Interesuje me kakva je procedura da se ocarini agregat za bilo koji auto.Znam da se radi i da nema veze koliko je star auto,bitno je samo da bude kao i prethodni,ali me papirologija interesuje.Da li je moguce cariniti motor koji je skinut sa nekog auta stranca ili ne(kod nas skinut)?
Carinjenje motora(agregata) za automobile?
Collapse
X
-
Mozes da carinis motor sa stranca ili bilo koju drugu varijantu. Najisplativije je cariniti samo blok motora, i to najbolje preko agencija, da ne bi morao da ga rastavljas. Odes lepo u agenciju, kazes imam motor sa tim i tim brojem, i hteo bih da ga ocarinim. Oni lepo naprave neki fiktivni ugovor, kao kupio si ga od nekog svabe, upisu podatke (a mogu i da smanje kubikazu ako mao castis), zavrse sve u carini, i ti lepo za 100-200 evra dobijes papir sa kojim posle kad ugradis motor odes na tehnicki, posle u sup i to ti je to.
Kad bi ti to sve hteo da uradis u sopstvenoj reziji, bilo bi mnogo muke, a verovatno bi te izaslo i skuplje na kraju.
Inace sigurno znam da za BMW V12 motor od 5000 kubika carinjenje preko agencija izadje oko 180evra, a ne verujem da te zanima bas toliki motor (citaj izacicete jeftinije)...a vi kako te?
-
-
Cuo sam neku foru o otvaranju bezcarinskih zona i da to tamo moze da se uradi bez carine....Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
Comment