "zhedni" shto po gradskoj nije od pomoci...

Moje mishljenje. U svakom sluchaju puno srece pri kupovini
        http://www.bmw.tv

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Almera naravno, nadjes neku u odlicnom stanju za te pare, naravno benzinac 1.4 ili jos bolje 1.6 i uzivaj...
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Mozda su pojedini dijelovi za Japance skuplji od evropljana, ali se i rjedje kvare... Postoje i zamjenski...

Idealno bi bilo naci nekog Japanca iz prve ruke, to su obicno kupovali novo npr. fakultetski profesori, koji su si mogli priustiti, a nisu robovali VW sindromu toliko uvrijezenom na Balkanu...

Zavisi i koliko km godisnje pravis ? Za grad su ti i benzinci 1.3-1.4 sasvim dovoljni, a bogami i za onih 5% daljih puteva, posto je ocito da nisi "letac"... To bi znacilo 75-90 KS u tim autima...

Comment

• HotDog
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 965
              • BSG 75 (011)

Mislis ona nije "letac" posto auto nije za mene
              Pricamo o nekih minimalnih 10k godisnje, do 15-20k max.

@ Rubi: Punto je pao odmah, na estetskom pregledu

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Cucemo se na prolece, ako stigne neki Euro 3.

Uostalom, dodji pa je gledaj, znas gde sam, dve ulice od bivseg vlasnika CRX-a.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Ja sam za Colt varijantu.Moji prijatelji imaju baš to godište auta koje pominješ sa motorom od 1,3 litra i vidim a i sami kažu da nemaju nikakvih problema!
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Rubi
                    CBC Senator XXL
                    • 06.05.2005
                    • 519
                    • Beograd

@ Rubi: Punto je pao odmah, na estetskom pregledu

A Colt nije?
                    Od ponudjenih stvari meni Nissan najbolje zvuci (mada jedino 323jci priznajem bolju estetiku, u odnosu na Punto ), od Opela bih bezao ko djavo od krsta (sad ce "opelovci" da me stave u top)...
                    (\__/)
                    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Corsa
                      CBC Senator XXL
                      • 22.09.2005
                      • 450
                      • Beograd

<----B 1.4?Uklapa se u cenu,ne izgleda lose,nije skupo odrzavanje.Jedino je manja od navedenih modela.Od ponudjenih Colt mi se najvise svidja(delovi su problem),ali mislim da je Nissan najbolji izbor.(malo je ruznjikav,ali Boze moj,to je stvar ukusa)
                      PS,mozda moze da se nadje i neka Delta za te pare....

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Almera, pa Astra....

I jedna i druga imaju prednosti i mane. Ali za cenu Almere dobijes vise od onoga sto platis.

I naravno, motor 1.6!!!!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• HotDog
                          CBC Senator XXL
                          • 06.05.2005
                          • 965
                          • BSG 75 (011)

@ Sri: Hvala na ponudama
                          @ Corsa: i Korsa je ispala u "lepo na oko" fazi, bez ljutnje, to je uvek stvar individualnog ukusa. Sto se tice Delte, ipak je nekako bolje da od nas dvoje JA imam jaci autic

I meni/nama Almera hatch uopste nije ruznjikava, naprotiv.

Comment

• Dren
                            CBC Senator XXL
                            • 24.08.2005
                            • 1068
                            • Sarajevo

Ne zaboravi je pitati za Hondu Civic, mozda joj ona zapadne za oko... Isto krecu od 1.4 motora...

Comment

• HotDog
                              CBC Senator XXL
                              • 06.05.2005
                              • 965
                              • BSG 75 (011)

Civic je super izbor, ali tog godista premasuje limit za 1000-1500 veveriljosa, sto rece neko za evre neki dan

Ako je stvarno volis dodaces joj za ljubav
                              Moj izbor bi isto bio almera...

Comment

Working...
                              X