Polo 1.2 64KS, Golf 4 TDI, Golf 4 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dragan76
    CBC Član
    • 06.09.2005
    • 87
    • Krusevac

Polo 1.2 64KS, Golf 4 TDI, Golf 4 1.6

Cao,
    dvoumim se da kupim novi polo (oktobar 2005) 1.2 64KS, presao 1.000 km (od opreme samo klima, muzika i maglenke, bez CB) ili Golf 4 TDI, 2002, presao 60.000 km (od opreme gotovo sve). Cena je otprilike ista. U principu mi auto treba samo za po gradu, jednom mesecno za autoput. Bitna mi je potrosnja i cena odrzavanja. Ono sto se meni svidja je Polo je nov, verovatno narednih 5 godina bez kvarova (uz redovan servis od 20.000 din), lep ali mali auto, dok sa druge strane polovan golf 4 sa svom opremom, pitanje je sta ce da krene da se kvari. Pored ovog golfa, imam u ponudi i jos jednu 4. 2002 god. full oprema, motor 1.6 16V. Interesuje me vase misljenje o ova 3 automobila ?

Hvala,
    Dragan
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Ja bih pre golfa 60k km ako je pravih nije nista za 3-4 god i Polo ce imati toliko,razliku izmedju ta 2 nova je skoro duplo

Comment

• r1cer
      CBC Senator XXL
      • 22.01.2006
      • 363
      • Beograd

Taj golf teško da je prešao samo 60 000. Pošto kažeš od opreme ima sve da li misliš na klimu abs i servo ili baš skoro sve tipa koža, grejači sedišta i xenone. To da li će se golf kvariti zavisi od više faktora a najviše od toga kako je održavan. Pošto kažeš da ti auto treba najviše za po gradu ja bih da sam na tvom mestu najviše gledao taj golf 1.6.

Comment

• dragan76
        CBC Član
        • 06.09.2005
        • 87
        • Krusevac

i ja sam razmisljao o golfu 1.6, ali su mi neki ljudi rekli da
        trosi i 13l po gradu!!! u principu sam se zalepio za Pola jer je bukvalno nov, a obe cetvorke su u pricnipu macka u dzaku, a polo je sa druge strane dosta mali auto.

Comment

• BRABUS
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2004
          • 2399
          • London

Ko ti je to rekao, izlagao te je...normlalna potrosnja po gradu bi trebala biti 9-10l max.

Sto se dileme tice, s obzirom da ti auto treba iskljucivo za po grad, ja bih uzeo nov polo na tvom mestu. Kao sto r1cer rece, sumnjam da je golf za 4 godine presao tako malo, jer ljudi koji voze VW-ove TDI-e, posebno na zapadu, prelaze jako mnogo, I jos nesto, Golf se vise krade, a posebno TDI...misli i o tome.

Comment

• NemanjaNS
            CBC Veteran
            • 26.10.2004
            • 121
            • Novi Sad

Ako ces golfa - uzmi Tdi a ne 1.6, ja sam sa svojim jako zadovoljan,
            a pred kupovinu sam probao i 1.6 i ovaj tdi, i razlika je ogromna jer tdi ima veci obrtni moment i vuce sasvim dobro dok se kod 1.6 nazire zelja da povuce al mu to slabo polazi za rukom
            (p.s. ne znam kakav je obican tdi spram 1.6, moj ima ~128ks, probao sam ga dan posle 1.6 i uzeo odma posle test-voznje Takodje potrosnja je smesna (agresivnija voznja i po gradu je na ~6litara), jedino sto mu fali je zvuk motora..
            Jedan klik u Photoshopu i vec smo spremni za Evropu..

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Polo, jer je ipak noviji. Za tvoje potrebe je idealan!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• bojan
                CBC Senator
                • 29.08.2005
                • 232
                • novi beograd

Mislim da je polo pravi izbor za to sto tebi treba vrsice ti posao em je mali,malo trosi,nov auto,tako da nema dvoumljenja iako sam ljubitelj dizela ovde po meni prednost ima polo
                A sto se tice golfa tdi od 128 ks
                Takodje potrosnja je smesna (agresivnija voznja i po gradu je na ~6litara)
                ma daj covece pa i ja vozim golfa i to od 90 ks i ne jurcam po gradu pa sastavljam sa potrosnjom od 6l

Comment

• ToNcA
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2006
                  • 868
                  • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                  • Mazda 6 2.0d

I meni tih 6l po gradu izgledaju vise nego fantasticni. Vozim Megane 1.5dci od 100ks i on po gradu bije 6.7 bez pardona (jeste u malo agresivnijoj voznji ali sta da mu radim - to mu je sto mu je). Mada chip je cudo - drug kada je nacipovao TDI kaze da je osetno smanjio potrosnju - da bez po muke spusta ispod 7 po gradu a inace decko divlja autom samo tako.

Sto se potrosnje 1.6 benzinca tice tih 13l me ne zaprepascuju znajuci da je Golf prilicno teska masina a taj 1.6 je poznat da "nema dusu" sto bi znacilo prilican gas pri kretanju. Npr Vectra 1.8 16V Euro4 motor (122ks) u gradu ubije 13-14 bez problema.

Mislim da ti je ipak taj Polo najbolji izbor mada nisi rekao o kojoj se cifri radi. Proslog vikenda dam vozio Ibiza-u (ona je sa Polom prilicno slicna) i razocarao se. Auto je obicna - kanta i nista gore skoro nisam vozio ali za grad je ok narocioto ako ga dobijas sa dobrim popustom i nov sto je tvoj slucaj. Probaj automobile i razmisli. A, da. Za Golfa skoro da mogu da potpisem da tih 60k nije njegova stvarna kilometraza. Mozda u zadnjih godinu dana .

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• dragan76
                    CBC Član
                    • 06.09.2005
                    • 87
                    • Krusevac

cene su: Polo 11.000? (toliko trazi), Golf 1.9 TDI 10.500?, Golf 1.6 9.600?.

Comment

• ToNcA
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2006
                      • 868
                      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                      • Mazda 6 2.0d

Pa znas taj Polo nije bas nov - ipak je to godinu dana. Pogledaj koja je cena novog - trebalo bi da je oko 12000 (1.2 trendline + klima) tako da ipak 1000e vise i dobijas - nov auto. A kod njega se namece pitanje - zasto je na prodaju. Nije da sumnjam da mu nesto fali ali ipak ko jos prodaje nov auto sa predjenih 1000km za pola godine???

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Mike Jones
                        CBC Član
                        • 14.04.2007
                        • 10
                        • 11060

Jel ima neki vlasnik golfa IV 1.6 16v(>2001)?
                        Koja je uopste razlika u potrosnji u odnosu na 8v(<2001)?
                        Koliko sam gledao po netu spominje se nekih 8.5 po gradu, s druge strane ovde se spominje 13L

Comment

• muamua
                          CBC Veteran
                          • 25.02.2006
                          • 194
                          • muamua

Re: Polo 1.2 64KS, Golf 4 TDI, Golf 4 1.6

Moj brat je pre dva meseca uzeo 4 u fulu bez koze,2002 god tdi 1.9,posle nedelju dana morao je da kupi novi menjach,auto je navodno presao 90000km,za 14 dana mu riknula xenon svetla....
                          ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• supercow
                            CBC Član
                            • 14.08.2006
                            • 98
                            • Zarkovo - BG.

Skoro sam vozio Boru (mog komsiju sa autom istog imena) koji ima tdi motor od 110 konja do Cg-a i nazad i nema sanse da taj auto trosi 6 litara po gradu . Toliko mu ni u katalogu ne pise da trosi po gradu , nego pise da nov auto u kombinovanoj voznji trosi 5.6 lit .
                            STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828

Comment

• Mike Jones
                              CBC Član
                              • 14.04.2007
                              • 10
                              • 11060

Re: Polo 1.2 64KS, Golf 4 TDI, Golf 4 1.6

Originally posted by muamua
                              Moj brat je pre dva meseca uzeo 4 u fulu bez koze,2002 god tdi 1.9,posle nedelju dana morao je da kupi novi menjach,auto je navodno presao 90000km,za 14 dana mu riknula xenon svetla....
                              Polovnjak je uvek kocka....posebno ti vw dizeli...
                              Otvoris oglase, ni jedan nije presao preko 120-130 hiljada
                              A u stvari prelazio toliko godisnje....
                              Da me neko ne shvati pogresno, ti motori su sjajni, ali ja bi diesel samo nov uzeo, ovako mi je mnogo rizicno.

Comment

Working...
                              X