Mali automobili (opet)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Sem ako ne uzmes Twingo Benetton pravi modni automobil

Comment

• fox_mulder
      CBC Član
      • 21.11.2005
      • 74
      • Beograd, Srbija

Originally posted by Rubi
      Originally posted by Corsa
      E sad,izmedju ta 2 ja bih uzeo Twingo iz prostog razloga sto ima taj neki smek,dok je Punto totalno smorio svojom pojavom.
      Jedini smek mu je sto je broj manji u odnosu na Punto, pa se lakse parkira. Sto se "smaranja pojavom" tice, u Srbiji u toj kategoriji jos uvek ubedljivo vodi VAG...

Daewo Matiz (Shevrolet Spark?) je najmanji od ponudjenih, i tehnicki "najretardiraniji". Mislim da ces kvalitetan Punto I sa ABSom vrlo tesko naci ovde (ABS je bio opcija samo na nekim trzistima, tako da ih nema bas mnogo u opticaju). Za tako male i lagane automobile mislim da ABS nije neka mnogo pametna stvar - nista sto par kvalitetnih guma ne moze bolje da odradi (opet, individualna stvar ) Ako je tvoja devojka pokusala da "nasanka" par automobila sa ABSom, i par bez, pa joj se svidelo kada i kako ABS pomaze, onda je OK sto to trazi. Ako je cula da je ABS "nesto sto uklanja potrebu za razmisljanjem prilikom kocenja" onda ce da nasanka auto na prvom mokrom pesku na ulici, a njega ima na pretek, kako su svi krenuli nesto da zidaju naokolo... Za 4000 evra moze da se kupi sjajan Punto I. Ne znam kako se cena Tvinga krece... Zbog zakonske regulative i restriktivnog uvoza, ovde ti "stitni" polovni automobili kostaju prilicno mnogo para.
      Dakle ovo za ABS nije tacno i to potpisujem. Intervenisace samo jednom i sprecice sudar, kocenje je sigurnije neuporedivo i prilikom najostrijeg kocenja NE gubi se kontrola nad vozilom zbog blokiranja tockova- a tad bas i nije vazno da li je auto mali ili veliki.

Moj savet je da trazis Punto 1 CULT dakle ovaj nivo opreme se proizvodio od 1997/1998 i svaki ima ABS i ja sam vidjao dosta primeraka po gradu. Natpis Cult ces videti na bocnoj lajsni, blizu zadnjeg tocka.

Ta serija je kvalitetnija u smislu da su uradjene neke sitne modifikacije. Mogu samo da kazem da osim termoprekidaca/ventilatora, auto nema znacajniju manu.

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Pitanje koje se posatavlja u stvari je sta tvoja devojka ocekuje od kola. Twingo ima smek, ali je manji od Punta. Malo trosi, ali je skuplji za odrzavanje. I tako ima jos par poredjenja koja bih mogao da navedem, ali treba biti svestan da su razliciti motivi koji bi doveli do kuovine jednog i drugog. Matiz sam odmah izbacio, jer je ipak auto sa vecim bremenom na svojim ledjima: servis, delovi, gubitak vrednosti, velicina....

Nazalost u tom izboru ja bih pre uzeo Punta zbog velicine, dostupnih servisa, jeftinijih delova, za nijansu lakse prodaje, akusicne udobnosti...
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• fantom
          CBC Senator
          • 24.06.2005
          • 218
          • Subotica
          • Fiat 500, StreetKa

Moj poznanik iz SU je kupio alfu 147 pa sad prodaje svog twinga 98 god.u extra stanju sa kompletnim alpine ozvucenjem,ali trazi 4000eur sa svom mogucom opremom,ako si zainteresovan javi,stvarno vredi pogledati,imas i slike na www.nsautomobili.com al je tamo cena nesto veca
          Old school...

Comment

Working...
          X