Pa kupite Corsu kad joj je vec odgovarala.Najlakse ce se snaci u vec poznatom okruzenju.Od ova 3,svakako Yaris.
Auto za zenu (pomagajte)!
Collapse
X
-
Da nabacim na mali off po pitanju kruznjaka, iz zemlje kruznjakachak iako je neka ****** napravila izmenu zakona morace da je izmeni opet nazad u skladu sa medjunarodnim pravilima.
Dosad je jedino mesto na planeti gde sam naleteo na pravila da se kruznjak zaustavlja da bi upustio nove u krug, Nikshicki kruzni tok saobracaja
Ovde kod mene ima jos jedno pravilo vezano za kruznjak, najvishe 3 kruga u kruznjaku, koji ima inace jasno definisano i logichno ime koje ukazuje na pravilo ponasanja u njemu:
CIRKULACIONO MESTO.
Ovo sa 3 kruga je upravo iz razloga ogranicavanja driftovanjaAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Punto II 1,9JTD je po osecaju u voznji za klasu iznad ostalih Punta (osim HGT, naravno). Ne znam za dizel verzije Klija, Jarisa i Korse... Sa druge strane, nisam siguran koliko je mudar izbor kupovina polovnog common-rail turbo dizela ovde - zbog (ne)odrzavanja automobila od strane prethodnog vlasnika. Ako se auto uzima iz Evrope, po mogutstvu od prvog vlasnika, onda je definitivno bolji izbor od benzinca.(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
Comment
-
-
Originally posted by buldozerMali update:
Izbor je nekako suzen na sledeca tri modela:
1. Fiat Punto II
2. Renault Clio II
3. Toyota Yaris
Pored proverenih benzinskih motora 1.2 (Punto i Clio) i 1.0 (Yaris), da li treba uzimati u razmatranje i 1.9D, 1.9JTD i 1.5DCi dizelase, posto ih ima dosta u ponudama? Znam da su oni verovatnije sa vecom kilometrazom i da je skuplja registracija i odrzavanje, ali mi se cini da zbog elasticnosti nisu los izbor (svi znamo da zene mrzi da menjaju brzine), pogotovo posto se i obucavala na Corsi 1.7DTi koja joj je odgovarala.
Sta kazete?
Niko ne spomenu Twinga... I to je fin autic...
Yaris bi bila najpametnija opcija, ukoliko se moze kupiti za te pare... Doduse, morace ga makar ogrebati u startu...
Moj redosljed bi bio:
-Yaris 1
-Twingo
-Clio 2
-Punto 2
Comment
-
-
Comment
-
-
Kako to obicno biva, taman suzis izbor, kad ono....
Sada je u konkurenciji i Ford Ka. Nisam bas nesto nasao puno o njemu na forumu, pa ako neko ima iskustva lepo bi bilo da ih napise.
Bila je jedna lepa ponuda, al se prodade: '97, 1.3L, 60KS, 120.000 km, prva vlasnica, uradjen veliki servis, klima, servo, ABS, alu felne, MP3 muzika+JBL ozvucenje, i pride 4 nove zimske gume za 3.850?.
Ima u ponudi i modela iz 2001 i 2002 za manje od 5000.
Vredi li razmisljati o ovom modelu? Sta kazete, strucnjaci i ostali?
Comment
-
-
Evo sta o Ford-u Ka kaze Aleksandar Todorovic sa www.automarket.co.yu, u odgovoru na jedno od pitanja:
Automobil je nešto jeftiniji od Corse ili VW Pola, ali je zato manjih dimenzija. Proizvodi se isključivo sa troja vrata, i motorom od 1.3 litra. Pošto Vi planirate da kupite model proizveden između 1997 i 1998. godine, obratite pažnju na snagu motora. Naime, motor od 1.3 l je bio u ponudi u dve verzije, sa 50 i 60 KS, odnosno sa 37 i 44 KW. Iako je Ford Ka mali kada su dimenzije u pitanju, on uopšte nije lagan (težak je 946 kg) te je verzija od 50 KS samo za vožnju po gradu. Slabijoj verziji do 100 km/h treba 17,7 s, što je prilično loše za jedan moderan automobil. Ipak troši u proseku 5,9 l (fabrika), ali je to u svakodnevnoj vožnji bliže cifri od 7 l. Naravno ako vozite u petoj brzini na otvorenom putu do 100 km/h, potrošnja neće preći 5,7 l.
Jača verzija, koju mi preporučujemo pored više snage ima i servo upravljač, koji je dobrodošao kod svakodnevnih uparkiravanja. Iako troši više, u proseku za 0,5 l, nudi mnogo bolje performanse. Do stotke joj treba 15,4 s, a postiže i pristojnu maksimalnu brzinu od 155 km/h (slabija verzija ne može brže od 147 km/h).
Što se tiče trajnosti motora, možete očekivati i više od 250.000 km bez generalne, iako se radi o zastareloj (bregasta sa strane) ali proverenoj tehnici. Obe verzije istog motora imaju radnu kompresiju od 9,5 što ukazuje na to da nisu previše napregnuti. Pored toga maksimalni obrtni moment postižu na 2.000 o/min (slabija) i 2.500 o/min (jača verzija), a fino vuku već od 2.000 o/min. Dakle nije potrebno naterivati motor u visoke obrtaje (pogotovo kod jače verzije) i u principu je obrtni moment od 105 Nm (jača verzija) dovoljan za pristojna međuubrzanja.
Što se cena delova tiče, malo su skuplji od onih za Opelovu Corsu, ali je održavanje ovog automobila prilično zahvalno, u prevodu nema komplikovanu elektroniku, i jeftinije je održavati Ford Ka nego recimo VW Polo. Limarija je dobro zaštićena, uostalom Ford nije nikada imao problema sa limom, te ćete što se toga tiče biti mirniji nego da ste se odlučili za Opel Corsu, koja je inače bolji i veći automobil, ali i skuplji.
Ako Vam nije potreban malo veći gepek, bolja ubrzanja, malo više mesta za putnike na zadnjem sedištu, onda je ford Ka prililčno dobar izbor, pogotovo ako su Vam prioriteti izdržljivost motora i kvalitet, jer ovaj "mališa" ispunjava i jedno i drugo. Inače Ford Ka jeste skuplji od Corse pogotovo od VW Pola, ali Fiesta košta gotovo isto, te dobro razmislite o ovom većem Fordovom modelu, jer za neznatno više novca nudi više, a i lakše ćete je kasnije prodati. Ford Ka ima modernu liniju, ali konzervativnijim kupcima se ne dopada, te kasnije nećete moći baš brzo da je prodate. Ipak, ako Vam se Fordov "mališa" dopada, kupite ga, čak uz malo sreće možete za oko 3.800 eura postati vlasnik i nekog modela sa klima uređajem.
Comment
-
-
Malo mi ovo deluje sludjeno al ajde;
Prva recenica:"Automobil je nešto jeftiniji od Corse ili VW Pola, ali je zato manjih dimenzija."
Druga recenica poslednjeg pasusa:"Inače Ford Ka jeste skuplji od Corse pogotovo od VW Pola, ali Fiesta košta gotovo isto, te dobro razmislite o ovom većem Fordovom modelu, jer za neznatno više novca nudi više, a i lakše ćete je kasnije prodati."
Inace je to city auto sa velikim plasticnim branicima i blatobranima sto ga cini neosetljivim na sitna cukanja, pogotovu ako ga zena vozi. Izgleda kao mali auto ali i nije toliko mali, iznutra je dovoljno prostran narocito napred. Ipak je auto iz perioda kada je Ford podigao malo kvalitet mehanike a i nisam cuo da se neko zalio na njega.
Comment
-
-
Meni je apsolutno nespojivo razmatrati, recimo jednog Yarisa koji je dosao u obzir kao jedan od izbora, i Ford Ka...
Iskreno, meni licno Ford je za jedno 3 klase ispod, u svakom pogledu. Mozda sam ja pristrasan, zovite to kako god, ali nema SANSE da me iko uveri da je Ford, u bilo kojoj varijanti bolji auto ili bolji izbor od Yarisa, ili bilo kojeg drugog predlozenog u uzi izbor. Ja, iskreno, ne bih ga ni uzeo u razmatranje, bez obzira na cenu.
Comment
-
-
Jedno pitanje: imash li para za Yaris?!
Ako imash, ne trazhi dalje, pogreshicesh...
Ako si tesan sa keshom, onda vec razmisli o nekom drugom, mada bi shto se Forda tiche eventualno Fiesta doshla u obzir, ali Ka...
Comment
-
Comment