Normalno da postoji, zato sam i napomenuo da pisem o onome sta je BY THE BOOK.
uvoz auta
Collapse
X
-
Moze neograniceno ali se placa neko osiguranje od 200veverica mesecnoJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Nesto me buni kod kupovine polovnih vozila u inostranstvu.Na stranim sajtovima pored karakteristika auta negde pise VAT reclaimable tj. povrat poreza a negde ne.Nije mi jasno da li se za svaki kupljen auto vraca porez ili samo za pojedine modele???
Comment
-
-
Originally posted by SAAB PoWeReto ga sada na
to je sto me oduvek bunilo
neko kaze ovako neko onako
moze ovo moze ono
dali postoi kakav pisani zakon na internetu
ili neka email adresa kome se mogu obratiti i da dobijem pravi odgovor i 100 % ispravan
Ovde zakon ne mozes da nadjes ni na papiru, a kamo li na Internetu...
Cak i da ga nadjes, pitanje je da li vazi, i da li ga iko postuje i primenjuje...
Zanima me, jesi li se raspitivao za prebacivanje kola ovamo i koliko to kosta? Ja sam cuo da izadje negde oko 500$, ali to mi je nesto malo...a vi kako te?
Comment
-
-
KOntejnerski prevoz je u pitanju... Uzmi veci kontejner i napakuj vise auta i izadje oko 2000$... E sada, postoje i nacini da bude jeftinije, ali pojuri Srija za to!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Odokativno je ovako:
Chicago-New York voz
New York - Rijeka (Kopar) brod
Rijeka (Kopar) - BGD kamion
za kontejner od 40 ft je oko 2000e i tu moze da stane 3 auta.
Moze to i malo jeftinije.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
ako bi kola slao iz New Yorka, i ako postoji neka varijanta da to ide za Bar, to bi ispalo manje od 500$ po kolima? Jel postoje kompanije koje se bave tim point2point prevozom, ili bi morao ja da se cimam na svakoj tacki? 40ft to mu dodje oko 12m, pa to je bas knap za 3 manja auta...
Jel neko od vas koristi ovaj vid uvoza u skorije vreme?
Bila je pre jedno mesec dana prica o liku koji je pre 37 godina poslao corvettu iz USA za Evropu, likovi zagubili negde kontejner i nasli ga tek pre neki danCovek dobio savrseno ocuvanog oldtajmera, mislim da u zivotu nije bolje investirao
a vi kako te?
Comment
-
-
mozesh sa stranim papirima da vozish koliko hocesh tj izadjesh iz zemlje svakih 6meseci i to jr to. shto se americhkih papira tiche nepishe nigde osiguranje i registracija ... barem nije pre deset godina kad je moj stric vozio na americhke table... ali je placao osiguranje i putarine ... tada nije bilo jeftino a sada ... neznam treba da pitash ali pretpostavljan da je slichno kao i u evropi... znachi dodje te slichno kao da ga registrujesh mozda malo vishe ... ali nisi bacio pare na uvoz. U svakom sluchaju isplati se za nova kola pa ga uvezesh tek za tri godine i prodash ovde za pare koje si ga platio u americi...
p2p NY-BAR 2150e neznam koliki je kontejner bio ... ali lik je samo tiburona doterao , elem u CG su ga zezali 3 dana da mu daju kola , hteli su da im plati da sve oni srede iako je imao papire .. chak su mu nudili i da mu registruju na BR table za neke male pare ... ali on je vec sve sredio na BG...
Ako se neko odluchi na poduhvat da dotera iz USA auto obavezno nek me kontaktira da podelimo transportne troshkove...Prevelika slika u potpisu!
Comment
-
-
Originally posted by SAAB PoWeReto ga sada na
to je sto me oduvek bunilo
neko kaze ovako neko onako
moze ovo moze ono
dali postoi kakav pisani zakon na internetu
ili neka email adresa kome se mogu obratiti i da dobijem pravi odgovor i 100 % ispravan
Imas sa desne strane pitanja i odgovore, a tu ti je i mail gde mozes da postavis konkretno pitanje, odgovaraju najkasnije za 2 nedelje.
Sto se tice prakse, mene niko nikada nije pitao kad sam usao u zemlju.
Ako imas USA osiguranje koje vazi u SCG, ne treba ti nista vise, a ako ti je osiguranje isteklo onda moras da uplatis ovde osiguranje koje nije bas jeftino.
Sto se tice putarine e tu ce usi da te bole, konkretno BG-NS za domace je 170din a za strance 420din.
Comment
-
-
bio na stranici mupa srbije i jos nisam dobio odgovor
ah za putarinu to da
to sam video prosle godine kda sam se zeznuo pa rentao vozilo u hrvatskoj a najvise ga koristio u srbiji
odrase za putarinu
za prebacivanje vozila iz usa na balkan ima agencija na kamare
necu da lupam cene nacu neke od stranice gde se mogu naci svi zeljeni podaci
Comment
-
Comment