kupuje se 156SW pa su potrebni komentari i strucna misljenja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • veXon
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2006
    • 571
    • Beograd, Vozdovac

kupuje se 156SW pa su potrebni komentari i strucna misljenja

Ovih dana pomazem prijatelju da odabvere svoju 156-icu SW, sem nekog osnovnog znanja, taj auto ne poznajem najbolje, pa me zanima koja je rezlika izmedju motora 1.9 JTD i 2.4 JTD... najvaznije mu je da uzme auto koji je maladji od 2000 godine, i da je do 10 somica... i jako je vazno da dolazi sa nekog domaceg placa koji ima opciju lizinga, ali ako naletimo na neku extra, mozda se odluci i na kes kredit, za koji ima uslova... Neki komentar, sta treba da gledamo i na sta da obratimo paznju, naravno da ce majstor dati zavrsnu rec...
  • bigfoot
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 224
    • Lower Hutt, New Zealand

Nadam se da si prvo procitao temu Alfa 156 gde je podosta napisamo o 156-ici i o 156 SW.

Znaci kao sto je tamo receno nista bez dobrog pregleda majstora, a ono sto ti mozes je da dobrim vizuelnim pregledom ocenis da li je auto u OK stanju da ne gubis vreme sa majstorom.

A sto se tice razlike izmedju 1.9JTD i 2.4JTD, moj je savet ako imas mogucnosti da ides na 2.4. Jer razlika u registraciji i nije velika, ali ipak viska snage nikad nije na odmet. Sa 1.9 auto ide komotno do 175km/h , ali posle je mucenje. Jes da bi sa 2.4 potrosnja bila veca za max do 1l ali po meni ta zrtva itekako vredi. Ovo sve vazi ako je voznja auto-put 40% i vise, u obrnutom slucaju bolji je 1.9.

Ako imas jos pitanja, slobodno pitaj.
    “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

Samo da dodam da je registracija za JTD 35.000 dinara. Ako ti to ne predstavlja veliki problem, ja bih isao na tu opciju. Naime, imao sam duze vreme 2.4 JTD i razlika sa 1.9 je velika. Vidi moja iskustva na temi 156 i na automobili clanova u temi Alfa 156 2.4 JTD.

Comment

Working...
      X