Kvalitet goriva na nasim pumpama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ljubo
    CBC Senator
    • 18.10.2005
    • 278
    • Kraljevo

Kvalitet goriva na nasim pumpama

Sipam gorivo najčešće na Lukoil-u ili Jugopetrol-u.
    U pitanju je ono što bi trebalo da bude eurodizel.

Skoro mi se na neko vreme upalila lampica na autu (Almera 2.0d), koja između ostalog, označava prisutnost vode u filteru goriva. Posle 5 minuta se ugasila.
    Ipak, sutra je ispuštam na ventilu filtera.

Kakva su vaša iskustva što se tiče kvaliteta eurodizela?
    Da li je možda bolje da sipam na AVIA pumpama? Na relaciji koju svakodnevno prelazim i u blizini mi je samo još to mogućnost izbora (osim manjih privatnih pumpi).

Hvala...
  • marinac
    CBC Senator
    • 13.03.2006
    • 277
    • Beograd
    • Alfa 156 JTS

Posto se bavim servisiranjem benzinskih i plinskih pumpi, mogu da ti kazem da je na svim pumpama isto gorivo iz pancevacke rafinerije, posto uvoza nema. Neki ljudi misle da je na OMV-u ili Eku bolje gorivo, kao oni sipaju aditive i tako to, ali nije tacno. Isto gorivo je na svim pumpama. Sto se tice plina, tu vec ima razlike, posto je dozvoljen uvoz. E sad svako ce ti za svoju pumpu reci kako je njihovo gorivo bolje zbog ovog ili onog. Trgovci su to A sto se tice vode u filteru, on i sluzi da skuplja vodu i prljavstinu, tako da samo ispusti mulj iz njega i vozi dalje.

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

A sya je sa Eurodizelom,i EKO i NIS se hvale da ga uvoze,ovi iz EKO-a imaju caki nalepnice na pumpama da je iz grcke

Comment

• r1cer
        CBC Senator XXL
        • 22.01.2006
        • 363
        • Beograd

za eurodizel je slobodan uvoz.

bar se tako prica po carsiji

Comment

• DejanV
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2005
          • 682
          • Beograd

Za dizel ne znam, ali za BMB benzin znam.

Posle godinu dana eksperimentisanja, sin i ja smo dosli do zakljucka da je najbolje benzin kupovati na EKO pumpi kod Bogoslovije, inace nas komsiluk. Osnova je ista kao i kod drugih, sve je to NIS iz Panceva, ali da li zato sto je najmanje "krsten", sto je manje pretakan pa je cistiji, ili zato sto EKO najpostenije dodaje nuzne aditive, to ne znam, ali znam da nam automobili najbolje idu na gorivo kupljeno na toj pumpi.

Kaod djavo od krsta izbegavam OMV i NIS pumpe, sa njima se nikada usrecio nisam, ali se ojadio jesam. Posebno sa OMV pumpom na Zvezdari, ono je katastrofa od BMB goriva koje ti ljudi prodaju. Tamo ni mrtav.

Ince, moj stav se zna - dok ne bude slobodan uvoz goriva, nema kvalitetnog goriva u Srbiji. A posto su NIS-u produzili monopol do 2010. godine, valjda da bi bili sigurni da cemo biti apsolutno poslednja zemlja na evropskom kontinentu koja ce dozvoliti slobodan uvoz, jos dugo nama srece nema.

Pozdrav,
          DVV
          Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
            • Mazda 6 2.0d

Ja tocim u oba auta gorivo na Dejtonci. Oba bi trebala da su prilicno "razmazena" po tom pitanju (Vectra ima EURO4 motor i trosi BMB a Megane Euro 3 i trosi eurodizel). Narocito dizel sipam obavezno tu (BMB sam par puta sipa na Zmaju ili na onoj pumpi na auto-putu kod Mostarske petlje i nisam imao ama bas nikakvih problema - raylika se nije ni osetila) jer je to jedna od onih pumpi koje vec sada toce Euro 4 eurodizel (jesu li napokon uveli i "eko3" diesel?) a sa njim je situacija jasna - ne proizvodi se kod nas. Sto se tice Lukoil pumpi i njihovog jeftinog "eurodizela" Rusima nisam nikada verovao a narocito im ne verujem kad nesto hoce da mi prodaju par dinara jeftinije i tvrde da je istog kvaliteta kao i ono skuplje.

Znaci od kad se toci na pumpama (od kad su ukinute kante i kanisteri) nisam imao nikakvih problema sa gorivom ali ipak gledam da tocim na pumpama sa velikim prometom i po mogucstvu novijim (skorije gradjenim) jer idem logikom da su im bar rezervoari cistiji.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

Working...
            X