Opel Calibra 2.0T 4WD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TheDoctor
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 299
    • Keekendah City, Dukesland

Opel Calibra 2.0T 4WD

Naime sedeo sam sinoc kod nekog druga zezali se nesto, ogovarali nekog druga 'street racera' (vozi korodiranu kadet limuzinu 1.3! ne pitajte), i kroz pricu spomenem ja kako se za par godina u kikindi pojavilo 4-5 calibri od kojih su zasigurno iz kikinde 3. dve crvene i jedna (shit) zute boje (mislim na boju da je extra shit jer mi se uzasno ne svidja).
    e sad ove dve crvene su standardne i ne bito sad sta je tu stilizovano (bitno je reci da nema nikakvog tuninga, mozda k&n filter, a to je sve neki batica tuning, dakle nikakav).
    i dodjemo mi na tu zutu calibru, nisam imao pojma da je ona u stvari sa motorom i pogonom iz naslova, sa kako mi ortak kaze 250ks ali ne znam nista tacnije oko tuninga, i ima lambo vrata.
    e sad dolazimo do stavke koja me je malo naterala da posumnjam: posto sam sedeo u drustvu nekih bikera, kaze ortak da je njegov prijatelj vozio svog kawasakia 270km/h i da mu je ovaj sa calibrom bio u repu. e tu je nastala velika polemika da ne rrepricavam, pa me interesuje koliko je to istina. dobro i ja sad pitam neko glupo pitanje, jer nemam blage da li je covek radio neki ozbiljniji tuning, ali recimo da je standardna, meni to deluje malko mnogo. ja mislim da po specifikaciji evo viii ide nekih 256km/h.
    mogao bi i ****_ki da se oglasi, mozda on zna neke detalje.

poz
    www.twowheelkings.de.vu
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Vrlo moguce, takva standardna Calibra isla oko 250 ako se dobro secam, sa jako malim izmenama sa pritiskom turbine (citaj cipom) i dodatnih mozda 20-25KS, zasto ne i preko 250? Sumnjam da je bilo bas 270 jer i cajgeri na motorima debelo lazu, ali tu je negde.

E sad, drugo je pitanje ko bi imao muda da stisne toliko u aututoliko matorom i u bog zna kakvom stanju...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Skyline GT-R
      CBC Senator XXL
      • 13.02.2005
      • 806
      • Chicago - My Kind Of Town

Upravo sve kao sto je 206 reko - standardna je isla oko 250, tako da sa 50hp vise...., + calibra (uopste kao model) ima jednu od najboljih aerodinamika.

Comment

• shonegti
        CBC Član
        • 30.06.2006
        • 58
        • Beograd

kalibra jeste mnogo brza, ali koliko sam ja citao 4x4 turbo se ne tjunira jer je pogon na sva cetiri na ivici raspada jer je pravljen za 2.0 16v
        mada moguce je da je motor radjen, a pogon iskljucen.

Comment

• TheDoctor
          CBC Senator
          • 09.05.2005
          • 299
          • Keekendah City, Dukesland

Originally posted by shonegti
          kalibra jeste mnogo brza, ali koliko sam ja citao 4x4 turbo se ne tjunira jer je pogon na sva cetiri na ivici raspada jer je pravljen za 2.0 16v
          mada moguce je da je motor radjen, a pogon iskljucen.
          ovo bas ne razumem, pojasni.
          www.twowheelkings.de.vu

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Oce reci da je slab Opelov reduktor i da mu je i tih 204 KS koliko ima previse i ne izdrze ni po 50K dobre voznje a da ne pocnu da zezaju.

Calibra je veoma moguce da ide toliko. To je ne verovatan auto...ja sam V6 calibru 170KS vozio 250km/h tako da turbo moze sigurno
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• marek
              CBC Senator
              • 16.09.2005
              • 243
              • Beograd

Drugar je vozio Vectru A 2.0i GT model - to je valjda za razliku od obicnog 2.0i sa jedno 15-ak konja vise i ona ide bez problema 210, znaci moguce je da je isao sa tim turbom 260, a vozaca koji ne razmisljaju o stiskanju gasa kod nas ima koliko oces - tako da......

Comment

• zux
                CBC Senator XXL
                • 10.05.2005
                • 773
                • Beograd-Filmski grad

Aerodinamika je na strani kalibre, ali i opelovi cajgeri
                Sve te brzine treba prihvatiti sa velikom rezervom jer brzinomeri kod tih starijih opela poprilično lažu (posebno na većim brzinama i ako je slučajno promenjena fabrička dimenzija pneumatika, laganje je i do 20%)

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Potpisujem na Astri F 1.7 d laze i do 30%

Comment

• quattro
                    CBC Član
                    • 02.08.2006
                    • 61
                    • BiH
                    • Audi

pa audi s2 210 ks ide po cajgeru 270 i do crvenog dode a moze jos hiljadu u crveno do 8. imo moj tetak s2 a sad imam rodjakaiz svice . i oba idu po 270 do crvenog
                    um caruje ,snaga klade valja

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

A S2 (nov, ne ulazim u to u kakvom je stanju i koliko je star taj o kojem pricas) fabricki isao nesto manje od 250, pa ti vidi koliko taj cajger gresi.
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• quattro
                        CBC Član
                        • 02.08.2006
                        • 61
                        • BiH
                        • Audi

pa da u knjigama i jest pisalo nesto manje od 250 al po satu ide 270.i to su tripovi bili kao nesto preporucena brzina, brzina izracunata na stolu a tetak je uzeo novog 93 . 65000DM ;rodjak vozi polovnog dosta dobar 95 god.
                        um caruje ,snaga klade valja

Comment

• Black Knight
                          CBC Senator XXL
                          • 13.10.2004
                          • 2020
                          • Novi Beograd, kicblo

calibra 2.0i 16v u splitu je uhvacena/merena 253km/h sa policiskom kamerom/radarom!
                          Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

Working...
                          X