Renault Laguna dci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Renault Laguna dci

Juce sam isao sa drugom da pogleda Renault Lagunu 1.9 dci. Automobil je 2003 godiste i presao je nekih 80 000 kilometara.

Interesuje me da li taj dci motor ima filter cadji jer pri turazi Laguna je izbacivala crn dim iz auspuha (to se mom Megane-u ne desava ma koliko da je motor hladan).

Da li ti motori nemaju filter cadji ili bolje da prekocimo taj auto i da gledamo neki drugi?

Hvala unapred (i izvinite sto davim mozda za vas glupim pitanjima).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Malo cu u off, ali moram...

Nikako ne razumem kako neko mozhe da poveruje da jedan zeldi kupi neki shvabo, 'talijan ili neko treci, vozi ga 80 k km i onda proda, pa onda takav auto dospe kod nas na trzhishte polovnjaka!? Znamo svi da kupovina novog zeldija pochne da se "isplacuje" upravo izmedju 80 i 100 k km, kad tih pochetnih par hiljada evra vishe investiranih u zeldi umesto benzinski bude "anulirano" i investicija u diesel pochne da "shtedi" pare vlasniku kroz nizhu cenu vozhnje na diesel.
    Sa benzincima je druga stvar, tako da km mozhe i da bude originalna... Ali nijedan diesel nece shvabo da kupi, ulozhi 2-3 k evra vishe razmishljajuci da ce na duzhe staze da se isplati, onda doveze do 80-100 k km i anulira vishak ulozhenog novca i onda, kad zeldi treba da pochne da se isplacuje, proda auto?! Pa, shto bi ga onda kupovao, za vishe cene odrzhavanja, loshije performanse, cheshce probleme, shta...?

Bio sam u shvabiji i video: ko kupi novog zeldija, taj ga ne prodaje do minimum 150 k km kad turbina pochne u vecini sluchajeva da zeza, ali i do tog momenta je vec diesel isplatio sebe i ushtedeo par hiljada evra valsniku. Ako se ima u nameri da se kupi nov auto i proda sa 70-80 k km, ulaganje u diesel vs benzinski motor apsolutno neisplativa i nerezonska odluka, shto vrlo dobro znaju oni koji treba da puknu 15-20 k evra za nov auto.

Tako da, polovan zeldi koji se na nashim placevima srece sa 70-80 k km je "sharena lazha". Ima i suprotnih primera, verujem, ali su vrlo, vrlo retki i sporadichni. Benzinci su druga pricha, tako da je sa njima malo manja mogucnost da kupite auto sa 200 k km a na satu se vidi trecina od toga...

U konkretnom primeru ne kazhem da je problem sa crnim dimom u stvari chinjenica da je vracana kilometrazha i da je motor pretrchao mnogo vishe, ali imam sve razloge da verujem da je tako. Zato, oprez...
    http://www.bmw.tv

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Mazda 6 2.0d

Filter

Ja sam samo pitao da li Laguna II u dci izvedbi ima filter cestica (cadji).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Verzija Euro IV tog motora (od 2005) ima FAP, prethodne nemaju.

Dakle, 2003 godiste tog motora nema filter.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Mazda 6 2.0d

Jesi li siguran? Megane 1.5 dci 100ks u EURO3 izvedbi ima FAP

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Ovaj koliko znam i mogu da pronadjem podatke, nije imao do pre Euro IV.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ToNcA
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2006
              • 868
              • Mazda 6 2.0d

Hvala 206

Comment

Working...
              X