Renault 25 - opsta pitanja i odgovori...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • brusjr
    CBC Član
    • 12.04.2005
    • 51
    • Hr

Renault 25 - opsta pitanja i odgovori...

zahvaljujem na odgovoru. Naravno da imam još pitanja, samo je to koliko sam čuo i najveća boljka ovih autiju. Ali da najprije dan podatke što se auta tiče. Imam R25 GTX 85', motor je 2,2l, ima injection. To što kažeš je istina, pod haubom ima mjesta i za spavanje a kamo li da neće biti mjesta za plin.

Zanima me da li možda imaš koji manual ili možda link gdje se može skinuti, jer nemam nikakvih uputstava čemu što služi u autu, a ne radi mi instrument tabla (lampice ne svjetle, obrtomjer malo radi, malo ne, kilometar sat se ne diže, a pokazivač benzina ne znam kako koristit). Unaprijed se zahvaljujem da pomoći.
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Za manual sam ti odgovorio na pm da imam ali jedan ali nemam kako da ga skeniram i postavim.Sto se svetla instrument table tice,ako ti nisu pregorele sve sijalice,probaj da skines onaj deo gde se resetuje kilometraza,probaj pre toga da pojacavas i smanjuje svetlo na tom delu.Ako ni to nije,onda moras da skines tablu i proveris kontakte i sijalice.Kilometraza ti takodje ne ide preko sajle vec preko kabla koji mozda ima prekid pa ne radi ili ni on nije dobro ustekovan u instrument tablu.Za kolicinu benzina te nisam najbolje razumeo.Posto vozis GTX,trebalo bi da imas bord kompjuter.Tu ti se digitalno ocitava kolicina.Maksimalno pokazuje 71l kada napunis.Na rucici za brisace ti je dugme preko koga mozes da proveravas,prosecnu,trenutnu potrosnju itd.Javi se ako jos imas nesto a da ja mogu nekako da ti odgovorim.
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• brusjr
      CBC Član
      • 12.04.2005
      • 51
      • Hr

Puno hvala na savjetima. Da ne narušim temu foruma, premda sam ju već debelo narušio sa pitanjima o instrument tabli, nadam se da se nitko ne ljuti, ali ionako se radi o pripremi auta za ugradnju plina.

E ovako, pokušao sam promijeniti intenzitet osjetljenja, ali to je mrtvo, čitaj ne reagira. Možda je bitno, a možda i nije, ali: kad stavim ključ u bravu i okrenem u 1. poziciju, tamo gdje je sat pojavi se i temperatura, kad stavim ključ u poziciju kontakta zasvjetle mi 2 lampice gore lijevo, ako je motor zagrijan podigne se temperatura dolje lijevo, na sredini stop i ručna, desno se u pozadini (ne znam da li je tlak ili temperatura, ali ona kazaljka dolje desno) ona svijetli. Na sredini se još upali i digitalno pokazivanje količine benzina i potrošnje. To sam shvatio da te postavke mogu mijenjati stiskanjem donjeg dugmeta kod regulacije intenziteta osvjetljenja. Tamo di se nalazi taj regulator (skroz lijevo) imam 2 dugmeta. Gornje resetira donji brojač kilometraže na brzinomjeru, a donje dugme mijenja postavke, valjda se tako zove, board kompjutera.
      Što se tiče board kompjutera, mislim da mi ni on ne radi kako spada, jer bi on trebao pokazivati potrošnju, koliko se km prošlo i koliko se može proći, a on meni uvijek pokazuje iste podatke od 0......do auta i od auta do......pumpe.
      Brzinomjer:
      Nešto malo se podigne, u biti ne radi, ali kilometraža se okreće, koliko je realna ne znam, nisam ju testirao.
      Obrtomjer malo radi, malo ne, kako ga ulovi.

I sad, sve je to ok dok ne upalim svjetla, u bilo kojoj poziciji (pozicija, kratka, duga). Kad upalim svjetla, gasi mi se i ono malo svjetla što je bilo na board kompjuteru, display radija i sata i temperature, i ona lampica koja je svjetlila na cageru (kazaljci) dolje desno. Ali tada se pale lampice kod mjenjača za centralnu bravu i brisače, te na desnim vratima za podizače prozora, te u pretincu kod suvozača, kad ga otvori unutra svjetli. Na vozačenim vratima se ne pali ništa.
      Kad se radio upali, lijeva polovica lampica svjetli,desna ne. Eto, to je trenutni problem što radi, a što ne.
      Nadalje, na istrument tabli u području ručice za brisače imam 3 dugmića, jedan je test, srednji je valjda prekidač, i desni je kao i prvi. E za ta 3 dugmića nemam pojma čemu služe.
      Sad da malo još davim, tamo gdje je pogula za namještanje visine volana, s njene lijeve strane je jedan rešetkasti poklopac, što je ispod njega?
      Skroz lijevo od njega je valjda podešavanje visine svjetala, ali kako to funkcionira, i u kojoj poziciji treba biti?
      Shvatio sam da kod srednjeg retrovizora imam prekidač koji pali unutarnju rasvjetu i lampicu za čitanje karte, te da se pokraj toga nalazi senzor za daljinski. što se daljinskog tiče, da li se može napraviti kopija, jer ovaj koji imam lovi na nekim pozicijama, a na nekima ne. Znam da je IR, ali ne znam da li je to uobičajeno.

Toliko za sada od mene.

Comment

• brusjr
        CBC Član
        • 12.04.2005
        • 51
        • Hr

Joj, zaboravio sam pitat, kako se uopće skida instrument tabla, koji je postupak?

Comment

• Duke
          CBC Senator XXL
          • 16.01.2006
          • 753
          • Urbs Naissus

Procitaj PM, pomocicemo ti koliko znamo i mozemo.
          "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

Working...
          X