The Race of Champions - Nations Cup

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sasha
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 4126
    • Novi Sad

The Race of Champions - Nations Cup

Popularni događaj The Race of Champions ove bi godine (4.decembra) trebao biti posebno zanimljiv jer će se jedan nasuprot drugoga naći najbolji vozači iz dve najteže automobilske discipline na svetu. Iako se vozi na Loebovom domaćem terenu, Francuz je uveren kako će većina gledalaca doći zbog M. Schumachera, odnosno njegove sveprisutne harizme, ali se nada i respektabilnoj podršci njegovih fanova. ?Ne možemo često gledati rally i F1 vozače jedne protiv drugih na neutralnom terenu. Biće to sjajan show. Rally vozači se lako adaptiraju zbog vožnje na raznim podlogama, a F1 vozači su vrlo precizni. Biće uzbudljivo?, kazao je Loeb. Uz Loeba, rally svet će predstavljati i legenda Colin McRae te dvostruki prvak Marcus Gronholm, a i NASCAR će biti zastupljen s dva vozača: Jeffom Gordonom te Jimmie Johnsonom. Uz pojedinačne dvoboje snage će odmeravati i nacionalni timovi pa će tako uz Loeba u francuskom timu nastupati i poznati vozač Jean Alesi. Automobile osiguravaju Citroen s pobedničkom Xsarom WRC, Peugeot s modelom 307 WRC te Ferrari s izvrsnim modelima Modena Challenge pripremljenima u Maranellu.

www.arcs.org.rs/forum
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Saha jel imas neki divx DVD od toga?

Comment

• Sasha
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 4126
      • Novi Sad

Nemam .
      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Sasha
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 4126
        • Novi Sad

Finac Kovalainen prvi u Parizu

Mladi finski vozač Heiki Kovalainen najbrži je vozač sveta u 2004. godini. Kovalainen je trijumfovao na ?Trci šampiona? održanoj na specijalnoj stazi napravljenoj na stadionu ?Francuska? u Parizu, a najveću pobedu je zabeležio u polufinalu kada je za deset sekundi bio brži od Mihaela Šumahera.

- Ludnica, ne mogu da verujem. Kada sam u prvoj rundi pobedio Dejvida Kultarda, pomislio sam da je sve moguće. Posle pobede nad Žanom Alezijem odlučio sam da vozim na sve ili ništa, kako bih iznenadio Mihaela. Mislim da su me ostali vozači potcenili, jer smatraju da sam mlad i neiskusan - rekao je 23-godišnji Kovalainen koji za Reno testira bolide Formule 1, ali ih nikada nije vozio na zvaničnom takmičenju.

Kovalainen je u finalu pobedio Sebastijana Loeba, reli šampiona za 2004, koji je kasnije sa Žanom Alezijem doneo titulu Francuzima u Nacionalnom kupu.

- Priznajem da nikada u životu nisam pomislio da ću u samo jednom danu uspeti da pobedim najbolje vozače današnjice. Znam da trijumf u Parizu neće promeniti moju trenutnu poziciju, ali se nadam da ću za godinu ili dve biti deo Formule 1 - dodao je finski vozač.
        Mihael Šumaher je u prvoj rundi za 9,94 sekunde bio brži od kolege iz F1, Brazilca Felipea Mase, dok je u drugom kolu pred sedmostrukim šampionom stao i Sebastijan Burde, prvak KART serije (zaostatak 3,25).
        Međutim, da Nemac posle bruke sa Kovalainenom ne bi pognute glave napustio Pariz, organizatori su odlučili da Šumaher u dodatnoj trci vozi protiv Sebastijana Loeba. Naravno, slavio je vozač Ferarija.

Rezultati - polufinale: Kovalainen - Šumaher 1:0 (1:45,3851 - 1:56,3804), Loeb - Gronholm 1:0 (1:44,0306 - 1:44,6967). Finale: Kovalainen - Loeb 1:0 (1:42,2602 - 1:43,0579), 2:0 (1:47,4383 - 1:55,5842).

Blic 06.12.2004.
        www.arcs.org.rs/forum

Comment

Working...
        X