Malo sam procesljao internet jer me bas zanimalo na bazi cega je doneta navedena lista i kakav je taj indeks pouzdanosti. Indeks je baziran na osnovu zahteva za nadoknadu stete zbog kvarova u vrednosti miliona funti koje je obradio osiguravac Warranty Direct zadnjih deset godina. Indeks pouzdanosti daje jedan od najobuhvatnijih pregleda pouzdanosti automobila na drumovima danas. Prosto receno, napr. vlasnici Honde Accord u prosloj godini su trazili odstetne zahteve za kvarove na svojim vozilima u vrednosti od xx funti, odnosno po vozilu toliko i toliko u proseku i taj iznos koji je najmanji daje najbolji index pouzdanosti tj prvo mesto. Sto je iznos novca veci, indeks pouzdanosti opada. Mislim da je to sema.
BTW moj Lanos, koga bas kod nas ne bije neki glas, nalazi se na vrlo dobrom 37 mestu. Moje petogodisnje licno iskustvo je takodje krajne pozitivno.
Koga zanima nesto vise evo originalnog linka a mozete naci i procenu pouzdanosti svoga vozila na sledecem:
In these pages we focus on design, breakthroughs, enabling technologies and concepts and it's rare that we look at product that has been in the marketplace for some time, much less second-hand product. But when we saw what UK company automotive warranty company was up to, we know you'll agree that…
Zaboravih da napisem da na ovom drugom linku mozete naci sta se kod vaseg vozila najcesce kvari, iznosi su dati procentualno (elektricni sistem, motor, transmisija, sistem za hladjenje, a/c itd)
Comment