Opel Astra F (ili da li je ?)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bruno
    CBC Veteran
    • 22.03.2006
    • 146
    • Beograd

Opel Astra F (ili da li je ?)

Hteo bih da iznesem sledeci problem:
    Ja imam (bar mislim) astru f 1995 godiste, motor 1.6 spi 8 ventila, 52kw

Zasto kazem mislim ?

Zato sto mi je svaki majstor do sada rekao da nije standardan auto

1. majstor koji je svojevremeno nesto gledao oko elektrike rekao da se cudom cudi kako nema klimu kad je sve tu (nije elaborirao a ja nisam pitao)

2. kad sam kupovao kablove za svecice, morao sam da uzmem one koji su za 16v motor, jer inace drugi ne pasuju

3. kad sam bio da mi malo pregledaju motor, rekli su mi da mi menagment motora, a oni misle i ceo motor, nije '95 godiste nego noviji jer se po njihovom katalogu taj kompjuter za ubrizgavanje kasnije ugradjivao

4. sad kad sam hteo da kupim zadnji lonac 3 majstora zapenise kako moj zadnji lonac sa takvim sistemom selni i guma nije za astru f nego za kadeta

5. sama astra inace nema antenu za radio, nigde nema niti naznake da je ikada bila (obicno je pozadi iza vozaca)

Model je inace astra sa troja vrata.

I sta ja sad da mislim ? Do sad ona radi ko satic i ja nemam nikakvu zamerku, presla 171000 km.

Nista mi nije jasno ...

Da li ima neki kolega sa foruma koji bi mi pomogao u odgonetanju ovih zackoljica, jer me bas interesuje kakva je to sve kombinacija delova ugradjena (mozda je to sve normalno, al ja ovakvu jos nisam video)
    Naši ...
    Kako znaš ?
    Rečnik im poznajem ...
  • Ivvan
    Moderator
    • 29.09.2004
    • 1574
    • Nis
    • SAAB 9000

Koji je broj motora ?
    Koji je VIN broj?

Pretrazi malo forum bio je negde link sa VIN indetifikatorom. Moze da pomogne
    Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• bruno
      CBC Veteran
      • 22.03.2006
      • 146
      • Beograd

Na VIN-u je 1995 godiste ali kod dela specificnih za auto meni pise 00005, sto je unknown.
      sto se tica broja motora tu ne znam kako da se snadjem. moj broj je x16szo2bw6235
      e sad kad se dekoduje
      x - euro 2
      16 - 1600 ccm
      s - kompresija 9.5 do 10
      z - spi
      i onda kaze 02 je Bochum fabrika a ostatak je serijski broj
      ispravite me ako gresim
      znaci nigde godista
      a sto se tice godista karoserije ako je 95, kako pise, kako onda ima zadnji lonac od kadeta a drasticno se razlikuju drzaci (kadet jedan gore + selna oko lonca, astra dva roga sa strane)
      Naši ...
      Kako znaš ?
      Rečnik im poznajem ...

Comment

• Ivvan
        Moderator
        • 29.09.2004
        • 1574
        • Nis
        • SAAB 9000

Meni lici da se sve slaze. Po autodati taj motor se ugradjivao u astru F od 93. do 97. i nije se ugradjivao u ni jedan drugi model.
        Doduse uvek postoji mogucnost da je prethodni vlasnik nesto prepravljao i petljao. Recimo da nije mogo da nadje(ili mu bio skup) auspuh od astre pa je stavljen od kadetta. Sve je moguce..
        Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja bih se cudio da Astra kao model uopste ima serijski klimu, pogotovu tog godista.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Davor
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2005
            • 498
            • Novi Sad

Tek sam sada video ovaj post,tako da cu sa zakasnjenjem da ti odgovorim posto imam istu astru f samo sto je moja karavan isto 95. godiste i isti motor 1.6 8V 52kw,za zadnji lonac je 100% nesto pakovao prethodni vlasnik jer sam ja prosle godine sebi menjao fabricki zadnji lonac i isti takav kupio i namontirao ga bez problema,kablove nisam menjao ali moji imaju oblik na vrhu u obliku slova G cirilicno i oko njih je debeo aluminijumski cilindricni zid(komplet u Bosch-ovoj radnji kosta 6500din),meni koji god je deo trebao bez problema sam ga nalazio tako da je tvoj auto vrlo verovatno lose odrzavan(mozda gresim ne zameri mi).

Comment

Working...
            X