Sudar ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • low rider
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2006
    • 613
    • Beograd

Sudar ...

Pre sat vremena sam prvi put svojim ocima video direktan sudar uzivo iz velike blizine (5m i jos blago pticije persektive). Dva puta sam doziveo sudar kao putnik, nikada kao vozac i nista ozbiljno.
    Isao sam pesaka ulicom u okviru naselja, podigao sam pogled sa bara i rupa na putu koje sam do tada izbegavao jer je ispred mene bilo + ukrstanje ulica i p. prelaz. U sekundi sam video dvoje kola (posle registrovao da su Punto i BMW karavan) kako istovremeno ulaze u raskrsnicu pod uglom od 90stepeni u istoj sekudni sam pomislio da ce Punto proci i BMW prikociti posto je isao uzbrdo, ali ne, milisekund i TRAS !

Lete kola (pogotovo punto)i staklo na sve strane. Strasno jak utisak, onda odjednom tisina.

Iznenadio sam se silinom udara, posto mi se cinilo da automobili nisu isli preterano brzo. Punto je primio udar bocno ispred vozackih vrata (srecom). BMW-u nista nije ostalo od farova i prednje maske, hladnjak doboro upao. Punto me je iznenadio posto sem limarije, okrenutog tocka i ostecenih vrata jos jednog uparkiranog punta na kome se zaustavio, nije imao vecu havariju. Lik koji je vozio BMW je prosao na znak STOP (iako vidljiv, ljudi misle da iz te ulice oni imaju prednost, ja ga prvi put nisam video isto mi izletela kola, ali ja sam isao penzionerski), a vozac BMW-a je sigurno prebrzo vozio (naravno lik cim je izasao iz kola poceo je da prica devojci iz punta kako je ona kriva za sudar za 10sec su naleteli plavci i sve se smirilo). Srecom niko ozbiljno povredjen, ugruvana devojka koja je vozila Punta.
    Inace ta raskrsnica ima ocajnu preglednost koju diktira ziva ograda...

Kada vidite udes sa 5-6 metara, stvarno se zamislite o sigurnosti u saobracaju i nacinu na koji vozite. Oni nisu isli brze od maksimalno 40 punto, 60 kmh bmw i dobro su prosli, jer desetinku kasnije udar bi bio u vrata, a ne u nos punta, a udar je mocan, srecom kola dobra, nigde pesaka, inace...

Tako da prijatelji i kada imate prednost, a nemate neku preglednost, prikocite,saltanje dva, a bicete mnogo sigurniji, isplati se (onolika materijalna steta da ne pricam zivot i zdravlje vase i saputnika).

p.s. na BMW se ladno nisu otvorili airbagovi, da nisu setovani samo za vece siline sudara ?
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

punto, jedan od najbezbednijih FIAT-a ikad!
    eto ga jos jedan dokaz.
    .

Comment

• low rider
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2006
      • 613
      • Beograd

Deki bas kod tebe na B. Brdu ispod doma zdravlja, Petra mecave i N. Gogolja ...
      I stvarno me je punto iznenadio (dobro je prosao u ovom bocnom sudaru), pogotovo kada sam video da BMW-u fali prednjih 30cm, kompaktan punto nema sta ...

Comment

• Ch@os
        CBC Veteran
        • 02.11.2005
        • 173

Kod nekih modela automobila, air-bag se ne otvara ako
        nisi vezan.

Comment

• Skyline GT-R
          CBC Senator XXL
          • 13.02.2005
          • 806
          • Chicago - My Kind Of Town

To sam bas danas cuo....a nisam znao MIslim da je to bas bezveze.
          Kod mene u Jetti je airbag kod suvozaca DEaktiviran ako niko ne sedi.Cim neko sedne, senzor reaguje i aktivira airbag odmah.Uopste nije povezano sa pojasom

Comment

• HotDog
            CBC Senator XXL
            • 06.05.2005
            • 965
            • BSG 75 (011)

akonto toga što kažeš kako je iznenađujuće da je sudar imao takvu silinu na relativno maloj brzini, to me podseća na sve one snimke sa relija koje sam gledao, kada ti se čini da auto ide relativno sporo, pa tek kad nešto zakači i krene u prevrtanje kao mešanac jegulje i magarca, provališ koliku je kinetičku energiju u stvari imao.

Nepoznate raskrsnice na kojima ti se čini da imaš prednost logički, a na vidiš znak su zaebana stvar, iz ličnog iskustva , srećom bez posledica

Comment

• Vladan
              CBC Senator
              • 18.08.2005
              • 248
              • Vuko.ebina
              • e46 325i

slazem se sa cinjenicom da se kod nekih modela ne otvaraju airbag-ovi ako pojas nije vezan ali s obzirom sta se vozi kod nas mozda je jednostavno bmw imao sudare i pre ovog pa i nema air bag-ove

Comment

• Dren
                CBC Senator XXL
                • 24.08.2005
                • 1068
                • Sarajevo

Originally posted by Skyline GT-R
                To sam bas danas cuo....a nisam znao MIslim da je to bas bezveze.
                Ako je do fabrickog podesenja, nije bezveze... "Trilion" testova na svijetu je dokazalo da je air-bag najucinkovitiji u kombinaciji sa pojasom... Bez pojasa moze biti opasniji po zivot i zdravlje, nego kada ga nema...

Comment

• Ch@os
                  CBC Veteran
                  • 02.11.2005
                  • 173

Originally posted by Skyline GT-R
                  Kod mene u Jetti je airbag kod suvozaca DEaktiviran ako niko ne sedi.Cim neko sedne, senzor reaguje i aktivira airbag odmah.Uopste nije povezano sa pojasom
                  Kod svakog modela automobila suvozacki air-bag mora da ima funkciju
                  totalnog iskljucivanja zbog prevoza dece tj. beba u nosiljkama koje se montiraju na prednje sediste gde je beba okranuta glavom u pravcu kretanja.

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

BMW...je verovatno bio udaren ranije.

Bocni udarac slabo pokazuje spolja sta je osteceno jer guma trpi dosta a na kraju ozbiljno pomerena sasija, trap i ostalo.

Samo nesto da vam kazem posto tu zivim kod mesta sudara.

GARANTUJEM DA JE TO RASKRSNICA SA NAJVISE SUDARA U GRADU.
                    Desavalo se da po 20 dana uzastopno....svaki dan...sudar cak i po 2,3 sudara dnevno.....da dnevno.
                    Mestani znaju pa staju kada idu iz Nikolaja Gogolja i ako nemaju STOP. A oni sto idu uzbrdo mrzi ih da tanu i zure da stignu na semafor.
                    Dakle OPREZ!
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• LuccaGabazzi
                      CBC Senator
                      • 16.09.2005
                      • 294
                      • pole position

To je ulica ispod pekare "Bagi"? Mala, budjava raskrsnica kod doma zdravlja? Tuda kad prolazim sunjam se sa 1.5 km/h. Kakve sam ludake vidjao da tuda prolecu pun gas nije mi sve jedno. U toj ulici je definitivno potreban jedan poveci lezeci.
                      Billionaire Boys Club

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

Tu je i moj cale imao udes.....istu stvar mi je rekao za ulicu i raskrsnicu. Inace, on je bio kriv. Kaze da su mu ljudi koji tu zive rekli da se svaki dan desavaju udesi na taj nacin i da su zvali mnogo puta policiju, ali niko nije hteo da reaguje i ispravi raskrsnicu ili ubaci lezeci, ili makar stavi STOP znak na vidljivije mesto.

SRBIJA

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Pa zvali su pogresnu instituciju.

Na znakove, lezece i slicne stvari je nadlezan Gradski Sekretarijat za sobracaj.
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• low rider
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2006
                            • 613
                            • Beograd

Originally posted by LuccaGabaci
                            To je ulica ispod pekare "Bagi"? Mala, budjava raskrsnica kod doma zdravlja? Tuda kad prolazim sunjam se sa 1.5 km/h. Kakve sam ludake vidjao da tuda prolecu pun gas nije mi sve jedno. U toj ulici je definitivno potreban jedan poveci lezeci.
                            Da, da to je ta raskrsnica i ulica, danas sam opet prolazio tuda samo kolima ka Pozeskoj, i stvarno je klopka raskrsnica, jer N. Gogolja izgleda kao neko ukljucenje sa parkinga + okruzeno zivom ogradom, signalizacija je neubdljiva...

LanMi skroz si pogodio, izgleda kao neki od snimaka sa relija, kada se iz naizgled male brzine desi intenzivan sudar.

p.s. danas sam vido jos ludju stvar, kod OMV pumpe na padini stala cigi diana (pretty diana), ciga poludeo sutira je j* joj majku, ma i kolima i zeni. Izlazim ja sa pumpe idem pesaka prema maksiju i ka diani, vidim ciga se bije sa zenom oko neke kofe sa vodom, ote joj kofu i poli kola, mislim se sta radi ovaj, da nisu prokljucala, opet zasto bi ?
                            U sledecem momentu povuce dim i baci cigaru na kola i BUM FLASH, Diana u plamenu.
                            Car je ladno polio auto punom kofom benzina i u holivud stilu cigarom digao kola u vazduh. Ne mogu da prezalim sto nisam slikao.... Likovi sa pumpe su ih posle zadrske ugasili.

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

Kako se oslobodio Dijane, tako će i žene....
                              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                              X