dobro, da neoffujemo, ja sam se samo salio jer tema nije bila u izboru izmedju SAABa i neceg drugog, samo sam reagovao na 5K? nista vishe...
Sta biste uzeli od ova dva auta??
Collapse
X
-
Ajd kad vec offujemo, neka neko proveri posto mozda SAAB nezna da modelserija/trziste EIII nije EURO3 norma, ipak treba pitati carinike, ipak su oni evropa a ne ovi ovde neki(Boze
)
Regnr: CNU988
Fabrikat: SAAB 9-5 SE 2.0T
?rsmodell: 1998
Chassinummer: YS3EE45C5W3073091
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Moj glas za Kappu.Sumnjam da ce Omega da se uklopi u cenu.Sto se tice TNGa u Kappi,cini mi se da ti ne gine seqvent.To je 2.0 sa 5 cil.,ne bih rekao da je bio sa metalnom granom uopste.Ako gresim,nek me isprave upuceniji.A EU3?Ja bih prvenstveno proverio kod carine da ne bude poslea ti se vec izuo!
Pozz!
Comment
-
-
Originally posted by zoranbgA jesi razmisljao o nekom Dizelasu...naprimer neki francuz,italijan,japanac......
Kako ide cena sa Gasom nece biti nikakva usteda(mozda nije ni sad) da se vozis na dizel..bez ikakvih ugradnji.
a moderni dizeli su stedljivi kao i uvek..ali sad su i jaki...pa ne gubis nista.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Originally posted by BOOST
A da je dobar, to ne sumnjam...
Originally posted by FlavioPOMoj glas za Kappu.Sumnjam da ce Omega da se uklopi u cenu.Sto se tice TNGa u Kappi,cini mi se da ti ne gine seqvent.To je 2.0 sa 5 cil.,ne bih rekao da je bio sa metalnom granom uopste.Ako gresim,nek me isprave upuceniji.A EU3?Ja bih prvenstveno proverio kod carine da ne bude poslea ti se vec izuo!
Pozz!
Cekam IvanaT da se vrati sa mora da mi kaze da li je to izvodljivo ili ne...Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
A ja sam cuo da neko u Kragujevcu pravi metalne usisne grane za automobile koji imaju plastiku. da li je to istina ili urbana legenda, nemam pojma. Po prici to kosta sa ugradnjom plina oko 550 eura. Naravno radi se o obicnom sistemu - nista lambda ili slicno.
Odrzavanje nije skuplje za safrana. Barem ne u Jagodini. Sve zavisi od rasprostranjenosti servisa za taj auto u gradu u kome zivite. Tako da u Jagodini, isto vam se hvata da vozite SAAB, LANCIA, MASERATI, DODGE, FERRARI, LOTUS, ASTON MARTIN... Ako vam nesto crkne, idite u Beograd. Verovatno je tako i u drugim manjim mestima.
The Toecutter, he knows who I am
Comment
-
-
@ sasafilipovic
Mozes li da se setis ko ti je rekao za to pravljenje metalnih grana pa da se detaljnije raspitamo??
A sto se servisa tice, delove cu naravno nabavljati u bg kao i do sada posto kod mene u gradu drze samo za golfa i opela i za poneki stariji mercedes...
Ali mi to ne predstavlja problem jer tako radim od kad znam za sebe pa sam se navikao...
Originally posted by bricki za francuze i za italijane je opste poznato da su tanki sa elektrikom i uopste elektronikom kada je pouzdanost i bezbriznost u radu u pitanju ali mi nekako deluje da su popravke kod italijana nesto jeftinije a delovi dostupniji.
ako je auto za svaki dan gde se ceni pouzdanost i cena eksploatacije ja bih odabrao model sa sto manje komplikovane elektronike koja je bila opcija a nije se serijski ugradjivala.Zanimljiv pogled na stanje stvari..
Mene interesuje jedna stvar a to mi mogu odgovoriti vlasnici kappe... Da li se na izradi tog auta stedi kao na fiatu ili ne? Prodao sam fiata mareu 1.6 16v, sa njom sa presao oko 30.000km i nisam nekih znacajnih problema imao ali gde god sam malo ceprkao oko auta mogao sam da vidim da su stedeli... Gde god su mogli da ustede i isfusere to su i uradili... Stedeli na kocnicama, stavili pune diskove umesto samoventilirajucih, unutrasnjost uradjena od najgore plastike i niz drugih sitnica koje potencijalno mogu da prave probleme... Mene interesuje da li je takva situacija i na kappi... Ocekujem da nije, jer ipak je to visa klasa u odnosu na mareu ali sta znam, bolje da pitam...
kada bih birao po zelji, optimalan motor bi bio za Safrane V6 od 3000 kubika koji taman pasuje ali to povlaci potrosnju i takse...kada odlutaju misli svasta se pozeli
Najbolja varijanta bi bila 2.0T kao sto je Ivan imao ali tesko se nalaze a da budu u dobrom stanju...Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Moj brat vozi Fiat Marea 2.0 20V 98 god, i veruj mi nista jeftinije ne prolazi od mene. Cak sam siguran da i skuplje placa delove. Jedini problem je sto on ima mnogo iskustva sa tim. Kvarovi tipa pucanje kocionog creva, crkavanje klipa hidraulicnog kvacila, zamena svecica u ovlascenom servisu (pola motora treba da se rastavi), kocione plocice od 25 eura + ugradnja (za renault scenic 2000 sa ugradnjom).
Inace italijani su poznati po izuzetno ''kvalitetnim'' limovima. Kad vidim one silne Brave, kako su protrulele sa svojih 8-10 god starosti dodje mi da kukam.
The Toecutter, he knows who I am
Comment
-
-
Imao sam prilike da se vozim u oba auta i bez razmisljanja bih odabrao Kappu. Safran jeste udobniji i cini mi se da unutra ima vise prostora, ali Kappa je mnogo zustrija sa 2.0 motorom i osecaj u voznji je extremno dobar, a tek zvuk.......
Zavrsna obrada u Lanciji je daleko kvalitetnija nego kod Fiata pa samim tim je tabla i ceo enterijer petsto puta bolje uradjen! Nista ne skripi, ne sumi ne krcka dok u fijatu cujes ptice na sve strane!
Ako uzimas originalne delove Lancia je sigurno jeftinija za odrzavanje od Renoa i to prilicno jer dosta delova deli sa Fiatom!MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität
Comment
-
-
Re: Sta biste uzeli od ova dva auta??
Originally posted by SrdjanPozdrav.. Evo skupilo se nekih parica pa gledam sta bih mogao da uzmem za nekih 5.000eur.... Posto mi treba veliki auto, sve ove male igracke ispadaju iz igre...
Cestitam !
Moj glas Kappi, ali samo zato sto bih joj vise volio slusati motor nego Renoov... Materijali su joj kvalitetniji nego na Bravo/Brava/Marea seriji, pogotovo unutrasnji...
Mali savjet, a mozes li naci pristojan primjerak sa fabrickom metalnom granom ? Posto spominjes Kappu '98-2000, a da je "plastika" ugradjivana od '99, sta mislis o '98 ? Naravno ako nadjes pristojan primjerak...
Inace mislim da je fama o Francuzima ipak samo fama... Bar u slucaju kupovine originalnih dijelova u ovlastenim servisima... Tu sve izadje tu negdje... U tim servisima je ponesto jeftinije nego kod konkurencije, ali su druge stvari skuplje, pa kad bi se podvukla linija ispod kompletnog odrzavanja, nisam siguran da bi to bila neka astronomska razlika...
Da li si razmotrio i npr. Citroen Xantiu ? Velika, nije lijepa, nece je krasti, udobna, za taxi se "ubila"... Plovi...
Comment
-
-
Pa nasao sam jednu, od caletovog prijatelja. Lancia Kappa 2.0 20v 1998 sa ugradjenim obicnim gasom, metalik plava, presla oko 200.000km. Kupljena 2004 godine u Veroni Moto u Cacku, ima svu dokumentaciju i 3 kljuca....
Ima jedna mana, cena 5500eur sto mislim da je bar 500eura vise nego sto treba...
Sta mislite?
P.S. Auto je u pocetku zadavao dosta muke vlasniku, sto on sam kaze, otisla je vodena pumpa, pa je prokuvao, moyda i vise od jedanput ali je samo zamenjen dihtung glave bez obrade i kaze da je sve u redu... Zezala ga benzinska pumpa pa je i nju zamenio... Ima jos par sitnica ali je sve zamenjeno...
Inace ovo mi je sve vlasnik rekao, tako da nema prevare...
Mene interesuje koliko to kuvanje motora moze da utice na njegov radni vek, jer ako je presao 200.000km onda po pricama o tom motoru moze preci jos 300k...
Imam jos jednu nedoumicu, za ove pare koje mi trazi caltov prijatelj ja mogu da kupim kappu 2000godiste ali bez ugradjenog plina, tako da ni sam nisam siguran sta da radim...
Originally posted by DrenDa li si razmotrio i npr. Citroen Xantiu ? Velika, nije lijepa, nece je krasti, udobna, za taxi se "ubila"... Plovi...Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Hm, Francuzi vs. Italijani sto se tice cena...
Pogledajte ovo:
http://www.automarket.co.yu/quantum/sea ... geNumber=1
i ovo
http://www.automarket.co.yu/quantum/sea ... geNumber=1
Ja nesto ne vidim neku astronomsku razliku...(zanemarimo delove za klime koji su NEREALNO skupi u bilo kojoj varijanti)"Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
Comment