izbor automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

izbor automobila

sve je pocelo od http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=6958
    ajd da izaberete JEDAN KONKRETAN AUTOMOBIL koji biste vozili do kraja zivota (mozda ne do kraja ali dugo ) i nikoji drugi!
    marka, model, motor, sve...pa cak i boja! i bez auta koje ne mozete sebi da priustite nego realno
    cisto da vidim kako mislite/mislimo

P.S. dobro di doslo obrazlozenje...

P.P.S. da pojasnim malo - kupujes auto koje ces da vozis makar 15-20 godina. i sta izabrati? da bude praktican, ekonomican, dovoljno brz/jak, da se ne kvari...i svasta nesto...
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Iskreno mislim da mentalitet koji smo stekli kao deo potrosackog drustva nam ne dozvoljava da tako razmisljamo... Svaki auto koji sam pozeleo, kada sam ga uzeo, vrlo brzo sam se zadovoljio....
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Djole
      CBC Član
      • 24.03.2005
      • 88
      • Beograd

Nadam se da cemo u narednih nekoliko godina zaista doci u situaciju da budemo pravo potrosacko drustvo, a onda necemo birati auto koji zelimo vec koji je najekonomicniji, uz koji ide najbolja servisna podrska, koji nudi najvise dodatne opreme.... jednom recju value for money....

Sa trenutnom prosecnom platom (oko 28k din za Bgd) i Zastava je puna kapa, ali je normalno da svako od nas zeli vise i bolje. I definitivno su nam mozgovi pokvareni voznjom uglavnom polovnih automobila - pa gde jos ima Golf II za 3k eura?!?!?!

Inace nijedan auto ne bih voleo da vozim do kraja zivota, vec da ga menjam na cca 5 godina i zaista bih, da mogu, birao auto za svaki dan (da bude relativno udoban, tih, ekonomican i sl). A klasika se kupuje za ceo zivot - da je drzis u garazi, mazis i pazis, svima pokazujes, uzivas u voznji u nekom prelepom danu....

Sve u svemu biranje automobila je kao biranje zene/devojke.... Zavisi od godina ....

Comment

• DejanV
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2005
        • 682
        • Beograd

Ja opet ne volim da menjam nesto sa cime sam zadovoljan. Tako je moj Yugo, istina u drasticno drugacijem izdanju, samnom od 1994 godine.

Daewoo Nubiru sam uzeo u maju 2003 godine, i iskreno, na pamet mi do sada nije palo da je menjam. Zasto bih, za ono kako je prodat, kao porodicno vozilo, sjajan auto, ima sve sto treba, a nema dosta savremenih ludila koja me uglavnom iritiraju i kostaju mnogo.

Ali, da sada uzimam vozilo za nrednih recimo 15 godina, nema dileme, uzeo bih Ford Focus ST. Taj, i nijedan drugi. Ima sve sto zelim od auta, cak i vise, a jos uvek je podnosljivih gabarita i cene. Mislim da bi me 225 KS zadovoljavalo poduze.

Pozdrav,
        DVV
        Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• Darth Nihilus
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2005
          • 417
          • Srbija, Paracin

Za grad neki Jugić, za samostalno divljanje Punto Turbo, Lotus Exige ili Alfa 147, a za putovanja neka Alfica, najradije 166 ili nova 159. Na žalost sve je ovo daleko od mene .
          Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• HotDog
            CBC Senator XXL
            • 06.05.2005
            • 965
            • BSG 75 (011)

Uff, tesko pitanje..a jel moze prvo godinu dve da se izigram sa C4 coupe, 307 cc, Civic , pa kad ih malo izgustiram, odem da zivim negde u brdima, tarmac + gravel, krivine i krivine, i ja i Lancer Evolution

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Re: izbor automobila

Originally posted by mirdza
              P.P.S. da pojasnim malo - kupujes auto koje ces da vozis makar 15-20 godina. i sta izabrati? da bude praktican, ekonomican, dovoljno brz/jak, da se ne kvari...i svasta nesto...
              Meni se cini da takav ne postoji.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Vlada_nbgd
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2005
                • 1066
                • Novi Beograd/Topcider
                • ford focus sport pack

Bio jedan takav kod mene u porodici opel kadett od 82-02

Inace ako mora tolko dugo da se vozi onda nekog MB
                FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• r1cer
                  CBC Senator XXL
                  • 22.01.2006
                  • 363
                  • Beograd

Da mogu samo jedan auto do kraja života to bi bio mercedes s65. Udoban je a može i da povuče a to su mi na duže staze najbitnije stavke.

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

U "pravom zivotu" znam da nijedan auto necu toliko dugo voziti niti mu se "obavezati" na vernost...
                    Al` `ajd malo da mastamo...

U inostranstvu bi mi to bio Aston Martin Vanquish S ili Ferrari 575 Marranello.

Ovde u Srbiji BMW M3 E46. Sve iznad toga je ovde nemoguce odrzavati.

Kada bi se proizvodio vozio bih Alfu 8c Competizionne, a kada bih imao para kao Sultan od Bruneja narucio bih taj auto da mi ga rucno naprave, pa sta kosta da kosta...

Vecni kabriolet mi je AC Cobra 427.

Uf, a klasici...ima citav niz starijih kola koje bi vozio...

Comment

• civi
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1492
                      • Pozarevac

Uf tesko pitanje, da nemam puno vise para nego sad sigurno BMW 730d, masina ne trosi previse ide ko zmaj guta nase rupcage jednom recju savrsenstvo (to ako bi mi neko poklonio), a da imam mnooogo para? pa sad reci ce te da sam lood ali bi mi jedan 100posto restaurirani doge charger tako lego
                      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Na duzhe vreme bih "mogao da zhivim" sa npr.: Audijem A4/A6, Alfom 166 (samo benzinci ), Toyotom Avensis/Avalon Ltd, Hondom Accord sedan, Volvoom S80... Spisak je dug...

...a ja sam "beemer" tako da...

U domenu fantazija mogao bih brzo da se "pomirim sa sudbinom" ako bih u narednih 10-ak godina "morao" da vozim npr.:

- neki novi 330i, ili "bar" 330d - verujem da se sa 500 Nm jako lepo vozi... U crnoj ili mauriziusblau boji

- obzirom na Bangle-ova pr*seravanja novu peticu i sedmicu bih zaobishao, ali su mi zato u istom domenu "fantazija" stara sedmica (E38), modeli 740i/750i, crne boje, i stara petica (E39), po mogucstvu M5 ili "bar" 540i, u silber metalic boji...

Realno, obzirom na finansije, ono shto bih se usudio da kupim a mogao da "izdrzhavam" i koristim na neko duzhe vreme bio bi bilo koji benzinac E46 (od zeldi modela 320d) ili neka E39 petica 525i/530i.

Sve preko toga bi me nateralo u kriminal...
                        http://www.bmw.tv

Comment

• Rubi
                          CBC Senator XXL
                          • 06.05.2005
                          • 519
                          • Beograd

Kad bih birao jedan auto za sve potrebe, bio bi to Volvo V70 XC. Sto se motora tice, ne mogu da donesem jasnu odluku - racionalno bih se pre odlucio za D5, a emotivno za T5. Ako bi emocije prevagnule, od tuninga bi "pao" neki kvalitetno uradjen N2O sistem - tako da mogu da "raspalim" prema potrebi, a da auto u regularnoj voznji zadrzi svoje (inace solidne) karakteristike...

U "blize realnom stanju" klasi, izbor za dugogodisnju voznju mi je Skoda Octavia karavan 4x4... I tu imam izbor izmedju dva motora, opet dizelas i benzinac... Verovatno bih uzeo dizelasa.

Naravno, govorimo o kupovini novih kola - ne bih ocekivao od polovnog automobila da me sluzi 20 godina.
                          (\__/)
                          (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                          (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Pošto relativno često menjam vozila, nije se lako odlučiti ali pošto sam na onom drugom mestu pomenuo Audi A-4 ostao bih kod modela i marke ali bih promenio motor od onog željenog 1,8T ipak bih prešao na 1,9TDI....oprema i boja naravno iste, da se ne prepisujem!Naravno auto mora da bude bukvalno kao nov inače ništa od posla.....tako sam navikao!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

V90 executive sa tan bojom koznog interijera.
                              motor T6 ili V8 LPT
                              marka Volvo.

eventualno nesto slicnih osobina mozda Subaru ili Range Rover Vogue V8.

postojeci auto planiram da vozim jos jedno 150.000km, nije bas 10 godina a posle videcemo ako se nadje nesto interesantno i tako jednostavno za voznju u svim uslovima pa i po gradu.

i da, auto bilo koje marke ispod 4.7m nije ni blizu spiska potencijalnih, gepek sposoban da zadovolji sve potrebe za free time aktivnosti je must be.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X