Citroen Xantia - problemi, iskustva itd.
Collapse
X
-
Stigao manual !
Daklem,veceras mi stigao Xantia serv. man. skinut sa linka sto je postovao @losmi !
Ono je extra knjiga!Sa onim moze 'ladno da se radi i generalna (zlu netrebalo) na Xantii ! Ima ukupno 363 fotografija stranica iz knjige.Sve fotke su 11xx x 8xx pixela.Na engleskom je.
Prva liga!Evo naslovne:
Da ponovim pitanje (ako neko zna mozda).Dobio sam savet od jednog prodavca delova za "francuze" pa vi potvrdite ili opovrgnite (mada je ovo mozda pitanje i za Doru i IvanaT).Sledece je:
-ako cu da vozim na TNG da uzimam 8V motor
-ako cu na benzin onda 16V motor
Sobzirom da mi je TNG prosto neizostavan,sta vi kazete?
-
-
E, da, Service manual je odlican... Odstampao, ukoricio...
Za ovaj alat ne znam... Daj taj naziv na njemackom, mozda tako prokuzimo sto je... Za ventile takodje ne znam... Uh, jesam od pomoci, u p.m.A black cat crossing your path signifies that the animal is going somewhere.
Comment
-
-
Ma dobro za pomoc,bitno da se druzimo!Kako god,vise glava je pametnije od jedne!
A alat je:
Bremskolben-ruecksteller
Bas me zivo zanima sta se to radi njime?!?
p.s.
Valjda ce se pojaviti jos neki Xantijas (ili simpatizer= ja jos uvek) na forumu !?!
Comment
-
-
I meni se cini.Al' kakvo?!?Ona ima 4x disk.
Nekad sam vozio 125 pZ 1,5 koji je imao isto 4x disk.Sto je tu bilo zajebano ostvariti silu rucnom kocnicom na valjcima u p.m.!Znas ono,diskovi traze veliku silu (imao servo) a sajlom jos vucenom rukom ... muke.Slag na tortu,klipovi zadnjih kljesta bili dvodelni.Zavijali se deo u deo,a navoj imao 5 pocetaka.Radi boljeg podesavanja rada rucne.To je bio Sizifov posao namestiti rucnu da radi dobro u ovakvom sistemu!
Nadam se da i kod Xantije nije slicna situacija sobzirom na onu skalameriju u kutiji na slici.
Comment
-
-
http://www.fine-tools.co.uk/Merchant2/m ... =NS-YF6501
Ovdje je nešto slično upotrijebljeno, sa sve sličicama:
Nadam se da ćemo (mi gušteri) shvatiti o čemu se radi prije nego stare kuke dođu i počnu nam lupati čvoke...A black cat crossing your path signifies that the animal is going somewhere.
Comment
-
-
Eee!Ovako na brzaka!Mislim da sam provalio!
Ovim alatom se izgleda vracaju klipovi u kljesta kad se stavljaju nove plocice!
Heh,ja za isti posao koristim dve cevke od pola cola duzine oko pola metra.Nije doktorski al' i "alat" me kosta fraj!Dobro je,ja se uplasio da je kooo zna sta u pitanju!
p.s.
Vis',ti ja kazem.2 glave su pametnije od jedne!
Comment
-
-
xantia vs zx
Pozdrav,
slabo vam ide, malo ljudi vozi xantiju na forumu? 'ajd da vidimo sta da gledam ili da ne gledam za ovo malo para sto buraz ima ili da kupi zx ili xantiu (bar po oglasima) sta da gledamo kod xantie (isto kao kod xm ili?) vasa iskustva ili ako je neko imao zx i xantiu nek mi kaze sta je bolje za odrzvanje. Na zx sam se navikao plus nema hidrauliku ali koliko sam ja shvatio to je jednom u 2 god 30 puta 6 max ? znaci komfor me ne interesuje iskljucivo odrzavnaje, krilo za zx 25 eur.. a buraz tek poloziio bice lupanja (znaci koliko za xantiu) trap za odrzavanje skuplji verovatno na xantiji? 'ajde ljudi hvalite vas auto
P.S.
zuri mi se a zx malo u oglasima ili bolje reci nista
da i benzinci me iskljucivo interesuju..CSI
Comment
-
Comment