Calibra 2.5 v6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fantom
    CBC Senator
    • 24.06.2005
    • 218
    • Subotica
    • Fiat 500, StreetKa

Calibra 2.5 v6

Naime radi se o sledecem
    Nasao sam Calibru tu kod mene u kraju...sa gore pomenutim 2.5 motorom...vozio je moj komsija koji je ujedno pored nje imao uvek jos po neki automobil...kod njega je auto dobrih 6,7 godina...a 93/94 godiste je......u poslednje vreme,recimo godinu,godinu i po otkad je calibri riknuo motor ona stoji,registracija je sisla,a on je voljan da mi je proda tj.zarko zeli da je se otarasi ,a za cenu naravno da se dogovorimo....na autu je otisao motor,a od dugog stajanja kontam da je mnogo stvari propalo,zapeklo,gume su lose itd.....limarijski je dosta dobra,ravna je,utegnuta,farbana je samo jedna polustranica,uradjena je extra,a u zadnje vreme sam primetio da kad je gledam odnazad malo visi na levu stranu,a ranije nije,to znam jer je skoro svaki dan vidjam i uvek je pomalo zagledam ,ima kozu i lepo je ocuvan enterijer....sto znaci da bi ja trebao srediti mehanikui platiti paprenu registraciju,al bi mozda isao na to da ocarinim novi motor na npr. 2.0 16v ili 8v .......interesuje me vasa procena......koliko para otprilike vredi taj auto u ovakvom stanju,koliko bi kostao dobar motor 2.5 i dal je ta calibra specificna i dosta razlicita u odnosu na one 2.0 8v ili 2.0 16v...kontam da je sigurno skuplja za odrzavanje.......
    Sorry na ovako dugom postu i voleo bi samo proverene informacije,jer verujem da je neko od ekipe sa foruma imao iskustva sa tim modelom
    Svaki savet je dobrodosao...
    Tnx unapred
    Old school...
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Cale je svojevremeno imao sluzbenu vectru 2.5 V6 i mogu da kazem sve najgore o tom autu a mislim da je motor isti kao u toj Calibri (V6 od 170ks). Znaci motor se kvario non-stop. Imao je problema sa ubrizgavanjem, radio neujednaceno i ni jedan serviser nije mogao da mu nadje sta mu je.

Sada ne znam da li je ta calibra specificna ili nije znam da Vectra nije bila posebno drugacija od ostalih sem sto je menjac bio sestostepeni i sto je motor (u trenutcima kada je bio ok) fenomenalno pevao.

Ja bih ti preporucio ubacivanje drugog motora jer sam se o tom 2.5 motoru naslusao svega najgoreg.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• fantom
      CBC Senator
      • 24.06.2005
      • 218
      • Subotica
      • Fiat 500, StreetKa

@ Tonca
      Hvala za info
      Old school...

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Pa malo je drugacije podvozje, trap,glavcine, auspuh, menjac ima predugacak prenos i to je ugloavnom to.
        Motor nije bas nesto trajan ali je dosta snazan i strasno ekonomican...sto zbog aerodinamike calibre sto zbog vec spomenutog predugackog prenosa.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• fantom
          CBC Senator
          • 24.06.2005
          • 218
          • Subotica
          • Fiat 500, StreetKa

@ M power
          Tnx......i ja sam isto cuo bas to za te motore
          Zna li neko koja bi bila neka realna cifra za auto u takvom stanju?
          Old school...

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Posto ne znam kako se inace krecu cijene tu oko tebe, te posto izgleda da ne znas tacno sta je tom motoru "vrisnulo", haj'mo ovako... Koliko se krecu cijene registrovanih, ispravnih Calibri, sa motorima 2.0, bilo 8v ili 16v...? Pa cemo prostom matematikom racunati vise od koliko da mu ne das...?

Pokusaj i smisliti u glavi koliko para sve skupa za takav auto imas na raspolaganju...

Comment

• fantom
              CBC Senator
              • 24.06.2005
              • 218
              • Subotica
              • Fiat 500, StreetKa

@ Dren
              Bas tako i razmisljam inace svaki svoj auto sam kupio na taj fazon,neispravan,zapusten itd
              Sto se tice cena moze se reci da se krecu 3000-4000 eur(nek me neko ispravi ako gresim)...a sto se tice ove calibre....jednostavno mehanika je mrtva, a motor je otisao totalno...jedina alternativa je prebacivanje mehanike i motora sa neke 2.0 16v...spolja je dobra,a odole je na par mesta malo krenula da rdja,truli, al nista strasno, moze se reci da je extra u odnosu na ono sta se moze sresti po oglasima Stoji ispred zgrade dugo,cak se malo i nagnula na vozacevu stranu kad je gledas odnazad,al ne znam od cega,a ranije nije tako stajala ...mislim da u ovom slucaju treba uzeti u obzir i faktor koliko je sadasnjem vlasniku kesh hitan...a mislim da mu je hitno jako...a i malo ko se odluci na takve avanture kompletnog sredjivanja,jer im majstori odnesu sve pare
              A ja racunam da me ova calibra komplet sredjena izadje kao i one sto kostaju u oglasima(recimo do 4000),samo sa tom razlikom sto bi moja bila 100% ispravna...ne znam dal gresim al dok sve to ne bi sredio mislim da bi bez vecih problema ulozio 1500-2000 eur...moram spomenuti da je i registrovana na 2.5 v6 170 ks....tako da bi i tu morao nesto uraditi da se upise barem na 2.0 8v zbog registracije i svega
              Old school...

Comment

• Dren
                CBC Senator XXL
                • 24.08.2005
                • 1068
                • Sarajevo

Hmmm... Imas li u izgledu negdje motor ( i mjenjac, radi prenosnih odnosa... ) od 2.0 ?

Nisam siguran sta tu pasuje, ali bi trebalo da sa dobrim majstorom (ili drustvom koje se malo vise razumije) smjestanje manjeg motora ne bude prevelik problem, cak i ako trebadne nosace dislocorati... Zatim pravac atest, da ti "zapisu" promjenu koja pare (na registraciji) znaci...

Ako mu (gazdi) stoji tako pred zgradom, i crkla je skroz, samo skuplja prasinu, njemu ni nije neka velika cifra u glavi... S obzirom na cijene iz oglasa koje si mi rekao, pa jos i prevod auta, pa radove, pa svasta nesta, ja mu ne bih dao vise od 700-1000 EUR, jer dok to sve pozavrsavas, nema tebe ako platis skuplje...

Ne potcjenjujem nikoga, ni nicije, ali mu je to ta suma u dzepu vise nego sada sto ima, jer bude li stajala jos godinu dana dole, nece dobiti za nju ni 400-500... Vjerovatno ju je davno vec prezalio, pa rijesite to na obostrano zadovoljstvo...

Comment

• fantom
                  CBC Senator
                  • 24.06.2005
                  • 218
                  • Subotica
                  • Fiat 500, StreetKa

Pa...upravu si...imam nekoliko sema za motor...a i drugar ima 2.0 8v stranca ...e sad sve ostaje na sadasnjem vlasniku...ako hoce da se dogovori,napravicemo neku kombinaciju...ako nece,auto ce mu postati staro gvozdje
                  Samo tesko da ce ga dati za te pare(700-1000)za toliko para ne verujem,al za recimo neku cifru od 1500 pa malo vise moguce je, jel kod nas su cene kola jos uvek pomalo naduvane i nerealne
                  Old school...

Comment

• Dren
                    CBC Senator XXL
                    • 24.08.2005
                    • 1068
                    • Sarajevo

Ma nerealno su napuhane i ovdje, s obzirom da su sve to mahom trulje...

Vidi koliko ces morati majstorima placati "ruke", ako ces sve ti raditi, ili ti i tvoje drustvo, onda mozda da das i koji dinar vise, ako sebe mozes naci u svemu tome... Ja sam onu cifru ispalio tako sto bih ja morao placati vecinu majstorskih ruku, pa me u toj racunici ne bi bilo nigdje, ako ulazna cijena nije dobra...

Sve saberi unaprijed, preliminarnu prognozu troskova pomnozi sa makar 1.3 da bi imao pojma koliko ce te sve to kostati... Pa ako se isplati, udri, ako ne, vozdra...

Comment

• fantom
                      CBC Senator
                      • 24.06.2005
                      • 218
                      • Subotica
                      • Fiat 500, StreetKa

@ Dren
                      Pa sve bi radio sa drugarima,uradio bi prvo mehaniku i doveo je u tehnicki ispravno stanje,a kasnije bi sam uradio set spojlera za nju i pripremio je za farbanje koje bi i odradio drugar
                      Tnx za info.......provericu sta kaze sadasnji vlasnik pa se mozda dogovorimo za neku trgovinu
                      Old school...

Comment

Working...
                      X