jel vas zaustavljaju panduri i sta se desava sad kad se cg odvojila jel imao neko problema sa punomcjem, posto sam cuo da u cg samo vlasnici auta mogu da voze svoje automobile i niko drugi
DINKIĆ: PREREGISTRACIJA SAMO AKO SE PLATI CARINA
DRUŠTVO - AKTUELNO - Utorak, Maj 23, 2006 21:13 RTS
Ministar finansija Srbije Mladjan Dinkić izjavio je da će gradjani koji u Srbiji voze automobile sa crnogorskim tablicama, ukoliko žele da ih preregistruju na vozila sa srpskim tablicama, morati da plate dažbine i carinu, kao i da zadovolje pravila uvoza. Dinkić je novinarima u Čortanovcima rekao da to znači da će takva vozila moći da budu preregistrovana, odnosno uvezena u Srbiju, isključivo ukoliko zadovoljavaju ekološke standarde motora 'euro tri'.
'Svaka druga odluka bi značila da su bili ludi svi oni koji su se pridržavali zakona i propisa. Zakon se mora poštovati i ovde neće biti nikakvog izuzetka', rekao je on.
Po zakonu je i bilo Da ovde ne mozesh da upravljash tim Vozilima...
Carinski Prekrshaj...
Crna Gora se josh nije odvojila... ZVANICHNO...
To kad Bude...
Auto u GARAZU ili Skini Tablice i MOLI Boga da Puste Preregistraciju...
A da Nije U KRV SKUPO...
To sam rekao ... zato shto ima svakakvih ****** koje mogu ako je vozilo na ulici sa CG tablama da malo sebi daju po mashti pa bude auto onako lepo izrezbaren.... To je bio samo Prijateljski savet.... CG tje uskoro VEOMA USKORO da bude inostranstvo... Stoga.... Ne vozite VOZILA jer tje tad lako da bude.... STVARNO CARINSKI PREKRSHAJ....
ISKREN SAVET... Ne provokacija.... SAVET...
Bilo 20, 90 ili XXX dinara po kubiku, bilo carina 20 % ili 10 % plus PDV, ili bez njega... Jedno je sigurno: vozila ce moci da se preregistruju sa CG samo ako ispunjavaju i "famoznu" Euro3 ekoloshku normu.
To jest, sve dok je Mladjan tu gde je...
Pre nekoliko dana sam napisao svoj stav i ochekivanja u ovezi ovoga sa CG. Na zhalost, ispostavilo se da sam bio 100% u pravu. I to da ce pitanje preregistracije biti jedno od prvih "na dnevnom redu" posle odvajanja CG - referendumska komisija u CG maltene josh nije zvanichno iznela konachne rezultate, a Mladja vec "na sva usta" o preregistraciji...
U porodici (shiroj) imam nekoliko rodjaka koji voze na CG tablice, jedan od njih je koliko jutros krenuo put CG. Razlog - prodaja automobila. Na moje pitanje chemu zhurba, nece u praksi ovo biti realizovano barem do jeseni, on ce meni: jes', al' ce tad krenuti "lavina" automobila iz Srbije na prodaju, cene ce da popadaju samo tako... Sem toga, CG ce do tad i formalno biti "inostranstvo", shto da josh placam i zeleni karton Chovek je i inache malo sarkastichan, tako da... =]
Ali mu je ideja na mestu. Mogu stvari da se promene u medjuvremenu, ali ne verujem da ce principijelno i sushtinski. Znachi, ako auto ne ispunjava Euro3, nema smisla ni rachunati shta/kad/koliko ce trebati da se plati za preregistraciju. Ovo je pravo vreme ili za ovakvu drastichnu odluku (prodaju), ili pronalazhenje rupe/rupa u zakonu
Verujem (tachnije recheno: znam) da mnogi vec rade na tome
Comment