Podaci od Republickog Zavoda za statistiku

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ljubo
    CBC Senator
    • 18.10.2005
    • 278
    • Kraljevo

Podaci od Republickog Zavoda za statistiku

Imam potrebu da dodjem do informacije o broju registrovanih automobila, markama i modelima u odredjenim Opstinama.

Kontaktirao sam Zavod za statistiku i odgovor je da gotove informacije nemaju ali da bi mogli da spreme, i to:
    1. broj registrovanih putnickih automobila,
    2. po markama,
    3. po modelima,
    4. po godistima
    i sve to po Opstinama u Srbiji (bez Pokrajina) i zbirno za celu Republiku (bez Pokrajina)

E sad, traze "oko" 250 eur za uslugu cija izrada bi potrajala "oko" mesec dana.
    I jos nesto, traze mi potvrdu da bi oni mogli da kontaktiraju MUP i provere da li im ovi mogu dostaviti trazene podatke.
    Znaci, moze da bude ali ne mora da znaci.

Kako ne zelim da ispadnem skot i potvrdim im da bi oni proverili kod MUP-a i ovi kazu moze, pa Zavod meni da platim, a ja naravno nemam...

PITANJE je:
    Ima li zainteresovanih za gorespomenute podatke pa da podelimo troskove???
    Ako nikom drugom, podaci bi mogli da koriste radnjama auto-delova, servisima i sl. i svim poterncijalnim!
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Cena nije mala ali ni velika. Dobra je varijanta sto si se obratio njima a inace su moguce dve varijante, Sup ili Osiguravajuce kuce, zavisno koliko su softverski sposobni da sve to izbace. Ovako si nasao posrednika koji to regularno odradjuje. Znacajni trenutni podaci na osnovu kojih se moze nesto planirati ili proracunati.
    Na primer priblizna prodaja potrosnog materijala, rezervinih delova pa cak i goriva ako se neke stvari priblizno pretpostave. Ja bi trazio i teretni program kao i motocikle kad vec to rade.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Mali savet: trazi jos i statistiku po 1) ceni automobila; 2) napravi razliku izmedju novoregistrovanih i novih automobila, postoji razlika
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Ljubo
        CBC Senator
        • 18.10.2005
        • 278
        • Kraljevo

Sto se tice ostalih kategorija vozila, meni inicijalno one nisu bile predmet paznje.
        Naravno, ako se nadje jos interesanata, lako cemo dopuniti zahtev.

A u vezi statistike po ceni automobila, i razlike izmedju novoregistrovanih i novih automobila....
        Cena je irelevantna za moje potrebe, a btw, ne znam gde bi oni te podatke mogli da izvuku.
        I pomenute razlike su mi nebitne, eventualno zbog pracenja nekog trenda, ali mi nije potrebna dublja analiza.

Jedino sto ovde nece biti bas 100% tacno je zbog cuvenih 'crnogoraca' koji se ovde voze.
        Ali ce biti 90-95% tacno sto je meni dovoljno. Prostom proporcijom bi se ravnomerno rasporedio taj broj CG tabli i sabrao postojecim.

Nego... hvala na savetima... ima li neko da ga konkretno zanimaju ovi podaci?

Comment

• Ljubo
          CBC Senator
          • 18.10.2005
          • 278
          • Kraljevo

Po broju poseta ovom topicu vidi se da ima mnogo znatizeljnih, ali niko voljan da se 'opruzi'.

Ajmo, 125 poseta, svako da donira po turu piva od 2 evra, i eto nama korisnih informacija.

Znam da od ovoga nema nista, steta...

Comment

Working...
          X