Dobra dijagnostika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Dobra dijagnostika

Originally posted by DejanV
    Mozda, ali da bi ti auto ostao u STVARNO top stanju, nije lose prikaciti ga, makar reda radi, na punu dijagnostiku taj jedan put godisnje, koliko u proseku radim servise.

Sem toga, smatram da 6.800 dinara koliko mi ovlasceni servis trazi, nije preterano kada se sabere vrednost svega sto zamene i urade. Pa, samo je 5 litara ulja oko 1.600 dinara, filter za gorivo 800 dinara, itd. Na kraju, ispadne da ustedim ispod 2.000 dinara, a za te pare dobijem i povezivanje na dijagnostiku.
    Šta znači to "punu dijagnostiku" . Mislim ja radim posao gde se zalažem da e radi kako treba. U tom poslu vrlo često je dijagnostika neophodna jer ima probolema sa radom motra. Iskustvo od neki dan je da je uzeto 100 evra za"punu dijagnostiku" a uradjeno ništa jer je dijagnostika utvrdila da je sve uredu, čak savršeno.

Ne bih da imenujem servis jer nije bitno a pošto radim sva kola koja postoje na ovom svetu (ili bar dodju do mene) isto je sa svim ovlašćenim servisima do kojih sam do sada imao prilike ili potrebe da dodjem.

Jedan glupi tester ili čitač grešaka košta od 100 do 200 evra. Svako imalo obrazovan može da ga koristi. Normalno ako neznaš posao pročitaćeš pogrešno. U tome se ne razlikuju ni servisi od amatera, čak suprotno. Iznervirani što plaćaju bez veze amateri se bolje opskrbe znanjem i obično mogu držati predavanje "ovlašćenim servisima"

Zato pitanje šta je to puna dijagnostika....
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs
  • Valent Vudriga
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 2778
    • USA

Iskustvo od neki dan je da je uzeto 100 evra za"punu dijagnostiku" a uradjeno ništa jer je dijagnostika utvrdila da je sve uredu, čak savršeno.
    Zar nisi nikad cuo za "dzepnu dijagnostiku". Nikad ne omane ustanoviti da imas xxx eura u dzepu.

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Ovo mi je zanimljiva tema. Kod nas se pod dijagnostikom podrazumeva da ti neko prikaci automobil putem odgovarajuceg interfejsa na neki elektronski uredjaj, najcesce naka vrsta PC-ja, i onda "ocita" greske i nadje problem.

Digjagnostika je po meni malo sira disciplina od prostog kacenja na test-aparat, a na faxu vam profesori vas uce da je u stvari to najvazniji deo procesa odrzavanja transportnih sredstava :-)

Elem, evo ja pokusavam vec neko vreme da nadjem nekog normalnog da mi utvrdii u cemu je problem sa mojim pezoom, a ne ide. Isao sam u servis Tofa na Vozdovcu, tamo su mi zakacili test-uredjaj, i nikakav problem nisu utvrdili, ispada da sve radi kako treba. Generalno, mislim da je problem u sablonu, i da kod vecine majstora ako nesto odstupa od sablona, nisu voljni da se time bave.

Ako ima neko ko je voljan da mi preporuci nekoga ili da se licno uhvati u kostac sa problemom koji je opisan pod http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=9599 neka postuje ovde.

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Koliko znam a znam naš Dr.Boca je dobar u tome.Ima i znanje i alat, pa kome Arandjelovac nije daleko.....
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by CikaKure
          Ovo mi je zanimljiva tema. Kod nas se pod dijagnostikom podrazumeva da ti neko prikaci automobil putem odgovarajuceg interfejsa na neki elektronski uredjaj, najcesce naka vrsta PC-ja, i onda "ocita" greske i nadje problem.
          Upravo me ovo iritira. Nije problem u šablonu nego u neznanju, Svi misle kupili interfejs i samo će se popraviti. Odvali se klip a kompjuter to ne prijavljuje i za dijagnostičare je sve u najboljem redu. To što i ćorav vidi da motor drma ko blesav ne znači ništa jer je dijagnostika izjavila da je sve ok.

Dr. Boca je dovoljno verziran da verovatno može rešiti tvoj problem. Ako ima neko bliži nek se prijavi ali ne po tome ja imam dijagnostički aparat nego ima i malo mozga...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Neverovatna stvar se desila: Otvorio sam kuciste i izvadio filter za vazduh, da pogledam da nije prljav. Nije bio prljav (kupljen je pre 4-5 meseci). Zatvorio nazad filter u kuciste i auto na benzinu radi perfekt, na plinu nece ni da cuje. Sve nesto razmisljam da nije vukao fals vazduh usled toga sto kuciste filtera nije bilo zatvoreno, ili sam nesto malo pomerio i zapusio neku rupicu, pa ga sad davim na plinu. Na benzinu radi perfekt! Ja nemam drugog objasnjenja. Danas planiram do Ivana da vidi sto ne radi na gasu kako treba, a ako se stvar ne razresi u narednih petnaestak dana, poslusacu vas i otici do Arandjelovca. Nije daleko, da sam znao otiso bih u subotu, jer sam bio na domak Aradnjelovca, kod matoraca na vikendici, obavljao posao okretanja.

Cim se ovo malo razbistri, cimam vas za kontakt. Uostalom, nije lose znati pravu adresu za neke stvari, pa cak i ako u tom trenutku nije neophodno.

Comment

• vujke
              Admin
              • 29.09.2004
              • 1673
              • Mladenovac
              • Daewoo Lanos 1.5SX

Boca je trenutno na odmoru, mislim da se vraca do 1-og pa ga najpre pozovi da zakazes dolazak dan ranije.
              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• CikaKure
                CBC Senator XXL
                • 14.08.2005
                • 668
                • Beograd

Ok ljudi, cini mi se da sam na pragu da odgonetnem problem, al necu jos da prejudiciram. Svakako bi se najavio coveku

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Možemo i mi ostali tamo da se pojavimo i pomognemo u okretanju.....ako bude!

Comment

• CikaKure
                    CBC Senator XXL
                    • 14.08.2005
                    • 668
                    • Beograd

Ako pazljivo procitas, okretanje je vec bilo, ali to nikako ne znaci da ne treba da bude opet.

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Shvatio sam da je bilo....... valjda nije stradao kompletan stočni fond.Ne bi bilo loše da se nadjemo na Bukulji. Znam da Boca ima i neki objekat gore.Usput( da ne kvarim temu) možemo da radimo i dijagnostiku!

Comment

• CikaKure
                        CBC Senator XXL
                        • 14.08.2005
                        • 668
                        • Beograd

Sto se mene tice moze i tako. Premda mi deluje da sam razresio problem sa autom, nije problem da obezbedim neko prase, da njemu odradimo dijagnostiku.

Ne bi bilo lose da se vidi sa covekom za neki od narednih vikenda, kad se vrati s mora, jerbo tesko da ce to ici radnim danom. Da ne smaramo ovde oko detalja, javni se na privatnu poruku.

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Ok

Comment

• CikaKure
                            CBC Senator XXL
                            • 14.08.2005
                            • 668
                            • Beograd

Na zalost, problem jos uvek nisam razresio.
                            Inace desilo mi se da mi je 'majstor" kod koga sam oterao auto na dijagnostiku, dijagnostikovao da je sve u redu, onda cistio leptir u****, pri sklapanju natrag izlomio mesac ko sivonja, zmaskirao, drzalo je vodu nekoliko dana, pa mi je auto zatrokirao i prestao da radi na plin. Na srecu Ivan je to sredio. Da budem precizan, to se desilo u autoservisu Tofa, u Bileckoj ulici.

Moze li neko da mi da preporuku za majstora koji ima volje, zivaca, strpljenja i motivacije da se angazuje u trazenju uzroka problema, eventualno u Beogradu, pre nego sto se zaputim u Arandjelovac?

Comment

• bojan
                              CBC Senator
                              • 29.08.2005
                              • 232
                              • novi beograd

Dakle, imali neko tog majstora za dijagnostiku ili ne i meni bi dobro dosao.

Comment

Working...
                              X