Civic 1,6 EK 4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Civic 1,6 EK 4

Da li neko zna nešto o Hondi Civic 1,6 EK4(šta mu je ovo EK4) sa 160Ks iz 2000 g.Moj prijatelj želi da je uveze pa mi je potrebno vaše mišljenje i naravno što više podataka o ovom automobilu!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
  • GTI 16V
    CBC Senator
    • 04.02.2005
    • 236
    • Beograd

VTi-VTEC chini mi se!!!

Comment

• -Vedran-
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 3255
      • Beograd

1.6 16v DOHC VTEC... zvani VTI...160 ks!

Savrsenstvo iz honde!
      Power of dreams !!!

Comment

• NemaN
        CBC Senator XXL
        • 29.11.2004
        • 1560
        • munze

dobar auto jos bolji motor.....6th generacija
        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Jako redak automobil i vrlo skup na trzistu polovnjaka. Pravio se kao hatchback i limuzina.
          Sto se tice misljenja o toj verziji -

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Pa sve najbolje o autu, motoru pogotovo. Mada, koliko sam video, Civici 6gen ('96-00), pogotovo VTI su bezobrazno skupi i za te pare može da se Prelude 5 gen (BB6, BB8, BB9 - '97-01), koji je bolji auto u svakom slučaju od Civica (i neka ne spominje niko kako je to dosed, šta ima veze, pošto se u automobilima u 80% slučajeva ljudi voze sami, eventualno u dvoje). Problem je samo što je Prelude 2.0 (130ks) spor za taj Civic i mnoge druge Honde, a 2.2 vti je već druga priča (185/200ks), ali je cena registracije za auto preko 2000cc kod vrtoglava... (zaista mi se provrtelo kad sam video koliko bi koštalo registrovati auto sa 2.2 motorom)...

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Kad si vec pomenuo, koliko je registracija za auto do 2500cc?

Comment

• SALE
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2005
                • 841
                • Banovo Brdo

Za auto 2.2 i 108kw 2002god registracija je skoro 400e.
                A sto se osecaja u voznji tice meni nekako vise lezi civic.Pricaju za Honde da su ko sushi na niskim obrtajima, al zaboravljaju da tada taj autic trosi oko 7-8l a za tren oka mozes da ga spustis jednu ili jos bolje dve brzine i odeeee.
                Tako da je po meni civic odlican izbor, jos da je 1.8 vti sa 169ks

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Re: Civic 1,6 EK 4

Originally posted by TETAK
                  Da li neko zna nešto o Hondi Civic 1,6 EK4(šta mu je ovo EK4) sa 160Ks iz 2000 g.Moj prijatelj želi da je uveze pa mi je potrebno vaše mišljenje i naravno što više podataka o ovom automobilu!

Comment

• mirdza
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2005
                    • 2437
                    • Katowice (PL) / Banja Luka
                    • AGP / W126

Originally posted by SALE
                    Pricaju za Honde da su ko sushi na niskim obrtajima, al zaboravljaju da tada taj autic trosi oko 7-8l a za tren oka mozes da ga spustis jednu ili jos bolje dve brzine i odeeee.
                    Tako da je po meni civic odlican izbor, jos da je 1.8 vti sa 169ks
                    u pravu si i nisi - da je B16A2 motor-legenda, jeste! ali ispod 4000rpm je crkotina sto se tice potrosnje - slazem se da trosi oko 8 na nizim obrtajima i kulturnoj voznji ali ko vozi "busilicu" koja se vrti preko 8000rpm ne ulazeci u red line...ma hajte BTW potrosnja tada raste na +12...
                    a B18 nije bas najbolji motor B16A1 i A2 imaju daleko veci potencijal
                    ukratko - super auto i motor u njemu ali spremi se za poskupo odrzavanje
                    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• -Vedran-
                      CBC Senator XXL
                      • 03.10.2004
                      • 3255
                      • Beograd

Sto bi odrzavanje za Vti bilo skuplje nego odrzavanje za npr. moju hondu???
                      Power of dreams !!!

Comment

• Bane R
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2006
                        • 1769
                        • Beograd

Ni ja ne sporim kvalitet B16A motora, ali motor nije jedini deo automobila.

Isto tako, ne vidim zabog čega bi održavanje ovakvog ili sličnog motora bilo skupo. Srkne malo ulja, kao i svaki Vtec motor, ali bože moj. Takođe, nije mi jasno šta fali B18 motorima, kad su ti motori, pogotovo B18C6 u Integri jedni od najpoželjnijih Honda motora (mala potrošnja, normalna cena registracije, bolesne performanse).

Ipak, najnejasnije mi je zbog čega se svi iznenađuju performansama Honde van Vtec zone. Honda Vtec motori su NAPRAVLJENI da "jedva rade" dok se Vtec ne uključi, a potom se gubitci u performansama nadoknađuju još agresivnijem radom posle 5x00 obrataja. Imate "dva" motora, "prvi" kod koga ne mislite na performanse, a "drugi" kod koga ne mislite na potrošnju. Pa ko šta voli .

Ko hoće u petoj brzini da obilazi uzbrdo šleper s prikolicom na 1400rpm, nek kupi golf tdi ...

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Takvog Civica sam ja trazio pre par godina, sa 4 vrata, ali ono sto je valjalo je bilo bas skupo.

Lepa je to zamka za igranje po semaforima, pogotovo limuzina, bez spojlera, zezalica, k'o da je penzionerski, a ide k'o nepogoda.
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

SRI nisam znao da su ti motori išli u model sa četvoro vrata!Uzgred, da li ovaj auto sa tim motorom ima nekih mana koje su se možda pojavile u eksploataciji?Na šta treba posebno obratiti pažnju prilikom procene stanja ovog vozila!?Ovde mislim na neke specifičnosti koje karakterišu ovaj automobil.
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• SALE
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2005
                              • 841
                              • Banovo Brdo

Ovaj 1.8 sto sam pomenuo ide i u karavana
                              A najveci problem Hondi je sto ih uglavnom voze klinci koji ih nemilosrdno urnisu.Znaci naj vaznije da je auto od normalnog( po mogucstvu prvog) vlasnika.Problem sa motorom moze da se desi samo ako ostane bez ulja ili se cepa hladan auto, a ni jedno ni drugo nemozes proveriti dok ne procvaka.
                              Inace treba gledati sve ono uobicajeno.
                              p.s.Ako ti budes gledao auto sumnjam da ce nesto da promakne hebiga skolovan kadar
                              Ne znam dal si u toku prodao sam Hondicu i sad Opelam

Comment

Working...
                              X