MOTUL proizvodi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nenad011
    CBC Veteran
    • 01.04.2006
    • 198
    • Novi Beograd

MOTUL proizvodi

Na diskusijama po internetu sam procitao na vise mesta izuzetno pohvalne komantare na racun proizvoda ove firme.
    Rekao bih cak do te mere dobre komentare da se granice sa cudima.
    Prema navodima pojedinaca sredstva za "pranje" motora i prociscavanje sistema za gorivo, su toliko efikasna da se cak i snaga motora kod starijih automobila poveca do 20%!!!
    Takodje izizetno hvale njihova ulja pa rekoh da se mi ovde malo posavetujemo o svemu
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Nijedno sredstvo za pranje/chishcenje motora i/ili injection sistema ne mozhe da poveca snagu za 20%. Znachi, jako zaprljane/zachepljene dizne mogu od auta da naprave mrcinu, izazovu gashenje, nepravilan ler rad, "knedle" u vozhnji itd itd, ali ih sredstva ne mogu tako dramatichno i radikalno ochistiti, jer se ona pre svega koriste preventivno, znachi pre nego shto dodje do takve situacije. Tad jedino pomazhe chishcenje celog sistema metodom Wynn's ili chishcenje brizgaljki u ultra-zvuchnim kadicama. Poboljshanje performansi nakon toga je rezultat normalizovanog ubrizgavanja goriva i subjektivan je osecaj da se snaga povecala.
    Shto se Motul-a tiche, francuski brend je odavno poznat kao jedan od boljih, prisutni su u auto-moto sportu (yamaha, impreza wrc itd) i njihova ulja su jedna od boljih... Ja vec 5 godina koristim samo Motul motorna ulja i ne pada mi na pamet da tu praksu menjam, pre svega jer znam da su ona iz Mass Company stvarno originalna...
    Znachi, shto se "chudesnih" preparata za pranje/chishcenje dizni tiche - koriste se pre kao preventiva, a ne kao lek, i kod jako zaprljanih sistema ne pomazhu drastichno, ni Motulova niti bilo chija slichna sredstva. Motul ulja mogu samo da preporuchim, pre svega Ester Technology i ful sintetichka. Lichno imam iskustva sa serijom 6100 Technosynthese (polusintetika) a od proshle godine koristim 8100 X-Cell sintetiku i oba su za svaku preporuku.
    Pozz
    http://www.bmw.tv

Comment

• buldozer
      CBC Veteran
      • 24.03.2006
      • 151
      • Beograd

Jos jedan zadovoljan korisnik Motul ulja i preparata

Koristim 6100 polusinteticko, 10w40 zimi 15w50 leti, menjam na 10000. Preporuka.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Moze to da podigne snagu do 20% kada sve to procisti jer takva zapusenja sistema za ubrizgavanje polako smanjuju snagu motora, pa kada se to sve lepo opere, normalno je da auto izgleda kao da je tuniran, a u stvari je vracen na standard.

Sve sto je napiso over je tacmo, podrzavam.

BTW I ja koristim Motul 8100 - prema tome -pravac MASS, oni ti u skladu sa autom i kilometrazom kazu koje ulje treba, na kom intervalu i uzivaj.

I kada si vec tamo, pazari i filter ulja KNECHT, valja i original je.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• nenad011
          CBC Veteran
          • 01.04.2006
          • 198
          • Novi Beograd

Moram da ovim putem pohvalim ljude iz "Mass company" posebno gospodina Milosa Jovanovica koji mi je za manje od jednog dana odgovorio na mail i preporuci za Ladu Rivu motorno ulje "4000 motion 15w50" i uz to "engine clean" sredstvo za pranje motora
          Za nase prilike profesionalnost koju svakako treba pohvaliti i koja je najbolja preporuka za "Motul" proizvode
          Svaka cast!

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Originally posted by buldozer
            Jos jedan zadovoljan korisnik Motul ulja i preparata
            Ti se ne računaš, ti imaš Hondu ...

BTW i ja imam Hondu i ja sipam Motul. Skoro sipano 6100 15w50. Inače, od kako imam CRX ne sipam niti jedno drugo ulje, pa tako ne mogu da naprvim neko poređenje. Pošto moj motor nije Vtec, nije popio "ništa" ulja za 10000km.

Što se motula generalno tiče, svi ih hvale, da li zato što čuju jedni od drugih ili što je tako, ne znam.

Treba imati dobro ulje u kolima, ali je mnogo bitnije, što budžet dozvoljava češće menjati isto, obavezno s filterom i što je veoma bitno, ne menjati često proizvođača i tip ulja (naravno, treba uzimati ulja različite viskoznosti zavisno od godišnjeg doba). Hoću da kažem, ako vam motor dobro radi na nekoj vrsti ulja i ako ne troši (ili troši koliko je normalno), to znači da motoru odgovara to ulje i u principu ne treba ništa menjati. To što je meni super Motul 6100, ne znači da će nekome sa nekim drugim motorom to ulje biti dobro, pa se tako ne može opšte reći "motul je dobar/loš", ali koliko vidim mnogima jeste...

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

.....pogotovo ako su u autima made in Japan.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Ono sto je dobro za trkacke motocikle mora biti dobro i za civilne automobile, a Motul je u uljima u motociklizmu lider.
                Ja sam koristio i koristim Motulov Fuel System Clean za brizgaljke, duplo je skuplji od ostalih, ali zato obezbedjuje njihovu duzu prohodnost.
                Kad sam imao Hondu i kada sam prvi put to sipao u auto (u koji verovatno tako nesto dotada nikada nije sipano...), osetio sam pozitivnu razliku. Sada isto koristim radi preventive u Alfi.

Comment

• Dudu
                  CBC Član
                  • 18.02.2011
                  • 25
                  • Kovin (juzni Banat)

Odg: MOTUL proizvodi

Evo, i ja sam jos jedan od zadovoljnih korisnika Motul proizvoda.
                  Koristim Motul motorno ulje 4000 15w/40 i menjacko Motylgear 75w/90.
                  Original kupljen u Mass-u.

Comment

• Grumpy
                    CBC Veteran
                    • 30.10.2009
                    • 151
                    • Cartolle, Cattaro bay
                    • Meriva B, BMW 520d

Motul

Na Fabiji 1.4mpi koristio Synergie 6100 15W50. Pokazalo se veoma dobro, mada je cena bila u nivou potpuno sintetickih.
                    Trenutno u autobusu koristim 8100 Xcell 5W30. Receno mi je da dobro podnosi povremenu manijakalnu voznju. A cena je i vise nego dobra - 8.7 eur/l. Me happy.
                    Last edited by Grumpy; 09.11.2011, 23:05.

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Za "manijakalnu" voznju sipaj sledeci put xcess 8100 5w40, ipak je za takvu voznju bolji nego 5w30.
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Grumpy
                        CBC Veteran
                        • 30.10.2009
                        • 151
                        • Cartolle, Cattaro bay
                        • Meriva B, BMW 520d

mistake, Xcess jeste... ako nadjem ovde probacu sledeci put 5W40, thx...

Comment

Working...
                        X