Carinjenje motora(agregata) za automobile?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Carinjenje motora(agregata) za automobile?

Interesuje me kakva je procedura da se ocarini agregat za bilo koji auto.Znam da se radi i da nema veze koliko je star auto,bitno je samo da bude kao i prethodni,ali me papirologija interesuje.Da li je moguce cariniti motor koji je skinut sa nekog auta stranca ili ne(kod nas skinut)?
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?
  • omBRE
    CBC Član
    • 11.09.2005
    • 90
    • Zemun/Chicago

Mozes da carinis motor sa stranca ili bilo koju drugu varijantu. Najisplativije je cariniti samo blok motora, i to najbolje preko agencija, da ne bi morao da ga rastavljas. Odes lepo u agenciju, kazes imam motor sa tim i tim brojem, i hteo bih da ga ocarinim. Oni lepo naprave neki fiktivni ugovor, kao kupio si ga od nekog svabe, upisu podatke (a mogu i da smanje kubikazu ako mao castis), zavrse sve u carini, i ti lepo za 100-200 evra dobijes papir sa kojim posle kad ugradis motor odes na tehnicki, posle u sup i to ti je to.
    Kad bi ti to sve hteo da uradis u sopstvenoj reziji, bilo bi mnogo muke, a verovatno bi te izaslo i skuplje na kraju.
    Inace sigurno znam da za BMW V12 motor od 5000 kubika carinjenje preko agencija izadje oko 180evra, a ne verujem da te zanima bas toliki motor (citaj izacicete jeftinije)...
    a vi kako te?

Comment

• civi
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1492
      • Pozarevac

Cuo sam neku foru o otvaranju bezcarinskih zona i da to tamo moze da se uradi bez carine....
      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• nemkebg
        CBC Senator XXL
        • 25.05.2008
        • 337
        • Beograd, Novi Sad

Jeste da dizem staru temu al.... Da li imate neku agenciju za preporuku sto se tice carinjenja motora?
        Toyota je mozak
        Aston Martin je lice
        Kadilak je stomak
        Alfa Romeo je srce i dusa...

Comment

Working...
        X