11% carina + 17% PDV
dvojno drzavljanstvo
Collapse
X
-
Da bi lice prevelo auto ca cg na nase table a nije vojno lice mora da je najmanje 2 godine imao prebivaliste u cg i da se auto vodi na njega.
Shto se tice dvojnog drzavljanstva mozes lako da uzmes grnogorsko ako imas tamo prijavu boravka ali od dva drzavljansva moras da izaberes primarno a to je obicno nase tako da to odpada.
Comment
-
-
Comment
-
-
Nisam siguran da si u pravu. Kako onda ja sa dvojnim drzavljanstvom, Srbije i BiH, mogu da vozim i BiH table (koje se u Srbiji tretiraju kao strane), a sa papirima BiH u Srbiji mogu da vozim i bilo koje druge strane table? U cemu je razlika izmedju mog i slucaja da se ima dvojno SR-CG drzavljanstvo?
Da je istina ovo sto kazes, meni bi po tom principu bilo zabranjeno da u Srbiji vozim auto sa BiH tablama, na sta imam pravo kao BiH drzavljanin!? Kako iko moze da mi ogranici ovo?
Verovatno je trebalo reci da, u slucaju da si drzavljanin SAMO Srbije imas obavezu da vozis auto a srbijanske table.
Comment
-
-
To sto sam napisao je "by the book", isto kao sto bi, kao drzavljanin Srbije, i granicu trebao da prelazis sa nasim pasosem, da se legitimises nasom licnom kartom....
Ponavljam "by the book", a sto je u stvarnosti drugacije, to je druga prica.
Poenta je da ako se ima i neko drugo drzavljanstvo, i auto na strane table, uvek postoji mogucnost da neko napise carinsku prijavu i da bude 100% u pravu.
Koliko god pasosa da se ima, uvek vaze propisi one drzave u kojoj se trenutno nalazis.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Da, ali time sto sam u Srbiji ne gubim prava koja imam posedovanjem dokumenata druge drzave, to ti pricam.
Ako cemo "by the book" ja bih auto sa BiH tablama, koje imam pravo da vozim jer imam BiH dokumenta, trebao da parkiram na granici jer ne bih smeo da ih vozim jer imam i srbijanska dokumenta? Totalna besmislica...
Comment
-
-
Ukoliko zivis ovde, trebao bi da ga parkiras, jeste glupo, ali je tako. Problem je u tome sto nam je na snazi gomila zakona iz 60, 70 i slicnih godinaKids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
U prevodu, posto meni apsolutno niko ne postavlja pitanje i problem da vozim auto na BiH table ako imam sva dokumenta BiH (pored vazecih dokumenata Srbije), u praksi i realnosti to znaci da bi svako ko ima vazeca dokumenta Crne Gore mogao da vozi "crnogorce" u Srbiji, cak i ako takodje ima i srbijanska dokumenta?
Comment
-
-
To ce tek da se vidi, lako je sa BiH zbog sporazuma o specijalnim vezama sa RS (ulazak sa LK, neograniceno pravo boravka, lakse zasnivanje radnog odnosa, bla, bla, bla.
CG jos uvek niko ne tretira kao inostranstvo, a od svih ostalih, jedino se BiH tolerise sve i svasta sto nije "by the book".Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Hajde da prevedemo jos jednom, onda - ako i kada se CG bude tretirala kao BiH, svi redom koji imaju dvojno drzavljanstvo ce moci da voze CG table, i iako Zakon kaze drugacije u praksi je prica da im apsolutno niko nikad nece praviti probleme, ako se vodimo prema primeru i praksi sa BiH?
Comment
-
-
Jes', nista
Znam i par ljudi koji imaju dvojno CRO i SR drzavljanstvo, i opusteno voze SR i CRO table. Kad te zaustavi patrola, prelazis granicu, kako god - sa CRO ili CG ili BIH tablama, pokazes dokumenta drzave cije table vozis, i u cemu je problem?
Comment
-
Comment