Pozdrav, koliko vidim na forumu retko ima ko sa ovim autom ili u stvari nema nikoga... Zasto sam postavio ovo pitanje... Zato sto ovaj auto sa motorom 1.8gdi zadovoljava euro3 norme vec od 1997-98 godine i kao takav moze vrlo povoljno da se nadje i uveze... To bi bilo jedno od boljih kupovina... E sad, ima li ko bilo kakva iskustva sa ovim modelom, a posebno iskustva sa ovim motorom??? Kako su se pokazali u exploataciji? Sta je sa tim direktnim ubrizgavanjem, kako to podnosi nas bezolovni.... Bilo koja informacija je dobro dosla, jer koliko vidim ovde na forumu se slabo o njemu pricalo.... Kakva je situacija sa servisima, delovima... Pozdrav!
Sta mislite o Mitsubishi Carisma gdi?
Collapse
X
-
moj poznanik ima bas takav. nema nikakvih problema sa i oko benzina, motor je kvalitetno napravljen i ima dobru regulaciju (auto adaptivan je na vrstu goriva kao moderna konstrukcija) rada.
jedino sto moze da bude nezgodno je prakticno nepostojanje servisne mreze, odnosno postoji jedno mesto (i povezano sa njim vise radnji/servisa ) za snabdevanje delovima i iole ozibljnije popravke a koliko sam cuo cene su kao za premium klasu (citati veoma visoke) mada je auto sam po sebi pouzdan i ne kvari se nesto narocito.
sa druge strane povoljno je sto nije na hit listama pa je cena polovnog prihvatljivija nego za neke slicne modele u toj klasi.
takodje, sa tim motorom trosi vrlo malo benzina (i nasega) sto nije zanemarivo uz danasnje cene goriva.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Carisma=Volvo S40...
Na istoj ih traci sarafaju...
GDI nije onako uspio kako su se nadali, zato su ga i prestali proizvoditi... Ako ti je jedini pokazatelj zadovoljavanje Euro3 normi za sto stariji model, OK, ako nije potrazi neki koji je klasican, a ne GDI... Provjeri i ostale modele, otkad zadovoljavaju Euro3, ne bi trebalo da su drasticno stariji... Mozda i grijesim, ali naci ce se vec neko ko ce ukazati na te detalje...
Comment
-
-
A kakva je situacija sa ugradnjom gasa u takav motor... Prvenstvano sam pitao kakav je motor, jer gde god sam pitao, kao to je los motor, treba ga izbegavati, kao direktno ubrizgavanje+sumpor iz benzina=katastrofa.... Pozdrav! Ima li tu kakve istine?Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Motor je stvarno dobar i dosta prelaze, ali samo ubrizgavanje ume da pravi probleme, nije mit. Pogotovo, ako gorivo ne ispunjava sve norme. Auto je inace malo iznad proseka, koliko kosta toliko i vredi.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Mislim da ti taj motor nije musterija za plin... Zasto ? Citava ideja GDI-a osim direknog ubizgavanja benzina je bila i u kontrolisanom osiromasenju smjese pri nekim rezimima, zbog smanjene potrosnje... Kao sto znas igranje sa siromasnijom smjesom i na benzinu je "skakljiva" stvar, ali recimo da su je rijesili OK, kod plina bi to bio dodatni problem. Barem ja tako mislim...
Kolega mi je kupio Volva S40 sa tim motorom, i nakon mnogih istrazivanja po Net-u, mislim i nakon konsulatacija sa Dorom i IvanT-om , je odustao od te kombinacije...
Oni bi ti za plin bili mjerodavniji...
Taj motor je proizveden u relativno malom broju, pogotovo u odnosu na uobicajene Japanske serije, pa se mozda to moze pokazati kao mana kod eventualnog trazenja dijelova... Mislim da Japanci ne znaju napraviti los motor, nego je vise ovo uzrok zaziranja od istog... Znam takodje da su imali problema sa povecanim NOx u izduvu kod tih motora, i ne znam kako su to rijesili, i jesu li...
Comment
-
-
Negde na www.b92.net je bila diskusija oko Carisme GDi (mislim u temi oko hibridnih motora ilioko Golfa V GT sa turbom i kompresorom, nisma siguran...) Bilo je i tudjih iskustava, medjusobno razlicitih.
Comment
-
-
A ti komentari na b92 su merodavniJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Normalno da nisu, ali mogu da dodaju neki "kamencic u mozaiku"
Evo nasao sam link za tekst, ispod toga se ulogujes na komentare
http://www.b92.net/info/zivot/automobil ... 2005&mm=12
Comment
-
-
Britanski "CAR" casopis tvrdi da je Carisma najgore vozilo koje je Mitsubishi ikada napravio. Toliko im se nije dopao da su ga izbacili iz popisa testiranih vozila pre nekih 7-8 meseci.
Pozdrav,
DVVBrzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
@srdjan- poznanik ga je imao (kupio novog) i vozio nekih 5-6 godina (ne znam tacno u mesec) i za to vreme koliko znam nije imao ama niti jedan jedini kvar na ili oko motora, ili bilo sta vezano za benzin, sumpor ili bilo sta na tu temu.
korisceno je i domace predratno gorivo nalik onome iz perioda sankcija, auto je upotrebljavan kao porodicno vozilo znaci niej bilo jurcanja do besvesti, opste teske eksploatacije a redovno je odrzavan u zvanicnom Mitsubishijevom servisu na Ibarskoj.
prodat je takodje u ispravnom stanju, a poznanik sada vozi Akord 2.0 type S od Honde, isto limuzina karoserija.
za druge ili drugacija iskustva ne znam, kao i svaki auto najvise uticaja ima nacin i redovnost odrzavanja i sama upoterba (uslovi eksploatacije) na "kvarljivost".
meni se ne svidja sto je auto prilicno bezlican unutra i nekako je neugledan, ali je to i prednost sto ne bode oci i nije upadljiv za undreground okruzenje.
sam auto je proizvod iz doba Mitsubishijevog lutanja (malo sa Volvo, malo sa Renoom, malo sa Mercedesom, malo sa italijanima, malo samostalno) tokom 90tih pa je i pitanje sta i kako sa njim ovde kod nas kada malo ostari (predje 10-15 godina) oko odrzavanja.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment