Mali automobili (opet)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NemanjaNS
    CBC Veteran
    • 26.10.2004
    • 121
    • Novi Sad

Mali automobili (opet)

Devojka planira da kupi neki autic u rangu ~3500-4.200 eur,
    obavezna oprema abs + podizaci prozora (a cb i airbag su plus).
    Prevrnuli smo ceo forum, ukljucujuci

ali je ovde budzet malo manji tako da punto2, yaris i sl ispadaju.
    Izbor je sveden na daewoo matiz, puntoI i twingo..
    Ona je zapela za tog matiza i ne uspeva mi da je odgovorim,
    (imam predrasude za te korejance , kad vec nije htela da ceka nekog wv polo-a, pokusavam da je ubedim za punta zbog delova i sl..)
    Ne znam nista o twingu i matizu..
    Da li ih vredi gledati uopste? (pogotovo matiz?)
    (predlagao sam i corsu ali joj se ne svidja)
    Jedan klik u Photoshopu i vec smo spremni za Evropu..
  • Corsa
    CBC Senator XXL
    • 22.09.2005
    • 450
    • Beograd

Punto ili Twingo su po meni bolji izbor.E sad,izmedju ta 2 ja bih uzeo Twingo iz prostog razloga sto ima taj neki smek,dok je Punto totalno smorio svojom pojavom.Sto se tice kvaliteta,ne bi trebalo da ima neke razlike izmedju njih,jedino su delovi za Punta jeftiniji.U principu,glavna stvar bi bila naci sto ocuvaniji primerak,bez obzira da li je Reno ili Fiat.

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Drago mi je da joj se Corsa ne sviđa . Kad bi me već neko terao da biram između ta tri, onda bi to sigurno bio Twingo. Ipak, da svojim parama, kupujem auto za sebe, tu nekog godišta, mislim da bih pronašao valjda neki Suzuki Swift, jer su mi pouzdanost i perfromanse na prvom mestu. VW Polo je kao prelazno rešenje uvek dobar, jer ne gubi na vrednosti i lako se prodaje... kao auto da te služi i da se bez brige voziš u njemu, nije ...

Comment

• fantom
        CBC Senator
        • 24.06.2005
        • 218
        • Subotica
        • Fiat 500, StreetKa

Sa twingom neces pogresiti sigurno,imao sam dva do sada,ni odrzavanje nije skupo,jos da nadjes nekog sa panorama krovom i extra...malo trosi,fino ide,a mesta u njemu ima koliko hoces,dosta je uvezeno udaranih twingica,ali moze uvek da se nadje nesto sto nije bilo jako odvaljeno
        Mislim da je bolja varijanta od punta 1,imali su ga moji,bio je super mada uvek ima nekih sitnica kod njega...
        Old school...

Comment

• Rubi
          CBC Senator XXL
          • 06.05.2005
          • 519
          • Beograd

Originally posted by Corsa
          E sad,izmedju ta 2 ja bih uzeo Twingo iz prostog razloga sto ima taj neki smek,dok je Punto totalno smorio svojom pojavom.
          Jedini smek mu je sto je broj manji u odnosu na Punto, pa se lakse parkira. Sto se "smaranja pojavom" tice, u Srbiji u toj kategoriji jos uvek ubedljivo vodi VAG...

Daewo Matiz (Shevrolet Spark?) je najmanji od ponudjenih, i tehnicki "najretardiraniji". Mislim da ces kvalitetan Punto I sa ABSom vrlo tesko naci ovde (ABS je bio opcija samo na nekim trzistima, tako da ih nema bas mnogo u opticaju). Za tako male i lagane automobile mislim da ABS nije neka mnogo pametna stvar - nista sto par kvalitetnih guma ne moze bolje da odradi (opet, individualna stvar ) Ako je tvoja devojka pokusala da "nasanka" par automobila sa ABSom, i par bez, pa joj se svidelo kada i kako ABS pomaze, onda je OK sto to trazi. Ako je cula da je ABS "nesto sto uklanja potrebu za razmisljanjem prilikom kocenja" onda ce da nasanka auto na prvom mokrom pesku na ulici, a njega ima na pretek, kako su svi krenuli nesto da zidaju naokolo... Za 4000 evra moze da se kupi sjajan Punto I. Ne znam kako se cena Tvinga krece... Zbog zakonske regulative i restriktivnog uvoza, ovde ti "stitni" polovni automobili kostaju prilicno mnogo para.
          (\__/)
          (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
          (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Mozda sam pristrasan, ali za 4000 je najbolja opcija Micra. Kvalitetni motori, svi su 16v, pogon preko lanca, pouzdani, jos ako se ubode 1,3-75ks, sa 5v i klimom, milina prava.

Takodje i Mazda Demio je interesantna stvar, ali je u Srbiji raritet.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Corsa
              CBC Senator XXL
              • 22.09.2005
              • 450
              • Beograd

@ Rubi,kad kazes VAG(u smislu da je smorio pojavom),pretpostavljam da mislis na Gnojf 2?Recimo jedan A8 nikako ne moze da smori,tako da ga ne bih stavljao u isti kos sa gore pomenutim
              Vozio sam se u drugaricinom Matizu i poprilicno sam se razocarao enterijerom(sto kvalitetom,sto izgledom).Punto je bolje odradjen,a u Twingu nisam sedeo,pa ne mogu da mu "sudim".ABS bih obavezno uzeo.Par puta me je spasio.Puni su oglasi Punta,tako da sigurno moze da se iskopa neki dobar primerak,samo treba strpljenja.

Comment

• Aladin
                CBC Senator
                • 17.08.2005
                • 223
                • Beograd

Zasto niko ne pominje Clio? Mislim da je to odlican auto za te pare....
                Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• Rubi
                  CBC Senator XXL
                  • 06.05.2005
                  • 519
                  • Beograd

A8 vs. Lancia Thesis - pa da vidimo ko ce da smori po izgledu (iako je Thesis za klasu ispod)... O ukusima nije ukusno raspravljati, naravno. Kad sam rekao VAG, mislio sam na manje modele: Golf, Polo, A3... Ne samo na Golfa 2. Sto se enterijera tice, Punto I ima mnogo kvalitetnije odradjen enterijer u odnosu na Punto II. U Tvingo-u je enterijer OK, ali je ipak vise "old school" - kabina nije potpuno tapacirana, ima delova koji metalni, pa prefarbani - sto po meni nije nikakav minus, al' mozda nekom smeta. Sto se Matiza/Sparka tice, jedina stvar koja mi se bas svidja su sedista koja se brzo obaraju :-)
                  (\__/)
                  (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                  (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• TURBO
                    CBC Član
                    • 29.04.2006
                    • 48
                    • Beograd\Vrnjacka Banja

Twingo pre nego Punto,ali sto da ne Clio ili Saxo!

Comment

• NemanjaNS
                      CBC Veteran
                      • 26.10.2004
                      • 121
                      • Novi Sad

hvala na komentarima,
                      sad je prebacen fokus na twinga,
                      gledali smo jednog ali je sumnjiv skroz (na satu je 181.000 a on kaze da je 81 samo su ga digli zbog carine, udaran je i od napred i od nazad a gazda prica da je udaren na parkingu (razliciti zazori levo i desno na vratima gepeka), hehe da, rece lik i da je uradjen chip-tuning pa sad ima 15ks vise , broj motora je onaj PUS naknadno ukucan al to je valjda ok, stavljene su neke sportske papucice gas/koc/kvac, auto je tacno primer svega sto treba izbegavati tako da trazimo dalje..

(kad idete u off nadovezacu se - sto se tice toga da su neki automobili smorili, mozda je nekima tesko da to shvate ali postoji razlog zasto nekih kola ima gomila, i pored precenjenosti i ne znam cega.. Evo sad vec par meseci vozim golfa4 tdi, nikakav kvar (lazem, menjana je sijalica desnog stop svetla ), potrosnja 6L pri ostroj voznji i iskljucivo po gradu, 130KS, ide bolje nego stari audi 1.8 a duplo manje para na gorivo odlazi. Zvuk motora me je izludjivao prvih par dana, al cim se predje 2.500rpm cuje se slicno kao benzinac. E sad - ja ga vozim jer nisam imao love za TT ili CLK npr, ali lako mogu da razumem ljude koji ne traze puno od auta vec traze jeftine delove, malu potrosnju i da je relativno kvalitetan. Neko ce reci da ima alfa dizel npr, jeste, ali njima cena pada vrtoglavo i tesko se prodaju. Ne mogu da razumem one koji za cash kupe novi logan umesto golfa, stila, a4 i sl..
                      Jedan klik u Photoshopu i vec smo spremni za Evropu..

Comment

• fantom
                        CBC Senator
                        • 24.06.2005
                        • 218
                        • Subotica
                        • Fiat 500, StreetKa

Twinga cete naci sigurno,ima ih dosta,ali naravno treba traziti i strpljvo razgledati
                        Ako mogu pomoci nekim utiscima,iskustvima pitaj
                        Old school...

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

Originally posted by NemanjaNS
                          hvala na komentarima,
                          sad je prebacen fokus na twinga,
                          gledali smo jednog ali je sumnjiv skroz (na satu je 181.000 a on kaze da je 81 samo su ga digli zbog carine, udaran je i od napred i od nazad a gazda prica da je udaren na parkingu (razliciti zazori levo i desno na vratima gepeka), hehe da, rece lik i da je uradjen chip-tuning pa sad ima 15ks vise , broj motora je onaj PUS naknadno ukucan al to je valjda ok, stavljene su neke sportske papucice gas/koc/kvac, auto je tacno primer svega sto treba izbegavati tako da trazimo dalje..
                          Na osnovu takvog opisa, da mene pitaš, nikada ne bi uzeo taj auto...

Comment

• Bebac
                            CBC Član
                            • 27.05.2006
                            • 35

Clio bi bio extra jer je po mom skromnom misljenju najbolji od svih gore pomenutih ,ali tu je jedno veliko ALI matiz uopste nije toliko los auto (naravno zavrsna obrada je malo gora od fiata i renaulta )kao sto neki mozda misle ,cinjenica je da ti za priblizno iste pare dobijes auto koji ima duplo manju kilometrazu iza sebe(posto je devojka u pitanju npr.kupi sada sa 40k km iza sebe ,ona ce do 80k km voziti jos 4-5 god.) ,a ako malo bolje pogledas sajtove sa polovnjacima videces da to malo cudo iz koreje moze sa lakocom da zgazi i preko 150k km, fiat je po meni najlosiji izbor (kvarljivost svih delova + ostali automobili bezbedniji (videti euro ncap) + videces narocito na punticima I da se mogu naci tragovi korozije a pokusaj da ih nadjes na npr.matizu),odrzavanje svih pomenutih vozila gore bi trebalo da je relativno jeftino ipak govorimo o prevazidjenim tehnologijama i o malim gradskim automobillima.

Comment

• Bebac
                              CBC Član
                              • 27.05.2006
                              • 35

E da, a za twinga , to je pravi mai zmaj ,ali iako su materijali upotrebljeni u unutrasnjosti kvalitetni sve to izgleda prilicno jadno +veoma cudan odabir boja ,npr. u puntu materijali nisu toliko kvalitetni ali sve izgleda mnoooogo bolje.

Comment

Working...
                              X