Posto samo uvode placanje novih taksi,mozemo li da nekako uticemo da se pojedine a koje su ogromne i bespotrebne(kao sto je ona Seseljeva),ukinu?Ukinuli su onu taksu za placanje poreza na mobilne telefone.Onda bi lagano mogla da se ukline i ova bespotrebna taksa za auto(koja za moj auto konkretno iznosi 9000 dinara a auto je '87.god. i ima 2165ccm) a ove nove ekoloske neka ostanu,jer su objektivnije za placanje nego ova.
Takse za vozilo
Collapse
X
-
UUUU francuski dizel...bas mi je zao.... i ja sam za to ajde da pisemo peticijuJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
-
-
Ljudi, pa sut sa rogatim ne moze da se bori....
To je taksa na "luxuz" i mi smo jedna od retkih zemalja gde se primenjuje takav nacin oporezivanja vozila!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Pravi naziv je "TAKSA NA UPOTREBU MOTORNOG VOZILA" i pre par godina su smanjili za vozila manje kubikaze recimo do 1600. Inace kriterijum nije samo kubikaza vec i godiste. Tako za auto od 2200 kubika 96-97 godiste iznosi oko 15000, a za istu kubikazu 2002 god. iznosi oko 20000. Misljenja sam da ako nesto moze da se uradi je da se smanje takse ali da se ukinu, to je nemoguce. Drzava se tih para nece odreci nikada!MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität
Comment
-
-
@nikola
Nema sanse da se ukine... Drzavi su te pare tako slatke... Ko ti je kriv kad ne vozis peglicu. Mora da se zna ko je sirotinja raja (mi), a ko gazda (oni). Dakle, formula glasi: "mi se vozimo u autima od 5000 kubika - DZABE, a vas cemo nabiti na kolac za sve preko 1600...". Prosto ko pasulj.
@civi
Nije dizel... Nego mazga koja obichno moze da sahrani po dve-tri karoserije (pocinkovane!!!)"Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
-
Da, ali ukinuse takse na mobilne(opet kao nece "Seseljeve takse") pa mozemo na istu foru da trazimo i ukidanje ove.Neka ostanu one koje imaju kao neku svrhu a to je ekologija,pa putevi itd.Ima li neko ovde sa malim znanjem a vezano za pravo,tj.kako i kome se to treba obratiti.
P.S.
Nista nije nemoguce!Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
taksu na luksuz nismo mi izmislili, i mnogi drugi su vesti kada se trebaju sakupljati pare i na taj nacin.
italijani decenijama imaju taksu na luksuz na sve aute preko 2litra, pa su takvi i veoma retki u Italiji odnosno samo natprosecno bogati mogu da imaju auto sa vecim motorom.
Grci su takodje imali (da li jos uvek ne znam) slicnu taksu.
Makedocni imaju taksu na luksuz sa granicom od 1800 kubija.
Holandjani imaju taksu na luksuz (varijantu) prema tezini/masi vozila.
Danci takodje imaju taksu na luksuz.
itd, ali sto mi moramo da pokupimo bas sve najgore sto postoji na zapadu a ono bolje nekako preskocimo/ zatvaramo oci.
btw, nije to jos nista kako bi moglo biti, samo da se nasi ne dosete da malo bace na susede, pa uvedu trosarinu nprvolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment