Koliko ja znam, dozvolu ti cak ni sud ne oduzima, nego te pozovu fino u Jermontovu pa ti lupe zabranu na onoliko koliko je sud odredio. Cak se i s tim manipulise u smislu da lupe zabranu na vreme koje je vec proteklo (unazad).
Da li ode dozvola??????
Collapse
X
-
Jedno pojasnjenje.
Saobracajci ne oduzimaju dozvolu, vec je privremeno zadrzavaju.
Ni sud je ne oduzima, to je samo izraz koji se koristi u narodu, sud izrice zastitnu meru zabrane upravaljanja motornim vozilom, a tu meru sprovodi policija tako sto vazenje te mere upisuje u dozovlu.
dfast, ne upisuje se vreme unazad, vec se upise vreme od datuma kada se pojavis u Ljermontovoj (ako nije nastupila apsolutna zastarelost resenja sudije za prekrsaje).Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Daju ti poziv da npr sutra dodjes po dozvolu. Mozes ti da dodjes i za dva meseca, nece oni tebe da jure, tebi treba dozvola jer po zakonu ne smes da vozis ako je nemas uz sebe.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Ni sud je ne oduzima, to je samo izraz koji se koristi u narodu, sud izrice zastitnu meru zabrane upravaljanja motornim vozilom, a tu meru sprovodi policija tako sto vazenje te mere upisuje u dozovlu.
E sad interesantno. Drug ima B,C i E kategorije i oni mu stave zabranu samo za B pa je posle morao da se vozi nekim kamiončetom ali je ipak vozio i tih tri meseca'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!
Comment
-
-
Glupost . Onaj ko je pijan , pijan je i za autom i za sleperom . "Ne gospodine vi ste pijani ali ako vozite autobus onda niste "STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828
Comment
-
-
Mozda mali off, ali je najsvezija tema vezana za probleme sa policijom.
Naime, juce su me uhvatili radarom da sam na putu Novi Sad - Ruma gde je ogranicenja 60km/h vozio 87km/h i hteo je da mi naplati 2000din. Naravno da sam ih pitao da li mogu da vidim fotografiju sa mojom brzinom a on kaze da mogu da odem kod kolege koji je 200m vislje u kolima. Naravno napise mi da u roku od 8 dana platim, ili da se javim u januaru u SUP Igir... U zapisnik je i usla moja primedba da nisam video dokaz da sam vozio tom brzinom i nisam hteo da potpisem zapisnik.
E, sada mene interesuje da li oni imaju moju fotografiju (sto pise u zakonu da mora da postoji vreme, brzina i tablica vozila od nazad)? Bas kada sam kretao sa lica mesta video sam da dolazi kolega sa nekim belim kecom i radarom na vozilom... Da li oni imaju i foto aparat?
Znaci, bez fotografije nema sanse da platim kaznu!!! Da li sam u pravu?
I kada smo vec kod tih fotografija, da li je to i jedini dokaz za sledece prekrsaje: prolazak kroz crveno, radar, ne propustanje pesaka na pesackom prelazu, nepropisno parkiranje. Za sve ove prekrsaje jedino je valjani dokaz fotografija. Bar ja tako kontam
Da nije tako oni mogu da kazu da sam isao 200 na sat, da je svaki drugi prosao kroz crveni, itd...
Ili mozda da otvorimo temu Da li je potrebna fotografija za ove prekrsaje?
Comment
-
-
Negde kod Gornjeg Milanovca zaustavi mene pandur sa sledecom pricom:
- Dobar dan, prekoracili ste brzinu, vozili ste 86, a dozvoljeno je 60...
Ja: Siguran sam da sam vozio ispod 60, bila je kolona ispred mene.
Pandur:
- Ne ovde, vec 2 km ranije, snimila vas je nasa patrola iz civilnog automobila i javila nam. Molim da potpisete prijavu...
Ja:
Da li mozete da mi pokazete koliko sam to ja vozio na doticnom mestu?
Pandur:
- U ovom trenutku to je nemoguce.
Ja: Isto tako je nemoguce da vam to potpisem.
Uglavnom, posle pola godine stigne mi poziv sudije za preksaje, ja odem, kazem sta je bilo i vise me nisu pozivali...Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
@barda U zavisnosti koji je radar koriscen moze biti fotografija a i ne mora. Najnoviji radari mislim da su marke Lidar, imaju mogucnost ocitavanje brzine svih vozila u koloni kao i fotografiju sa istim podacima. Ja bih uradio isto sto i ti, ako su imali taj radar mislim da bi ti sigurno prvi dali na uvid.
Sto se tice prolaska kroz crveno, tu ti ostaje njegova rec protiv tvoje gde njegova uvek ima prednost. Prosle godine kod sajma su me zaustavili zbog toga (prosao sam na zuto), drao se nesto, shishtao, kao kazna 55000 oduzimanje dozvole, krivicna prijava, zatvor do 3 meseca (samo do smrtne presude sto nije stigao) ja se samo nasmejao. Fora je bila sto je lik sa golfom prosao jedno 10m iza mene (verovatno je njega zakacilo crveno) i onda kad ih je snimio naglo se ubacio ispred i oboje nas je zaustavio.
On bezobrazan- ja bezobrazan, kao sad cu da zovem ekipu na uvidjaj, ja rekao jos bolje, otisao do drugog auta uzeo telefon liku da se cujemo ako bude nesto i ovaj dolazi i vraca nam dokumenta, kao ovaj put samo opomena, nemojte vise.
Comment
-
-
Mislim da bi ovo trebalo staviti kao sticky topic...
Dakle, epizoda od juche...ponoc...ispod brankovog mosta...ukljucivao sam se iz sporedne ulice u Karadjordjevu...na semaforu crveno, sa uslovnim zelenim. Nema vozila na ulici...pusto...zaustavlja me pandur...ok, verovatno rutinska kontrola, nisam napravio nikakav prekrsaj...
Pandur:"dobro veche, prosli ste kroz crveno, molim dokumenta..."
Ja:"pa bilo je uslovno zeleno"
Pandur:"Jeste, ali imali ste vozilo koje islo ulicom..."
(ja gledam oko sebe, i nema NIJEDNOG vozila okolo...cak ni parkiranog...)
Ja:"Ja se izvinjavam, ali koje vozilo? ne vidim nijedno"
Pandur:"Pa tako je, niste ga ni videli"
Jablago zbunjen)"pa dobro, pokazite mi ga"
Pandur:"Pa eno ga tamo" (pokazuje 500m niz ulicu, na neku saobracajnu guzvu)
U momentu vec razmisljam da ga pitam jel on mene ********...jel mi sve lici na scenu iz skrivene kamere...
Pandur:"kazna vam je oduzimanje dozvole...6 meseci..."
Tu vec krecem sa molbom da mi ne pise kazu i sl...tako da se cela prica zavrsila sa kaznom za prljave tablice...
ALI, da ga nisam podmitio, da li bih ovo mogao na sudu dokazati da je pandur fakticki izmislio prekrsaj?My crew is all fired up
Y'all better just wise up
Comment
-
-
Originally posted by vegaI taaako.... sinoc ja fino poduvam () i ono biiiip!*e izbaci 0.58 promila... Nista nisam potpisivao.
Pitanje: pise mi u resenju da ce se o oduzimanju dozvole starati nadlezni u GSUP-u. Verovatno treba da cekam nekakav poziv od njih, ali posto se meni zuri da odradim tu kaznu sad tokom zime mogu li nekako da ubrzam postupak? Tipa da odnesem bez poziva, samo sa resenjem...?... and then the damn thing gone wild!
Comment
-
-
Meni se desila potpuno ista stvar, mislim na promile - 0,58. Ako su ti napisali prijavu, nemas sanse da bilo sta sredis. Ja sam imao neke solidne veze, pa nista. Cak mi je sudija bio prijatelj, i rekao je da ne postoji mogucnost da mi ne oduzme dozvolu, vec samo da mi smanji novcanu kaznu, sto je i uradio.
Moguce je da dodjes na red tek za nekoliko meseci, mene su se setili tek posle pola godine.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Vreme radnje pre 3 godine, paklena vrucina ceo dan, ja se vracam sa 3 degena u Opelu Rekortdu C iz 67`sa nekog putovanja po srbiji, i prolazim kroz crveno svetlo u Ugrinovackoj ulici, tek minut kasnije pred ukljuchenje na auto put pretice me murija sa rotacijom i zaustavlja me da mi napishe prijavu jelte....
uzmem ne potpisanu prijavu, odem kod sudije za prekrshaje sa advokatom(moj techa hehe ) i kazem kako nisam ja bio poslednje vozilo u raskrsnici i da sam proshao nazuto a da je neko posle nas proshao na crveno i pretekao nas kasnije ,a da je policja stigla mene kao posledenje vozilo koje se kretalo na putu posle zatvaranja semafora...
dao 3 svedoka, pozvao pandura na suochavanje...
pozivali su svedoke vishe puta... niko se nije javljao u muriju jer nisu znali da li ih pozviaju zbog njihovih sranja ili zbog svedochenja...
epilog:
slucaj zastareo i niko me vishe nije zvao
noviji sluchaj je bio na pravcu posle brankovog mosta ka okretnici
i ishao sam 96 a ogranicenje 60 da je -6, pisali bi kaznu na licu mesta, ovako sam otishao kod sudje za prekrshaje i priznao sve, ova mi tamo iskucala da molim sudiju za uslovnu kaznu.... i tako ce i da bude, samo chekam da vidim koliko novca ce sve to da mi izbije iz dzepaPa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino
Comment
-
-
@dragon
nisi me razumeo - vec sam bio kod sudije i dobio resenje na kucu: 7000din i 3 meseca zabrane. Nisam nista ni pokusao da sredim, ne znam nikog. Pare sam uplatio pre par dana, sad me zanima samo da li je i kako moguce ubrzati postupak oduzimanja vozacke jer bih sto pre da odradim to sr**e dok je zima. Ovako dok me oni pozovu moze da se otegne pa da celo prolece ostanem bez dozvole... and then the damn thing gone wild!
Comment
-
Comment